Азиатска козметика и грим 5

• 45 655
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Писах вчера на Yesstyle, че няма информация в проследяването за пратката ми и днес се появи Grinning

michelle_ma_bell, аз бях питала за падовете на COSRX, но поръчах подобните с центела на Neogen. Интересен е новия COSRX - Light Fit Real Water Toner to Cream. Ако някой го поръча да сподели впечатления Wink

PeaPink, за ahc крема има много ревюта и като цяло мнението е, че е хубав, но цената е твърде висока за това, което прави. Околочни, които харесвам, но са доста различни:
Whoo Gongjinhyang Qi Jin Eye Cream   
SU:M 37 Losec Therapy Eye Cream
Pyunkang Yul Eye Cream (1ml X 50ea)
Belif Peat Miracle Eye Cream
PURITO Centella Green Level Eye Cream 30ml
Benton Fermentation Eye Cream 30g

# 646
Viola, мисля, че ти търсеше и тази слънцезащита Dear, Klairs - Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++.

Вече се предлага в YesStyle  с време за шипвне 7-14 дни.

A кой е озаряващият cushion на Мissha?

# 647
Да ви се похваля, че за седмица ми дойдоха тонера на Hadalabo и Melano cc серума от Япония. Не очаквах толкова бързо да пристигне нещо. Grinning
Та въпросът ми е за серума. Знам, че е обсъждано, но не успявам да открия точно. Колко време трябва да се изчака след измиването на лицето? Чакам си тонера с ниско ph, а искам да си ползвам серума. Всъщност нали първо си слагам серума витамин С и после другите неща? И после пак ли се чакаше? Чела съм за тези неща, но понеже нямах намерение да ползвам такъв серум и не се задълбочих..

# 648
На първа страница има отговори на всичките ти въпроси.

# 649
Колко време трябва да се изчака след измиването на лицето? Чакам си тонера с ниско ph, а искам да си ползвам серума. Всъщност нали първо си слагам серума витамин С и после другите неща? И после пак ли се чакаше? Чела съм за тези неща, но понеже нямах намерение да ползвам такъв серум и не се задълбочих..
Измиваш (най-добре с продукт с ниско Ph)--- подсушаваш--- нанасяш на сухо лице няколко капки от серума Melano CC с потупване --- изчакваш 10тина минути по възможност, за да може да действа неразреден ---продължаваш с останалите стъпки---.....----Задължително ползваш слънцезащита целодневно, ежедневно! Simple Smile

# 650
  • Zagreb CROATIA

Здравейте красавици !
Чета Ви от месец, четох всичко от 4 и 5 теми и като се започна едно поръчване, ... какво да кажа, вече всички пощальони в квартала ме познават ...😁 Новата ми страст драстично се отрази на портмонето ми, но и  на лицето ми ...😁, за което искрено Ви благодаря !
По- късно ще обобщя и аз моите впечатления, а сега бързам да Ви светна за това намаление на къшъни !!!!!!

# 651
Тъкмо и аз щях да пусна линк с намалението на Moonshot Simple Smile
https://www.stylekorean.com/brands/223/moonshot
 Micro Setting Fit Cushion е подходящ е за нормална/комбинирана кожа (за суха не става, както и за зряла кожа), леко матов/пудрен финиш, опаковката е без рефил, т.е. цената без намаление е доста висока за 12гр. продукт, цвят 201 е доста по-светъл от стандартен #23 или лайт медиум /медиум от европейските тониращи продукти.

# 652
Мерси. Flowers Hibiscus

Забравих да спомена за кушъните.Имам 4 на различни марки,всичките са 23 номер,но цветовете са коренно различни, от много жълто до бежово.Някои са по-светли,други са ми една идея тъмни, но общо взето добре се сливат с кожата и стават за носене.

Може ли още малко информация за къшъните -с какъв завършек са, колко са трайни, с какъв фактор са?
Не знам доколко ще е полезно мнението ми, защото този който харесвам най-много го преформулираха преди 2 месеца и сега го намирам само в ибей,чудя се дали да се запася,че има още доста кушъни които са ми в списъка за пробване.
1.CLIO Kill cover conceal cushion-супер жълт,открих че перфектно ми скрива една вена която имам близо до повърхността на кожата,пълно покритие,не мърда по 12 часа,никакъв трансфер,в същото време е с тънка консистенция,водят го полумат,но при подходяща грижа преди него не стои сухо,не ми подчертава сухи участъци.С нормална кожа съм.

2.Nakeup Face waterking cover cushion-този е най-тъмен от всички,ще мога и лятото да го нося като съм с тен,бежов,добро покритие,сочен завършек,има лек трансфер,но издържа по цял ден.

Следващите два само по веднъж съм ги пробвала за по няколко часа само за да видя цвета и не мога да правя заключения как се държат!
3.Hera UV Mist Cover cushion-Мнооого сочен,добро покритие,бих го определила като бежов но го пробвах вечерта и трябва да погледна на светло.

4.Moonshot micro settingfit cushion номер 301 -този е най-светлият,бежово-розовеещ, Виола е писала за него.

Tanya M Мерси.

