Не знам кой е бащата на детето ми

• 37 655
  • 987
  •   1
Отговори
# 525
Абе, вие как си представяте да водите внучетата зад гърба на майките им на ДНК-тест?
И да не е зад гърба ми, само някой да ми изпляска подобно нещо бих го отсвирила завинаги. Егати обидата, честно.
Обида ще е, ако знаеш от кого е детето. Случаят на авторката не е такъв, тя не знае кой е реално бащата.

# 526
  • Paris, France
Да вземеш да тестваш внучето си, е все едно директно да набедиш снаха си за курва. И да не е вярно, е обидно дори съмнението. Хеле пък, ако е със знанието и съгласието на сина подобно нещо, хич няма да припарят до биологично тяхното дете и внуче извън минимално задължителното по закон.

Какво няма да помогне Бог? Ти си някаква си баба, почти никакви права нямаш, стига майката да е дееспособна и с акъла си. Още повече пък, ако дори не си бабата - ариведерчи и това е.

Изобщо не е обидно. Генетичните тестове не са само за доказване на бащинство. Аз бих се зарадвала свекърите да предложат тези тестове за цялото семейство. Ако някоя от вас иска да ме обиди и оскърби с няколко бона за тестове на семейството ще съм доволна  Интересно е да си видим и собствените резултати. С такива тестове хората намират роднини по цял свят.

Няма нужда да води внучето на тестове. Малко слюнка от вътрешността на близката, докато го гушка в парка е достатъчна.

Не е вярно, че бабите нямат права. Имат, и още как и законът е на тяхна страна в Европа.  Не сте попаднали на бъкана с мангизи и с връзки в съдебната система баба. Като нищо може да прихлебери родителските права, защото майката работи, не работи, не печели достатъчно, депресирана е, няма просторно жилище и куп други.

# 527
  • Варна
Дори и да кажеш на някой, че е вероятно да не е баща? Или да знаеш, че е така.
Отиваш и казваш: скъпи спах и с колегата, може детето да е от него. Даже с по - голяма вероятност. Обаче, ако отидем на ДНК ще те отсвиря завинаги.
Стига бе!
Нищо не разбрах. Ти казваш, че ще заведеш внучетата си да им направят ДНК тест заради някакви си твои съмнения. Никъде не става ясно тези съмнения на какво се основават. Аз казвам, че ако някой реши ей така за всеки случай да прави ДНК тест на детето ми тоя някой ще спре да съществува за мен.

Невена,
хайде стига смешки.

# 528
  • София
И що трябва да докладва синът? Ако е мъж на място, ще плати за тест за бащинство още при раждането или преди това, ако жената е съгласна, и ако нещо не му понася резултатът, ще се раздели тихомълком с нея, без да бие алармата, че са му сложили рога. Няма след години да вика мама си на помощ, за да тества внучето.

Що пък да не докладва?
Що пък да не бие камбаната, че момата му е сложила рога, а сега го затрупва с фантасмагорични факти, за да го накара да признае детето? Mr. Green
А, да, щото е мъж и като така, му се полага да го правят на маймуна, а когато се усети, вече да е късно за реакция.

Как не се сети да попиташ момата, защо не е докладвала и защо не е пуснала ДНК тест, ами го баламосва вече 3 години?

# 529
Кажете, че не ми се чете назад, авторката сподели ли защо не е прибегнала до хапче за спешна контрацепция, при положение че е имало инцидент с презерватива?
Защото същия месец с приятеля й почнали опити за бебе (той дори я карал да стои в позиция "свещ", за да не му се разлее генетичния материал, а после да спи със същия без да се измие), ама няколко дни след това разбрала, че и изневерил и тя преспала за отмъщение с колега (инцидента с изпишкания презерватив).  Но щом били почнали опитите за бебе и взело, че настанало оплождане, как така ще пие ескапел.

И не само....След като останал презерватива в нея, тя пикала - така го извадила, а пък и просто усещала, че детето е от приятеля й. Като повдигнах това за пикането, дали момата знае броя на отворите и кой за какво служи?

# 530
Невена, тестовете за бащинство са само за доказване на такова. Друга генетична медицинска информация не изследват като безплатен бонус към бащинството. И да, за моето дете, си е моя и на бащата работа за какво ще го изследвам, не на свекървата. Ако го заведе без мое знание да му изследват нещо генетично, пак не е редно.

