Хидратация на устни?

• 5 795
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм много доволна от Форевър Липс - оправи напуканите и разранени устни на дъщеря ми за ден-два. От около две години само него ползвам и съм доволна.

# 31
Привет!  Аз си правя сама от какаово масло, кокосово и шеа и ЕМ от мента или от чаено дърво и наливам в стик за червило.Траен е на устните и много омекотява. Забравих за гнусните вазелини  и подобни.

# 32
  • София
Аз използвам балсам за устни на Нютроджина и съм много доволна. Устните ми в студеното време стават на корички /стоят като изгорени, но без рани/. Нютроджина за 4-5 дни тушира ситуацията. Толкова свикнах с него, че ако не се намажа сякаш устните ми не са същите.

# 33
  • София
Невенът е известен с това, че спомага за скоростното зарастване на рани. Толкова бързо действа, че понякога нараненото място може да зарасне повърхностно, но в дълбочина да продължи да се развива инфекция.
Може би за по-сериозни рани не е добре бързото зарастване,  но и преди години имах един хомеопатичен балсам с основна съставка невен, който много бързо се справяше с всякакви повърхностни наранявания и сякаш имаше дълготраен ефект. Simple Smile

# 34
  • София
У нас непрекъснато купувам балсами за устни.
Нивеа съм взимала от аптека. Средно положение е.
Eucerin съм ползвала. И на двете с щерката ни допадна.
Последните, които купих бяха на Хималая и Балея. От Хималаята съм доволна.
А пък един детски (утре ще видя точно каква е марката) направо ми пресушава устните и ми действа много зле.

# 35
Преди години при използване на лентички за мустак нараних повърхността на горната си устна. Този на пръв поглед дребен инцидент се отрази на състоянието на деликатната кожа в този участък буквално за години. Какви ли не балсами и червила (обичам да съм гримирана и рядко излизам без червило) не съм купувала, без никакъв резултат. До там стигнах да си поставя хиалурон в устната за дълбока хидратация (не за обем). Дори и това нямаше особен ефект. В интернет веднъж прочетох за едно червило на Revlon, което хвалеха с дълготрайността си. Честно от както си го купих и използвам само него, устните ми се оправиха. Аз съм от хората, които като си харесат някакъв продукт не пробват особено нови неща. Намерих си “моя цвят” и от година и половина вече използвам само него.
От седмица обаче започнах рядко да се сещам да пия вода (покрай детето и т.н.). Обикновенно си изпивам около 2 л. течностти, но явно съм загубила този си навик. Това неминуемо се отрази на устните ми и особено отново горната стана болезнено суха. Вчера случайно прочетох темата и дори щях да си поръчам балсама на Blistex, който една от потребителките препоръчва (най вероятно ще го поръчам в удобен случай). Вечерта реших да ги намажа с един билков мехлем с невен и лайка, който бях купила от един билков магазин за повърхностни рани. Не очаквах особен ефект, но усетих подобрение след час. А днес сутринта няма и следа от сухите ми устни. Така, че и аз давам един глас за продуктите с невен.

# 36
Аз ползвам Авен cold cream.  Първата му съставка е squalane-силно подхранващ антиоксидант, последвана от рициново масло и хиляди други масла. Единствено това ми е помагало досега и е под формата на червило със страхотен аромат. Устните стоят дълго сочни и мазнички :Д

# 37
Запис при вас , дъщеря ми е с напукани устни,но не знам какво да взема,не че не сме пълни с балсами за устни вкъщи,но ...
Сега проблемът е по-сериозен,поради студеното време.
Моля да ми препоръчате нещо.

# 38
Какво ли не опитах като балсами - евтини, скъпи... Студенопресовано кокосово масло ми възстанови устните чудодейно, имах дълбока пукнатина, вече я нямам, за 2 намазвания. Мисля да пробвам и мед, някой опитвал ли е?

# 39
Какво ли не опитах като балсами - евтини, скъпи... Студенопресовано кокосово масло ми възстанови устните чудодейно, имах дълбока пукнатина, вече я нямам, за 2 намазвания. Мисля да пробвам и мед, някой опитвал ли е?
Кокосовото масло е чудесно за кожата, косата и дори устната кухина.

# 40
  • София
Може да смесите много малко мед, базовo масло (какаово, кокосово, бадемово, каквото нерафинирано се намира) и малко пчелен восък. Разтапят се на водна баня и се оставят на стайна температура. Хубаво хидратира и е приятно като констенция.
Стига да не облизвате после устните, подмамени от хубавите вкус и аромат.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 22:41 от Harpalike

# 41
Аз купих Юсерин на детето.

# 42
Много сме доволни от Юсерин и аз ,и детето.

# 43
  • София
Аз пък установих, че устните се хидратират добре не с мазни продукти, каквито са повечето стикове, а с кремообразни.
Сега ползвам Guerlain Abeille Royale Honey Smile Lift, който открих по препоръка в една от темите във форума.
Кремообразен, нежен, дълготраен като действие, работещ - хидратира, омекотява, не е мазен и лепнещ.
Недостатък е, че е безобразно скъп и че все пак понякога е добре над него да се мазне някакво масло/ стик, за да предпази от вятъра навън.

Общи условия

Активация на акаунт