Избор на столче за кола - 2

• 47 403
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Въпреки възглавницата не ми изглежда особено удобно. Като ще се дадат 1000лв за стол, по-добре още 200 и да си има и кошничка към него.
Иначе аз бях взела адаптер за количката и пак слагах кошничката, но дори използвайки постоянно колата, ми се наложи 2-3 пъти само.

# 631
  • Варна
Въпреки възглавницата не ми изглежда особено удобно. Като ще се дадат 1000лв за стол, по-добре още 200 и да си има и кошничка към него.
Иначе аз бях взела адаптер за количката и пак слагах кошничката, но дори използвайки постоянно колата, ми се наложи 2-3 пъти само.

Да, може да ви изглежда удобно или неудобно, но в случая по - важното е, че и двата модела са подходящи от раждането. Изборът си е на родителите.

# 632
Жената пита за лично мнение и аз й го давам. ☺

# 633
  • Варна
Здравейте! Предстои ми да закупя столче за кола 9-18кг за малкото ми дете. Спряла съм се на Besafe izi comfort x3 (с  isofix също е вариант) и Britax Romer king ii ats. Колата ни е стар модел и няма изофикс, но има вероятност скоро да я сменим и затова обмислям и комбинирания вариант на Besafe, от друга страна на Britax ми изглежда по-удобно, по-леко е и доста по-евтино също така... Ats версията не я намирам в България, но мога от чужбина да я поръчам. На Britax king ii ls версията, която май е като ats без самонатягането, цената в България е сходна с тази на Besafe izi comfort x3 без изофикс. Доколкото прочетох има добри отзиви и за двете, оценките в Адак са сходни. Ако има някой запознат с тези модели точно би ли ми казал има ли едното някакво предимство пред другото, като се абстрахираме от възможността за изофикс монтаж на Besafe? Благодаря 😊

# 634
Нещо много интересно: https://www.facebook.com/326792574026205/posts/2598065990232174/

Детските столчета въобще не са нова и модерна приумица, както доста родители мислят, за съжаление...

# 635
След като прочете 43 страници коментари по темата, човек добива някакви насоки за столчетата за кола Grinning Насочихме се към Britax DualFix M i-Sizе. Една майка беше поръчвала от този английски сайт www.buggybaby.co.uk и на мен цената с доставка ми се струва доста прилична. Ако някой от вас има столче от серията dualfix ще се радвам да сподели дали не е прекалено обемно, може ли да се използва предната седалка, когато е обърнато обратно на посоката на движение и въобще дали сте доволни. Благодаря!

# 636
Танче, ние сме с бритакс дуалфикс, но по-старият модел. Имай предвид че завзима доста място, така че смятам че е за поголями коли. Не че не става за по-малки де.. на мен ми е много удобен, понеже не знам как би вкарала детето ако не се върти столчето. И на бебчо му е удобно определено.

# 637
Възможно е да се вкара детето и без да се върти, даже на мен ми е по-удобно да мушна в стола детето като гледа назад, а не напред.

# 638
  • София
Ако някой от вас има столче от серията dualfix ще се радвам да сподели дали не е прекалено обемно, може ли да се използва предната седалка, когато е обърнато обратно на посоката на движение и въобще дали сте доволни. Благодаря!

Доста е обемно. Колата ни е Mitsubishi Lancer и предната седалка идва доста напред. На мен лично ми е по-удобно и широко да се возя на задната седалка, въпреки, че ММ е сравнително висок и дърпа неговата доста назад. Отпред се возя само на къси разстояния из града.
Иначе сме много доволни от столчето, за нас е лесно за употреба, монтажът не е сложен, след като му хванеш цаката, стабилно е. На детето също изглежда, че му е доста удобно.

# 639
Въртящо се столче е изключително удобство. Детето се слага като гледа столчето към вратата. Точно това не съм холзвала, но този тип са доста обемни. Само 15м се ползва обратно на движението, ще се преживеят☺

# 640
Всъщност най-добре е да се ползва столче обратно на движението поне до 4 години.

# 641
Не съм убедена, че е така. Краката стават прекалено дълги и може да има тежки фрактури. Повечето асоциации препоръчват до 2г или докато столчето позволява. Минимумът е 15-18м.

# 642
  • На остров
Поне до 4 или 5 г е препоръката за возене обратно на движението. Не са толкова дълги краката на едно 4 годишно дете.

# 643
Може ли да ми дадете линк към тези препоръки? Всичко, което намирам е за 2г.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 644
  • Варна
Не съм убедена, че е така. Краката стават прекалено дълги и може да има тежки фрактури. Повечето асоциации препоръчват до 2г или докато столчето позволява. Минимумът е 15-18м.

Може ли източникът на иформацията, която изнесохте тук?
Интересува ме да се запозная със сведенията за "тежки фрактури".
Хубаво е когато се твърди нещо, то да бъде подкрепено с допълнителна информация.

Аз лично в опровержение на изнесените твърдения, мога да посоча, че Американската асоциация по педиатрия съветва децата да се возят обратно на движението най - малко до 2 год. или повече.
Повече информация тук:  https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/Pages/AAP … for-Children.aspx

Общи условия

Активация на акаунт