Неговите родители

• 20 306
  • 380
  •   1
Отговори
# 105
Да предположа ли , че преди да пуснеш темата не си си.задавала въпросите около неговото семейство.Или ако е ставало въпрос е било ей така между другото
Нито чичото , нито лелята ще гледат сестрата, не са и длъжни.Как го решихте че ще е така при положение че горките хора хал хабер си нямат.

# 106
  • Пловдив
В Пловдив ви чакаме с отворени обятия, с цени на имоти като софийските и щедри заплати от по хилядарка за повечето позиции.
Да, дано се схване иронията с щедрите заплати - Пловдив вече се пука от шевовете, имотите са ударили тавана, а заплатите са около 800лв.

По темата мисля, че жената в никакъв случай няма ангажимент да гледа болната роднина на мъжа си. Нека да си се вземат хората, но е добре да се постави условието отсега, че няма ангажимент към сестрата, а ще си гледат собствените деца и живота.

Но и не ми допаднаха мненията тип "бягай от този", понеже около него нещата изглеждат трудни. За милионер без болни роднини всяка ще се ожени, нали Wink Няма гаранция в този живот и ако днес си добре, утре пази Боже те удари нещо и те увреди, айде изпадаш в другото положение, да се откаже от мъжа, когото обича, заради болен роднина, е малко сметкаджийско. Нищо не ти гарантира като вземеш някакъв мачо и при твоето идеално здраве после какви ще са ти децата, нали?

# 107
  • Тра-ла-ла
Имам наследствени 2 апартамента в Плевен и засега съм на hold към купуването на жилище точно в този град. Имаме идея да потърсим работа в по-голям и развит град (Пловдив или София) и там да закупим жилище.
Ти ще участваш с парите от твоите продадени апартаменти. А той?! И накрая новото на името на двамата?! ВНИМАВАЙ !!! Не се лъжи да продадеш своите апартаменти, за да купите нещо общо след брака. И някой слънчев ден, ако се наложи да напуснеш този мъж - ще идеш на улицата.

По-добре дай апартаментите под наем и с получените пари изплащай една част от новия общ. Така поне ще остане нещо зад гърба си и само на твое име.

# 108
  • Paris, France
По темата мисля, че жената в никакъв случай няма ангажимент да гледа болната роднина на мъжа си. Нека да си се вземат хората, но е добре да се постави условието отсега, че няма ангажимент към сестрата, а ще си гледат собствените деца и живота.

Но и не ми допаднаха мненията тип "бягай от този", понеже около него нещата изглеждат трудни. За милионер без болни роднини всяка ще се ожени, нали Wink Няма гаранция в този живот и ако днес си добре, утре пази Боже те удари нещо и те увреди, айде изпадаш в другото положение, да се откаже от мъжа, когото обича, заради болен роднина, е малко сметкаджийско. Нищо не ти гарантира като вземеш някакъв мачо и при твоето идеално здраве после какви ще са ти децата, нали?

За липсата на ангажимент не е вярно. Съпрузите си дължат помощ и подкрепа взаимно а братът е длъжен, по закон, да се грижи за болната сестра. Ако не се обвържат с брак не е длъжна да полага грижи за родителите му.

Не съм търсила милионер или милиардер, но предпочитам млад, здрав, читав мъж от здраво и осигурено семейство без хронични заболявания.

Мачо и жена в идеално здраве имат доста по-добри шансове за здраво дете, отколкото износен, измъчен диабетик и дебела жена. Мачото поне има сили да гледа болно дете или пари за по-добра издръжка. Първият и себе си не може да гледа.

Всеки може да се разболее и инвалидизира, но веднъж болен и увреден е трудно да бъде заобичам. Бих гледала ММ ако сега се разболее, но не и ако го бях срещнала болен.

Авторката, хубаво те е посъветвала Джулая. Нищо не продавай! Дай си жилищата под наем и с малко отгоре изплащай нов апартамент! Като тръгнете да се разделяте е сложно с делбите.

# 109
И защо и е да изплаща нов, като той пак ще е общ? newsm78
Груба грешка е бракът. А в случая си е направо капан.

# 110
  • Най-красивата страна
По принцип и аз не съм длъжна да гледам свекърва си и не го правя.
Но за това пък съпруга ми плаща 500лв.на месец за болногледачка вече трета година.Болногледачката обаче също е човек и има почивен ден.И през този ден аз ходя при свеки за няколко часа да и нося храна  и да и сменя памперса.
Не ми е приятно разбира се.
Но от друга страна не мога да си представя съпруга ми да хвърли майка си в старчески дом .Не бих го оставила и той да и слага памперс.За него ще е много гадно ,а за нея много унизително.