Днес дойде ролерът и изглежда много добре,вече го и пробвах и е много приятен за ползване.Благодаря на Виола за прИмоцията Flowers Hibiscus

# 653
michelle_ma_bell Flowers Hibiscus
На Moonshot micro settingfit cushion и номер 301ли е светъл? На мен 201 ми беше като маска на гейша, ама 301 изглежда доста по-тъмен. Много лъжат снимките по сайтовете, направо не знам как ги снимат и обработват?! На западните фондьотени такива прекрасни суочове има в официалните сайтове близки до реалния цвят. Не мога да разбера какво толкова ги затруднява корейците...
На Hera UV Mist Cover cushion кой цвят си пробвала? Аз поръчах 25 от страх да не ми е светло и сега се притеснявам пък да не ми е тъмно Sweat

Моя прекрасен, аметистов ролер отиде подарък за майка ми - дори не успях го видя как изглежда. Знам си, че трябваше да поръчам два, ама... Ще чакам друга прИмоция.

Нещо забавно - кога разбираш, че си яко зарибен от корейската козметика? Когато видиш, че утре има -40% на всичко в бутиците на Ести Лаудер и сърцето ти дори не трепва! JoyJoyJoy

# 654
Цитат
Нещо забавно - кога разбираш, че си яко зарибен от корейската козметика? Когато видиш, че утре има -40% на всичко в бутиците на Ести Лаудер и сърцето ти дори не трепва!
Не ми трепва на никакви марки. Скоро чакам  и корейски грим и  приключвам с всякакви  покупки на грим от некорейски магазини и сайтове .

# 655
Виола 301 Moonshot ми е О.К., но сравнен с другите е една идея по-светъл, може би и защото има нещо розово-не ми се слива толкова добре.
На Хера взех 23.

Сега се сетих да пиша и за АНС крем за очи-има го в ибей за 6-7 долара -12 мл.опаковка.Мария го беше похвалила и го заглеждах.
Аз все пак поръчах на Инисфри лилавият с орхидея-не е лошо кремче,леко,бързо попива,не ми размазва под грим,днес го носих през деня и още се държи прилично,като се има предвид че съм със сух контур.

# 656
Ако е удобно като имаш време една снимка със суоч на Hera-та дали ще може да постнеш? Мисля че ще е полезно за всички Simple Smile Можеш ли да сравниш цвета с някоя западна марка? Аз май трябваше по-светлата да поръчам ама в краен случай ще  я оставя за лятото и ще взема един рефил 23. Голямо чудене беше, а Хера е и обновена и цветовете са нови -никъде няма читави суочове. Общо взето си е игра на тото като за 40долара Smile

# 657
Ако е удобно като имаш време една снимка със суоч на Hera-та дали ще може да постнеш?
Виола чакам още 2 кушъна,като дойдат до 10 дни,ще направя снимка на всичките,освен ако не са запечатани новите.На някои кушъни има просто лепенка залепена отгоре но не е херметически запечатано,на други обратното и не ми се иска да разпечатвам всичко да не изсъхне.

За Херата-мисля че 25 ще ти е ОК.Ти нали взе този с лекото покритие?
Ще погледна събота,неделя с какво да сравня.Аз по тъмно излизам и по тъмно се прибирам и ще дебна светлина да направя хубава снимка.

Мисля че писах,за ЕЛ съм 2,на Диор също-21 ли се водеше двойката,на Шанел също 20.

# 658
Аз имам 23 ном но на Миша и някакви други имам но номерата са с друга номерация и не мога в момента с точност да кажа кои номера са, ако искаш утре ще направя суоч на които имам.

# 659
michelle_ma_bell, успокои ме Kissing Heart Ти си по светла, аз съм чиста 3ка/медиум на ЕЛ, на Диор ползвам 031, но  ми е светъл лятото, на Шанел съм между 30 и 40. При всички случаи като дойде гъбката ще дам отзиви и ще снимам.

TeAdoRa, когато имаш време и възможност ще е супер Flowers Hibiscus Мисля, че ще е полезно който каквито ББ кремове и кушъни има да снима и да поства, защото явно има огромна разлика в цветовете, а забелязвам, че изборът им най-много ни затруднява. Преди малко гледах някакви swatch-ове на 23 Hera Cover и 23 Hera Ultra Moisture (този съм поръчала, с по-леко покритие) каква огромна разлика имат, за Миша знам също са различни.

Преди като пазарувах фондьотени онлайн много ползвах този сайт:
https://findation.com/
Въвеждаш тоновете на продукти, които ползваш и ти дават подходящи варианти на други марки и продукти. За съжаление с корейските 5 цвята не е много приложим, но може да е полезно на някого.

От доста време ми се върти една идея
Скрит текст:
- Клиник имат продукт тониращи капки -само пигмент, който се добавя към крем или слънцезащита, и се получава къстъмайзнат ББ крем. На теория би трябвало да може много лесно да се коригира с тях твърде светъл кушън с добавяне направо в кутията. Искам да пробвам и да тонирам корейските слънцезащити. Проблемът е, че до сега на два пъти взимам отсипка от препоръчан от консултантката цвят и като го омешам и нанеса у нас е много светъл. Накрая сама си изтествах всички налични цветове и май имам 2 бр. потенциални победители, но все не стигам да ги купя покрай цялата корейска вълна. Ако утре успея да стигна до някой бутик на Ести с прИмоцията ще взема да пробвам и ще споделя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт