Азиатска козметика и грим 5

• 45 753
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • в голямото село
Теадора, аз наскоро купих този серум. Ползвам го вече двайсетина дни всяка вечер. Ползвам го и веднага след измиване и след него тонер и другите стъпки, а понякога и след тонер на мястото на серума. Аз нямам проблемна кожа, боря по скоро финни линии и пори. Аз не виждам някакъв уау ефект, освен намаляване на порите, намаляване на омазняването през деня и някак избистряне на тена. Но пък получих комплимент че кожата ми изглежда много добре. Дъщеря ми обаче бори акне с този серум. Още не са минали 30 дни за да видим чудото, но сякаш има подобрение

# 466
Затрупана съм... в шкафа ми за козметика има 1 кашон с корейска...но още поръчки правя дори вече не зная какво имам.
Все пак пуснах и ана вна рна искам да го пробвам ако не става ще го подаря.
Ох TeAdoRa хем ми е смешно,хем и аз съм същата.
Аз понеже нямам нито самообладание,нито самоконтрол,
уж си имам правило-определила съм си място в един шкаф и като се напълни-спирам да пазарувам.Обаче понеже е останало място за 2-3 шишенца,съм почнала да редя втори етаж върху кутиите.Не знам и аз какво има отдолу,че 2 поръчки ми бяха и с 21 дни срок на изпълнение плюс и още толкова доставка-и съм забравила какво съм поръчала.УжасТ.
Сега започват и коледните лимитки да излизат.На тях трудно устоявам.

# 467
  • София
Този серум на Съм бай ми и аз го заглеждам за моята тийнейджърка, но четох, че влияе добре предимно на акнето. Дъщеря ми няма акне, само спорадични пъпчици тук-там, проблем са черните точки по нослето и брадичката, въпреки че кожата й е суха. Ще съм много благодарна, ако препоръчате ефективен продукт срещу черни точки.

# 468
За серума на Some by mi- не става въпрос дали е добър или лош, защото е ок и като състав, и предполагам действие, а доколко е най-подходящия продукт при липса на проблем с акне и дали е приложим към всеки тип кожа, особено пък като говорим за ежедневна употреба. Simple Smile Абсолютно всеки един продукт с приличен процент AhA/BhA киселини в състава и при редовна употреба свива порите, заглажда релефа, избистря тена, намалява омазняването, заглажда финните бръчки, редуцира акнето, спомага за заличаване на белезите и тн. Това правят киселините, за това всички искаме да ги ползваме, но е важно да се разбират функциите им и потенциалните рискове при неправилна употреба. Когато даден продукт е разработен за акнеитична кожа, която обикновено е по-мазна и съответно може да понесе и по-ядрени продукти плюс стъпките са редуцирани, а се прилага на нормална, суха или зряла кожа, в дългосрочен план просто ще разруши кожната бариера и ще има обратен ефект. И тоникът и серумът са доста агресивни като състав и особено за несвикнала на киселини кожа са си смъртоносни при ежедневна употреба. Според мен един подходящ за дадения тип кожа киселиннен тоник/течност е много по-подходящ  - заради факта, че лесно се позиционира при многостъпкова грижа , че може да се ползва за почистване с тампон, и не на последно място - разфасовките обикновено са по 100-150мл.

Reinа, some by mi е изключително неподходящ при суха кожа. Щом има само черни точки наблегнете на правилното почистване(двустъпково с хубави продукти) плюс лека ексфолиация например с червените падове на cosrx или neogen, или cosrx blackhead liquid върху тампонче и леко обтривате само засегнатите зони (чело и брадичка). Продукти/крем с центела за по-барзо зарастване на пъпки и да не оставят белези, слънцезащита с минерален филтър, лепенки за пъпки (Cosrx, Missha, Tiam).

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 22:03 от Viola Tarakanova

# 469
Във връзка с препоръчаните лепенки за пъпки, в jolse има hot deal 4X24 лепенки за 5 долара и нещо. Ако не са изкупени, може да са ви от полза.

# 470
Суха кожа при младите често се появява и при неподходящи продукти за измиване, подкрепям Виола във всичко казано от нея за киселините.
Те са тежка артилерия и не са за леки кожни проблеми има и много изисквания във връзка с употребата им. Вредите, които могат да нанесат ще се видят впоследствие и са необратими.

# 471
  • в голямото село
Боже момичета стреснахте ме, явно не достатъчно съм изчела за к-ните. По принцип не съм запозната със състава просто защото съм лаик по тази тема и не разбирам. Явно този серум ми се отразява добре защото кожата ми е мазна, но какви биха били вредите , които  са и необратими както каза Zari65. Наистина моля за повече инфо....

