Неговите родители

• 20 430
  • 380
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Мисля, че авторката избяга в пълен ужас от наклона на темата.

# 331
Скрит текст:
Напълно нормално е човек да издържа децата си до някаква възраст, поне докато учат. Тук по закон тази възраст е 25г. Длъжни сме. Малко от нас са изучени в Ivy League или Oxbridge на издръжка на родителите. Най-интересното е, че хората, които изучават децата си в скъпи частни училища и университети, обикновено не ги натоварват с гледане на старини, а такива, които са ги хвърлили в квартални безплатни училища го очакват.

Свекърите са изучили две от четирите си деца в частни университети, но никога не отварят дума някое от децата им да ги гледа. До сега, на 85+ години си се гледат сами, че и на нас помагат. Бащата на свекърва ми я е гледал до 27г да учи и е изучил 4 от децата си. И на 99г не говореше за гледане и си живееше сам, а имаше 5-6 деца, вече пенсионери, с къщи от 4-5 стаи всяко и без деца и внуци при тях. Никога не се оплака от първата и втората световна, от бомбардировките, немотията, купонната система, пенсионната. Това с оплакването и натякването е наистина балканска черта май. Всеки, отхранени по едно дете, колкото да не е без хич, трябва да легне и да го гледа роденото му на черния петък дете.

ЕммаТ, тук в болниците и у дома им носят настъргани моркови, киноа, червено цвекло, пилешко и риба. Ако щат да ги ядат.

И какво се случва с тези, които не си ядат морковите - гледат ги как умират от глад ли. Мерят си инатите - здравите с болните с вече увреден разсъдък?
Или какво се случва с лежащо болните, които бойкотират рехабилитатора - насила ли ги раздвижват.

Докато са с разсъдъка си е добре, въпросът е после какво се случва.

# 332
  • София
Истина е, че преди години българите блъскаха за децата, особено по селата - строят къщи, правят буркани и какво ли не, и се гътват относително млади.
Сега и без това държавата се грижи да сме във форма, защото ще работим поне 10 години по-дълго от родителите си. Поне стана модерно да се поддържаш, има много материали из нета и хранителни добавки.

# 333
  • Paris, France
Бабата срещу нас не си ядеше морковите и млякото и не го слагаше в хартиения плик пред вратата. Нейна си работа. Никой не я насилва. Предложено е съобразено с теглото, калоричните потребности и нужди меню. Ако видят, че не яде и не пие вода я хранят. Малко жени, обаче, да откаже, поне докато психиатри не решат, че не е с всичкия си. Накрая я поставиха под частично запрещение, защото не се оправяше с финансите, а синът и беше изтеглил 40 000 от сметката и. Инатеше се за плащане на ток, вода. Вино си купуваше и пиеше. Инатеше се да остави ключ у близки съседи и не отваряше понякога.

Рехабилитатор повечето приемат с удоволствие. Нашите в блока също. Самата рехабилитация е удоволствие и доста стари хора са ми го казвали. Не знам какво става ако откажат, честно казано, защото не съм попадала на такъв случай.

# 334

Сао че Гал говореше...

Много моля! Гал говореше за грижи, платени от децата и внуците, и се възмущаваше, че за пикли и пикльовци - да са всяка вечер по дискотеките на Студентски - се дават пари от цялата рода, обаче за баба и дядо не може, та се налага лична грижа.
Гал се възмущаваше точно от хвърляне и нетърсене после.
Гал се възмущава и на егоцентриците с тънките сметки 'аз го гледах като бебе, айде да ме гледа като изкуфея'. После изкарват сметчиците си 'човечност'.

# 335
  • София
Аз предлагам да стягаме куфарите и да се нанасяме при Невена, докато е време.
Мъжа и има 4-5 братя и сестри, все ще ни приберат.

# 336
  • София
Истина е, че преди години българите блъскаха за децата, особено по селата - строят къщи, правят буркани и какво ли не, и се гътват относително млади.
Сега и без това държавата се грижи да сме във форма, защото ще работим поне 10 години по-дълго от родителите си. Поне стана модерно да се поддържаш, има много материали из нета и хранителни добавки.

Да, модерно стана и всичко има, само пари няма.
2.5 милиона потенциално залежали се висят на шиите на децата си.
Хайде, нека 500 хиляди да имат по- свестни пенсии, с които да си платят вегетирането, ама останалите?
Какви добавки, какви грижи и диети?

# 337
Хайде, нека 500 хиляди да имат по- свестни пенсии, с които да си платят вегетирането, ама останалите?
Ми то децата им ги няма в страната. Чакай да видим дали ще ги изтеглят в чужбина и дали потенциално залежалите се ще се съгласят да тръгнат, или ще ги хване емоцията.
Аз не знам как да се процедира с човек, на който имотът му е по-ценен от живота. И не мисля, че психически здрав човек ще зареже работа, за да стои и гладува със старите на село.

# 338
  • София
Ми приятелката ми взе баба си в Канада. А от две години е прибрала и родителите си.

Апартамента, който купих, преди беше собственост на хора от съседния вход, които бяха настанили в него сенилна баба. Мъжът идваше всеки ден по два пъти да я обгрижи. Тя беше майка на жена му. Знам го, защото другия ми апартамент е отдолу и я чувах идеално с години. Даже се разправяхме с тях, защото преди да и сменят лекарствата се будеше в 3 нощеска и блъскаше с бастуна и викаше до зори.

Една от основните причини да купя още един апартамент в същия вход е, да може да живеят до мен родителите ми някой ден.

# 339
  • София
Висенето е защото пенсионните фондове бяха обрани, а работещите в България намаляват, съответно и осигуровките за пенсионните фондове.
За добавки и диети - говоря за хората на 40+, на които сега им изтича гаранцията  Mr. Green и започват болежките.
Под "модерно" имам предвид, че когато бях малка, коя ли жена се стараеше да поддържа форма, след като роди 2 деца? Нямаше такива масови разбирания, нямаше бг-мама, нямаше и фитнеси.

# 340

Една от основните причини да купя още един апартамент в същия вход е, да може да живеят до мен родителите ми някой ден.
Ти с толкова имоти в София, не ти трябва да ходиш при Невена.

# 341
  • София
Там е по-хубаво да си болен пенсионер, което и мен ме чака

# 342
  • София

За добавки и диети - говоря за хората на 40+, на които сега им изтича гаранцията  Mr. Green и започват болежките.
Под "модерно" имам предвид, че когато бях малка, коя ли жена се стараеше да поддържа форма, след като роди 2 деца? Нямаше такива масови разбирания, нямаше бг-мама, нямаше и фитнеси.

Тъй, де!
На тях им остават едни "никакви" 25 години бачкане, през които трябва да се поддържат в кондиция, а то си е пара.
Плюс грижата за отрочетата, които масово са родени късничко, поради което ще изискват още едни поне 10- 15 години "изваждане".
И прибави сега пенсионираните родители, с по 200- 300 пенсия и куп болежки.......жал ми става......

# 343
Абе изобщо не се виждам като болен пенсионер. Никога преди да чета тая тема, не съм мислила за тези неща. И виждам, че добре съм правила. Но на мен до днес не ми е идвало това изпитание до главата. Всеки с трудностите си.

# 344
  • Paris, France
Аз предлагам да стягаме куфарите и да се нанасяме при Невена, докато е време.
Мъжа и има 4-5 братя и сестри, все ще ни приберат.

Брат и сестра има мъжа ми и никого не прибират за дълго. Като ходим в Лондон спим на хотел или у най-добрата ми приятелка, че да не оцапаме у сестра му. Сестра му взе детегледачка и се върна на работа, когато бебето и беше на 5-6 месеца, а свекърва ми, която беше дошла на шопинг в Париж, отиде за няколко дни да го види. Да го види, не да го гледа. Брат му си гледа децата и гаджетата, чинно праща издръжки до Германия и даже все едното си дете, когато майката умря и го отгледаха със сегашната. ММ, брат му и сестра му ходят у родителите си на почивка поне веднъж годишно. Да ги видят, но и да излязат, да плуват, да ходят по плажове и морета. Не им чистят двора, нито им дават пари, нито ги водят по болници. Връщаме се с пълни куфари.  Тук всеки е за себе си, Господ за всички. Да, ще помагат ако единият остане сам, но да го гледат сами децата му не.

Майка ми не иска да идва тук. Още работи даже. Има си приятели, среда. Пътува, излиза. Един ден може и да дойде, разбира се. Да е жива и здрава само! Ако не, ще си я гледам. Колко я канихме, ама не ще. Има и котка, а ние имаме проклет котарак. Не е лесно. 

Общи условия

Активация на акаунт