Не знам кой е бащата на детето ми

• 38 166
  • 987
  •   1
Отговори
# 165
Ще се разори бибито с толкова тестове - един трябва да провери от приятеля ли е, втори път - от колегата ли е, и за капак - дали е нейно. По-добре да пита някоя врачка:
https://www.youtube.com/watch?v=7Gf7SdvebGY

Ама, разбира се, шегувкали се мъжете, повтаряйки и натяквали как децата им не са от тях. Но умните им жени след няколко години ги "противодействане" успявали да се справят с шегаджиите. И понеже нали са много умни, си сравняват патологиите с околните, за да се успокоят, че има и от тях по-зле.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 15:28 от кукумицинка

# 166
Сега ме замислихте- дали мойто си е от мен  newsm78 Понеже е инвитро, та се чудя как ли е джуркано в лабораторията  Mr. Green

# 167
  • София
Ох, признавам си - аз съм бащата! Mr. Green

# 168
  • София /Абсурдистан
Век живей, век учи!
Мислех си, че на моята солидна възраст знам какво ли не, но на такава образователна тема  с толкова нови неща не бях попадала Simple Smile)))

# 169
Чувала съм я тази теория за мъжките и женските сперматозоиди и това, че мъжките са по-бързи обаче умират по-рано а женските са бавни, но живят по-дълго. Т.е. секс 2-4 дена преди овулация дава вероятност за момиче, а по-близко до овулация за момче. Отдавна беше, но мисля че беше от сериозен източник. Сега не ми се рови, ако му се занимава на някой може да види дали ще намери нещо в нета. Simple Smile
По темата. Изхождайки от А4 цикъл без отклонения, нито един от двамата не е бащата, но на теория и двамата може да са. Според мен колегата е по-вероятен, но аз изхождам от себе си и моите си отклонения. Направете си теста, но хубаво си помислете, какво ако...

# 170
  • в кукувиче гнездо
А колегата какво мисли по въпрос?

# 171

Едва ли изобщо мисли по въпроса колегата ...

# 172
  • София
. Направете си теста, но хубаво си помислете, какво ако...

Вече е късно за мислене- щом мъжът е осъзнал, че иска истината, няма път назад.
Колкото по- бързо, толкова по- малко опъване на нерви и влошаване на отношенията.

# 173
  • в кукувиче гнездо
А един мъж може да не знае, че има дете там някъде...

# 174
  • София
http://www.bg-mamma.com/?topic=496475

То може и вече да му е правен генетичен тест на детето, само родителите да не знаят.

# 175
  • Пловдив
Здравейте,  момичета. .
На 25 октомври ми дойде цикъла. . ...правех секс с моят приятел без презерватив около 30 октомври.... На 13 ноември бях с колегата

Да забременееш веднага след цикъл е малко вероятно. И на мен ми се струва по-скоро другото, съжалявам, ако така се объркваш и че гадаем, но понеже питаш...

# 176

Аз още като бях бременна му казах,  че не е от него ... Той също се беше изплашил и искаше да поеме отговорност ако е бащата

# 177
Чувала съм я тази теория за мъжките и женските сперматозоиди и това, че мъжките са по-бързи обаче умират по-рано а женските са бавни, но живят по-дълго. Т.е. секс 2-4 дена преди овулация дава вероятност за момиче, а по-близко до овулация за момче. Отдавна беше, но мисля че беше от сериозен източник. Сега не ми се рови, ако му се занимава на някой може да види дали ще намери нещо в нета. Simple Smile

Според учебника ми по ембриология:
Скрит текст:
Сперматозоидите в еякулатите не са напълно годни да извършат оплождане. Върху тяхната повърхност се установява наличието на гликопротеини, които предотвратяват протичането на акрозомната реакция на сперматозоидите. Капитацията* става след навлизането им в женския полов канал, под въздействието на маточни и фоликулни агенти. Смята се, че наличието на невраминидаза и протеази предизвикват промени в гликопротеините на повърхността и в белтъците на плазмената мембрана на сперматозоидите. В резултат на това електропотенциала на сперматозоидната повърхност отслабва, увеличава се пропускливостта за калциеви катиони, кислородната консумация нараства и силно се активират движенията на сперматозоидите. В зоната на акрозомата се установява полимеризиране на глобуларния актин във фибриларен, като част от подготовката за извършване на акрозомната ареакция. В практиката на изкуственото оплождане на яйцеклетката, успешното стимулиране капитацията на  сперматозоидите се получава от добавено въздействие на определени ензими, катехоламини и детергенти.
*капитация - придобиване на пълноценни свойства за осъществяване на серията процеси, свързани с оплождането.

или на разбираем език - сперматозоидите се активират чак когато попаднат в матката. Дали ще носи Х или Y хромозома и колко време от 72-то им часа живот ще минат, няма значение. Ако беше обратното, при инвитро можеше направо да се заложи предварително пола на желаното дете, според времето. Ама не, защото начинът да се различат сперматозоидите е обагряне с гуанактин - тези, носещи Y-хромозома получават жълта флуоресценция. Естествено, след тази процедура не стават за нищо.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 16:59 от Аниш

# 178
  • в кукувиче гнездо

Аз още като бях бременна му казах,  че не е от него ... Той също се беше изплашил и искаше да поеме отговорност ако е бащата
Ама ти как му каза, че не е той бащата, като още не си сигурна кой от двамата е?  Shocked

# 179
  • София
Пълна бъркотия!

Общи условия

Активация на акаунт