Абсурт, момата е била гола като пушка и все още е, щом още не е събрала няколкостотин лева след толкова години. Да ѝ бяха дали пари да тества бащинство, ако толкова искат и тя е съгласна, не могат да я задължат да плаща тест. В края на краищата в такива случаи бащата има по-голям интерес да разбере дали е родител, майката си знае, че е.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 14:53 от кукумицинка

# 531
  • Бургас
Дори и да кажеш на някой, че е вероятно да не е баща? Или да знаеш, че е така.
Отиваш и казваш: скъпи спах и с колегата, може детето да е от него. Даже с по - голяма вероятност. Обаче, ако отидем на ДНК ще те отсвиря завинаги.
Стига бе!
Нищо не разбрах. Ти казваш, че ще заведеш внучетата си да им направят ДНК тест заради някакви си твои съмнения. Никъде не става ясно тези съмнения на какво се основават. Аз казвам, че ако някой реши ей така за всеки случай да прави ДНК тест на детето ми тоя някой ще спре да съществува за мен.

Всяко от внучетата ми ще мине ДНК тест преди да направи годинка. Една такава мома и ще обърша земята с нея.

Казвам, че бих направила ДНКто, ако трябва за синковеца, при една такава мома като авторката. После няколко пъти уточних, че коментирам само в контекста на ситуацията, за да не си решите, че ще тествам всичко живо за кеф и разнообразие.

# 532
То ще се разориш на двамата сина по няколко внуци по хилядарка.

# 533
  • Бургас
Споко, не мисли бъдещи финансови загуби, поради дамски сърбели.

Ще стискаме палци да попаднат на стойностни жени и да ти е кеф да кажеш "Това е снаха ми!".

# 534
  • Paris, France
Ако двама души направят медицинския пакет в 23andme или друг пакет, даже излиза процент родство, който е около 25% ако са баба и внуче, полубрат и полусестра и подобни. В семейства с непрекъснати близкородствени бракове е малко по-различно и трудно.

Не е невъзможно да се направи такъв тест за спокойствие на бабата и дядото без синът им да разбере и без да има обидени.

# 535

Мани, дано да не са много плодовити снахите. С юридическа тежест, каквито са нужни за оспорване на бащинство, тестовете минават 1000 лева.

# 536
  • София

Стискай палци да не ти се налага.
Единия разбра 5-6 години след раждането, че е баща. Детето само го потърси и му го обясни. И още плаща издръжки. ДНК доказа, че не е. Съда обаче му каза, че си е изтървал срока и по документи и пред закона е. Делото беше ужас. Изкараха, че е знаел, че не е баща и нищо не е направил. Питам се каква жена прави това.

И как 5, 6 годишно дете ще потърси някой, за да му обяснява, че му е баща? 
За мен свекърви, тъщи и т.н. нямат право да се месят в отношенията на родителите. А ДНК тестове да правят съвсем. Пък ако вземе да се окаже, че внучето е тяхно, дали след подобна изцепка, няма да им бъде отрязан достъпа до него?

# 537
  • Бургас

Стискай палци да не ти се налага.
Единия разбра 5-6 години след раждането, че е баща. Детето само го потърси и му го обясни. И още плаща издръжки. ДНК доказа, че не е. Съда обаче му каза, че си е изтървал срока и по документи и пред закона е. Делото беше ужас. Изкараха, че е знаел, че не е баща и нищо не е направил. Питам се каква жена прави това.

И как 5, 6 годишно дете ще потърси някой, за да му обяснява, че му е баща? 
За мен свекърви, тъщи и т.н. нямат право да се месят в отношенията на родителите. А ДНК тестове да правят съвсем. Пък ако вземе да се окаже, че внучето е тяхно, дали след подобна изцепка, няма да им бъде отрязан достъпа до него?
Темата е лична, но детето го потърси. В акта му за раждане фигурираше името на човека. Има и дело по въпроса. Не е моя работа да раздухвам повече от това.

Останалото няма да го коментирам.
Рязането на достъпи и заплахите, ако си надробила такава каша са безумни. Или съм някаква супер консервативна леля, а смятам, че не съм. Или излиза, че е ОК да спиш с 105 мъже, да припишеш дете на един от тях и после да се сърдиш, ако се иска установяване на проихода на това дете. Е, не горазбирам и това е.

# 538

Всяко от внучетата ми ще мине ДНК тест преди да направи годинка. Една такава мома и ще обърша земята с нея.
Казвам, че бих направила ДНКто, ако трябва за синковеца, при една такава мома като авторката. После няколко пъти уточних, че коментирам само в контекста на ситуацията, за да не си решите, че ще тествам всичко живо за кеф и разнообразие.
То това ясно. Учудващото е колко много скочиха, все едно на техните деца бащите ще проверяват.

# 539
От смешките реших да прочета темата. И ако в началото авторката наистина будеше съжаление в мен, с наистина ужасната си ситуация, в края на темата се надявам единия да я зареже като разбере, че го е излъгала, а другия да не иска и да чуе за нея. Прекалено нагло и безочливо същество!

Общи условия

Активация на акаунт