Ако нямахме пари за болногледачка,незнам как щяхме да се оправяме.

И със психично болната сестра на мъжа на Лили ще е почти същото положение.Един ден тя ще бъде ангажимент на брат си.Обаче той е мъж и грижите ще се паднат на жена му .Или ще отделя една сума за болногледачка.Което също не е никак приятно.

# 111
  • Paris, France

Не, няма да е общ. Ще си е неин. Всеки месец бе да си купи жилище и да живеят в единия апартамент а другия да дадат под наем. Ще си разделят наема, ще си плащат общо сметките и ще им излиза по-евтино. Ако се скарат и разделят, всеки си заживява в собственото жилище. Всеки губи половината наем от едното жилище и плаща сам сметки. Но не губи пари от продажби и делничен и адвокати. Тя ще си изплаща жилището с двата наема и може би малко отгоре и един ден ще има 3 жилища.

# 112
Ще се присъединя към повечето мнения,че перспективите пред този брак или съжителстно са лоши.Не трябва да се изоставят роднините,но тук са натрупани много фактори.Млади хора,поне от началото трябва да са свободни и да се радват един на друг.

# 113
Не, няма да е общ. Ще си е неин. Всеки месец бе да си купи жилище и да живеят в единия апартамент а другия да дадат под наем. Ще си разделят наема, ще си плащат общо сметките и ще им излиза по-евтино. Ако се скарат и разделят, всеки си заживява в собственото жилище. Всеки губи половината наем от едното жилище и плаща сам сметки. Но не губи пари от продажби и делничен и адвокати. Тя ще си изплаща жилището с двата наема и може би малко отгоре и един ден ще има 3 жилища.
Нищо не разбрах... Девойката писа, че в момента живеят под наем в Търново. Тя има два апартамента в Плевен. Годеникът май няма негов имот. Ако закупи друг имот след брака /евентуално с наемите от двата плевенски апартамента или продажбата им/, той ще е семейна собственост т.е няма да е само неин.

# 114
То имотите не са ѝ проблем. Проблемът е лудото семейство не женихът.

# 115
  • Paris, France
Greene, няма да е семейна собственост, защото няма да сключват граждански брак. Новият апартамент ще си е неин. Приятелят и, ако иска, да си купи негов. С наемите и малко отгоре ще си изплаща жилище, което ще си е нейно. Приятелят, вместо да плаща наем може да и помага с изплащането, пак, ако иска. Ако не иска тя решава дали да и живее в апартамента или да се прибере при баща си, дъртата баба и серящата в гърне, мучаща сестра. Както си решат. Така няма да се налага да се мести. Няма и да се чуди какво да прави ако той вземе, че доведе сестра си, баща си или някой друг болен роднина. Ако жилището е общо той има това право. Ако ситуацията стане конфликтна и жилището е общо трябва съдебна намеса, някой да се изнесе, продажби и данъци.

В нейното положение на собственик на 2 апартамента в сравнително голям български университетски град не е в нейна полза да се обвързва с покупка на общо жилище и/или брак и дори общо дете с човек без имоти и от семейство с много стари и тежко болни хора. Известно време живот заедно, обща квартира и малко либоффффф са достатъчни.

# 116
Ааааа, сега разбрах, само че пропускаш факта, че тя вече има насрочена дата за бракуване през март.

# 117
Има начин и след брака новозакупен апартамент да си остане неин, ама дали точно това е проблемът на авторката?
Всички проблеми разрешихте, до имотите опряхте...

# 118
  • Paris, France
До датата на бракуването през март има много време. Достатъчно, за да придобие апартамент преди брака и да е нейна лична собственост. Достатъчно и да си помисли дали ще може ли да седи сама, далече от нейните родители, всяка събота и неделя, че и с дете. Дали иска и може да се грижи сама всеки уикенд за общото дете, ако се появи такова. Дали ще и е приятно бащата да води детето за цял уикенд у баба си и мучашата сестра. Дали на детето ще му е приятна обстановката. Има време да реши дали изобщо да сключва брак с натоварен с болни и стари близки човек

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 21:01 от Nevena Virolan

# 119
Майка лична собственост?

Общи условия

Активация на акаунт