# 472
Виола го е казала - прекаляването с киселини или неправилната им употреба, използването им без нужда води до разрушаване на кожната бариера. Когато това се случи идва силната чувствителност на кожата и пигментацията като най-малкото зло. По - голямото е отключване на различни кожни заболявания, става лесен достъпа на всякакви бактерии и гъбички, все такива неприятни нещица.
Нарушена кожна бариера се възстановява много трудно, а ако се превърне и в хронично - гадна работа.
Има много материали по нета, потърси ще намериш.

Първоначалния добър ефект, много лесно може да се превърне в голям проблем.

# 473
Боже момичета стреснахте ме, явно не достатъчно съм изчела за к-ните. По принцип не съм запозната със състава просто защото съм лаик по тази тема и не разбирам. Явно този серум ми се отразява добре защото кожата ми е мазна, но какви биха били вредите , които  са и необратими както каза Zari65. Наистина моля за повече инфо....

vivinka, не се притеснявай-съмнявам се да се причинила някаква вреда, особено щом си с мазна кожа, но е препоръчително да си малко по-вниматлна при включването на продукти за химическа ексфолиация в рутината, особено на такива с по-агресивно действие Hug
Както казах- правилната употреба на киселини е незаменима за хубавата и здрава кожа, но тук наблягам на "правилната". Когато става въпрос за такива продукти няма панацея -някой казал, че е супер и всички да започват да го ползват без оглед на концентрация, състояние на кожата и нужди.Това, на което аз и Зари обърнахме внимание е, че при прекаляване кожата се уврежда. Лошото е, че тя е доста здрав и издържлив орган и ако не се "слуша" докато да разберем, че има проблем вече може да има сериозни поражения. Кожната бариера е това, което ни защитава от външния свят срещу епидермалната загуба на вода  и предпазва от механични въздействия и патогени (микроби, алергени, токсични химични продукти итн). Когато тя е нарушена, кожата става "пропусклива".
Всеки продукт с киселини е козметика за химически пилинг! Ако ползваш скраб с частици няма да го правиш два пъти дневно, всеки ден, защото ще се прежулиш. Същото е и с киселините, само че усещането е по-скоро сухост, чувствителност, зачервяване, парене и тн. Как да разбереш дали дадения AhA BhA PhA продукт е подходящ? Ако след нанасяне можеш спокойно да изчакаш 15-20 минути преди останалите стъпки без дискомфорт, опъване и тн.
Важно! Охлювения муцин съдържа естествена гликолова киселина (затова и заглажда релефа и избистря тена) и с него също не трябва да се прекалява.

# 474
  • в голямото село
Виола, Зари благодаря и на двете ви. Притесних се защото го купих за дъщеря ми, 15 год напоследък с акне, което я притеснява. Включихме серума след измиване след като изгледах доста клипчета в тубата, дават го за 30 дневно ползване. Въпреки че нейната кожа не се омазнява видимо и няма пори, но е проблемна. Явно трябва дерматолог в случая.
Мерси момичета...Kissing Heart

# 475
Като обиколила всички столични дерматолози, смятам, че най-доброто за тази възраст е почистване при добра козметичка, може и ултразвуково като за първи път, че е по-щадящо.
Избиране на добър и подходящ почистващ продукт, изграждане на навик за почистване ежедневен и подходящо кремове. Кремовете за пъпки и акне доста засушават и е добре да се редуват с нещо овлажняващо, може и маска един път седмично, а не крем.

# 476
Момичета, мега дийл в Джолсето

# 477
Още ли е безплатна доставката в джолсето или вече влезе дтракинга за 2-50.
След това въздържание може да се поглезя малко.

# 478
  • Варна
Още ли е безплатна доставката в джолсето или вече влезе дтракинга за 2-50.
След това въздържание може да се поглезя малко.

Икономичната доставка е безплатна.

# 479
  • Germany
Малко ревюта на продукти от мен. HANSKIN Hyaluron Skin Essence https://www.influenster.com/reviews/hanskin-hyaluron-skin-essence, много ми допада, попива супер бързо и ми прави кожата стегната. Някъде четох, че става за наслагване, но аз я ползвам само на един слой, защото ме е страх да не ми утежни. Hera Hyaluronic Ampoule http://beautyboxkorea.com/product/hera-hyaluronic-ampoule-30ml/11466/ - Това нещо ми е най-любимо от всичко, което съм ползвала досега. Аз си взех само проби, за да видя как ще ми подейства. Консистенцията и е като олио, една по-големичка капка ми е достатъчна за цялото лице. Попива супер бързо, не ми оставя лепкаво усещане и кожата ми изглежда супер стегната след това. Единственото което не ми харесва е цената на ампулата Simple Smile Тoo cool for school Egg Cream Mask Firming https://www.birchbox.com/product/32459 - не е моето нещо. Може и да има хубав резултат при продължително ползване, но ми е много лигаво на лицето от тези шийт маски и едва ги издържам. Тази е напоена с кремообразно нещо и то доста, омазах се навсякъде Simple Smile Прекалено  утежнява кожата ми и после ми беше леко мазна. Предполагам че за суха кожа ще е ок.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 12:22 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт