Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 475
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за съветите! Ще отида на зъболекар и ще почисти, където може ръчно и ще ползвам освен водата за уста,паста за венци, и жабуркане с лайка и смрадлика, това ме посъветва зъболекарката. Дано имам подобрение, че едва ям:(

# 541
  • Sofia
Ами аз не бих имала доверие на стоматолог, който очевидно не знае, че ултразвук не се ползва, докато органите на ембриона все още се формират. Има достатъчно информация и онлайн, който иска още доказателства по въпроса.
Хубаво е да се дават мнения, когато сме наясно, а не когато се доверяваме сляпо. Сигурно и упойка с андреналин ти е бил тоя същия професионалист?

Не разбрах към мен ли е въпроса? Аз не съм написала че съм ползвала упойка или ултразвук, както и не разбрах някой да го правил поне в ранни седмици.

# 542
Дано не ти се случва отново, ужасное. Мен ме държаха три дни на системи. Трябва пълен покой. Разбра ли се от какво е кървенето?

Да, има леко отлепване, поради контракциите било станало. Изписаха ми също и бускулизин и естрофем с дуфлакона. И аз се надявам да се пооправя, добре че работя от вкъщи на компютър и не излизам никъде, а мъжа ми много ми помага. Казаха ми че терапията в болницата е същата, след като има малко зацапване не било нужно да ме хоспитализират. Надявам се всичко да отмине и да се стабилизирам.. При теб от какво се беше получило? Надявам се вече да си се оправила 💕
[/quote]

И при мен от отлепване, с плацента превия съм. Аз си кървях, но слава богу овладяха ситуацията и плода е наред. Сега не мърдам от вкъщи, в болнични съм, да си призная преди това  подцених състоянието си. Май така ще бъде до края. Да са ни живи и здрави мъжете. Без помощта от негова страна не знам какво щях да правя. Дано не ни се случва пак, много е стресиращо.

Ако се наложи да  вадят зъб, как обезболяват?

# 543
Ваденето на зъб поради какво се налага? Ако има инфекция на зъб, може да се лекуват каналите. За пулпит ли става въпрос?

# 544
Относно горния пост, конкретно за плацента превия, искам да кажа, че наистина това си е рисков ф-р през бременността. При мен имаше съмнения за превия, после ниска, в крайна сметка лека полека се вдига. Искам да подкрепя LittleCactus относно това да даваме съвети САМО, когато сме наясно и сме сигурни в думите си, а не да стрелкаме коментари, колкото да сме написали нещо. Това го казвам във с връзка коментар 2,3 страници назад от потребителка, която посъветва друга такава, че плацента превия не е проблем през бременността, а само по време на раждане😒 Мен и в двата случая(ниска плацента и превия) ме посъветваха много да се пазя, особено без вдигане на тежко, натоварване, общо взето повече лежане. Дори в момента много се пазя, все още е сравнително ниска и да...страх лозе пази. Но да кажеш на някой едва ли не да си “свирка” с плацента превия, ми се струва супер безотговорен коментар. Мерси за вниманието, отдавна се каня да напиша нещо относно даването на комепетенти съвети. Аз лично много съм разчитала на този форум и относно други неща, благодарна съм, че всички съвети са ми помогнали. (Подчертавам съвет, не лекарско мнение, разбира се винаги трябва да търсим лекар за въпроси свързани със здравето ни)

# 545
А като сте тръгнали с въпрсоите за зъбите да се включа и аз Simple Smile Октомври направих СА и сега правим опити отново . Сложих си брекети днес и ми закъснява 3 дена , но тестовете са отрицателни . Дали ще има някакъв проблем , за това че сложих днес брекети , а се окаже , че съм бременна Simple Smile

# 546
При мен още не се е сформирала плацентата и се вижда ясно жълтото тяло на ехографския преглед. Коя седмица се сформира окончателно плацента?

# 547
При мен още не се е сформирала плацентата и се вижда ясно жълтото тяло на ехографския преглед. Коя седмица се сформира окончателно плацента?

12-14 седмица. По принцип 12та, но дават 2 седмици възможно отклонение, ако срока на бременността се изчислява по ПРМ.

# 548
Shine, с брекетите няма проблем. Възможно е венците ти да станат чувствителни по време на бременност и да кървят по-често и от там да дойде дискомфорта с брекетите, но самите те, не са проблематични, така да се изразя 🙂

# 549
А някой пил ли е магнерод в начална бременност? Чувам че има добри мнения, че помага срещу контракциите 🤔 Във фемобион номер 1 няма магнезий до колкото видях..

# 550
  • София
Момичета, избрали ли сте вече болница за раждането? Някой ще ражда ли в чужбина?

# 551
  • Телиш/Плевен
А някой пил ли е магнерод в начална бременност? Чувам че има добри мнения, че помага срещу контракциите 🤔 Във фемобион номер 1 няма магнезий до колкото видях..
Посъветвай се с гинеколога си какво да пиеш.

# 552
Относно горния пост, конкретно за плацента превия, искам да кажа, че наистина това си е рисков ф-р през бременността. При мен имаше съмнения за превия, после ниска, в крайна сметка лека полека се вдига. Искам да подкрепя LittleCactus относно това да даваме съвети САМО, когато сме наясно и сме сигурни в думите си, а не да стрелкаме коментари, колкото да сме написали нещо. Това го казвам във с връзка коментар 2,3 страници назад от потребителка, която посъветва друга такава, че плацента превия не е проблем през бременността, а само по време на раждане😒 Мен и в двата случая(ниска плацента и превия) ме посъветваха много да се пазя, особено без вдигане на тежко, натоварване, общо взето повече лежане. Дори в момента много се пазя, все още е сравнително ниска и да...страх лозе пази. Но да кажеш на някой едва ли не да си “свирка” с плацента превия, ми се струва супер безотговорен коментар. Мерси за вниманието, отдавна се каня да напиша нещо относно даването на комепетенти съвети. Аз лично много съм разчитала на този форум и относно други неща, благодарна съм, че всички съвети са ми помогнали. (Подчертавам съвет, не лекарско мнение, разбира се винаги трябва да търсим лекар за въпроси свързани със здравето ни)

Благодаря ти, към мен беше насочен съвета, че не било риск за бременноста плацента превия. След къревенето съм в пълен покой, спедтява ми се каквото и да било натоварване.

LittleCactus, за ваденето на зъб, обажда се мъдрец. Засега поносимо.

# 553
Момичета, в 14 г.седмица съм искам да сменя гинеколога, който следи бременността ми. Някой ще ме ориентира ли какво следва да направя?
Благодаря Simple Smile

# 554
  • Русе
Момичета, в 14 г.седмица съм искам да сменя гинеколога, който следи бременността ми. Някой ще ме ориентира ли какво следва да направя?
Благодаря Simple Smile
Вземате си ново направление от личния лекар, само че за преизбор на специалист!

Общи условия

Активация на акаунт