Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 948
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • Varna
Аз няма да мога да разчитам на свекърва ми, а майка ми живее в чужбина. Много се надявам да се справям сама. Таткото и той на работа.Grinning

# 361
Аз си ги гледам сама. Вечно някой е буден и реве, ако го оставя сам, и често чистя с бебе в раницата. Досадно е да нямаш 5 минути почивка, но наистина нямам право да се оплаквам, защото все още не се изправят по мебелите. Най-трудно ми е нощно време, защото спят много леко и когато някой изреве на сън задължително се буди и другият 😞 Поне нощните хранения си ги махнаха сами и “спим” от 12 до 8 😄

# 362
Избягвайте всякаква помощ с децата от баби. Най-много домакинска или с покупките приемайте. Особено в началото.

Доказано помощта от друг освен бащата, отчуждава майката от детето и детето от майката и ви закопава дълбоко в следродилната депресия. Избягвайте, колкото и да ви е трудно.

# 363
  • Бургас
Ние и да искаме/не искаме/ няма кой. Дъщеря ми беше много лесно и изключително методично и спокойно бебе. Надявам се на втори дубъл и да не се получи съм подготвена психически.

Даже леко се дразня като почнат да се вайкат разни хора около мен, как сме щели да се справим, щяло ли да има някой да ми помага и недай си боже да кажа не, ме гледар все едно на разстрел отивам. Ще кажеш че извънземни ще гледаме и такова нещо не сме виждали до сега. Очеизвадно дъщеря ми оцеля и ние не сме в лудница. Където едно, там и три......наши са си.

Между другото дори и с първото дете беше така, тогава пак беше вайкане как нямало кой да ми помага и колко трудно се гледало бебе, пък първескиня пък не знам си какво. Честно, и тук във форума съм писала, понякога дори ми беше скучно. Яде, ака, спи и пореве малко......гоооолямоо чудо.

# 364
  • Varna
Аз също не искам помощ. Но тази седмица като споделихме че очкваме близнаци и всички роднини почнаха ”майка ти трябва да се прибира да помага”, как ще се справите. Както казва Чери, леко е дразнещо.

# 365
Дразнещо е и е грешно. Бебетата имат нужда от родителите си. Не от баби, решили да изживяват втора младост. Това е най-долното, бабата да изтика родилката от грижите по бебето и то да стои само в старчески ръце, а мама да бърше кухнята и да готви.

А бабите точно това имат предвид, под "помощ". Да се курдисат и да се изживяват, като родилки. Никоя няма предвид - аз ще готвя, чистя, няма да ти се пречкам, кухнята винаги ще е свободна да си стерилизираш бебешките неща, банята също, както и хола, за да си почиваш без някой да ти бръщолеви и да ти смърди на любимите бабешки аромати тип "българска роза" или олио.

Бабата винаги се опитва, уж за добро, да ръси акъли - топло е, студено е, ние едно време ..., защо не пробваш ..., което индиректно говори на майката, че нещо не се справя. Което най-малко и трябва в този момент. Или - Защо реве сега? Заспаха ли? Колко ядоха? - все едно си под вечно наблюдение, подслушване и си длъжна да даваш отчет.

Само негативи има присъствието на баби при новородените.

# 366
Мамита искам да ви попитам нещо, предполагам, че е нормално с напредване на бременността, но все пак.
В 32г.с. съм и от 3 дена усещам болки ниско долу, не мога да разбера, защото матката се разтяга още ли или защото вече почна да си понатежава доста. Предимно вечерно време и през ноща се случва това, като някой път се усещат и леки менструални болки. В началните месеци съм нямала никакви болежки там, затова не мога да установя от какво по-точно е . Никога до сега не ми се е стягал корема, затова не съм сиг.дали са и контракции...Ако някоя мама е усещала същите болежки бих се радвала да ме просветли какво се случва🤗

# 367
Може да те просветли лекаря ти. Може да е всичко, може да е нищо.

# 368
Мда, всички, на които кажем, че ще имаме близнаци, започват да се вайкат как ще се справим, сякаш ги караш те да ти ги гледат. Пък и е дразнещ фактът, че и аз съм малко или много притеснена и реално имам нужда от окуражаване, а не допълнителни притеснения.
Относно бабите, и майка ми и свекърва ми работят, така че ще искат да помагат през уикенда, предполагам, но няма да могат да се месят прекалено много. Свекърва ми е такава душа, че тя със сигурност ще ми е много в помощ. Ще разчитам и на баща ми, който е пенсионер, да ми върши разни задачки извън дома + логистична помощ с първите разходки без ММ. Но пък якото е, че и аз и ММ си имаме готини отношения с родителите и ако започнат да прекрачват границите, си им казваме директно, както направих с майка ми тия дни, защото започна да ми тръби, че били много вредни за бебетата толкова чести прегледи с ехограф, а ако съм можела и да не пия толкова хапчета, сякаш ми е кеф и сама съм си ги назначила...

# 369
Това последното с хапчетата и ехографа ми е до болка познато.
Еми не може ! Нама как след 6 години опити ,след ин витро да не се притеснявам 100 пъти повече . Ще се ходи на ехо когато и както го усетя!!! Хапчетата са неизбежни 🙄 Повдига ми се от тях  ...По -точно от едни капки В6 (дали искам да ги пия )
Това желязо също ме изкарва извън релси , както си имам проблем с ВЦ , сега се влошава 😣

emeka , skabiela благодаря ви 🤗 посмях се от сърце 😂

# 370
Може да те просветли лекаря ти. Може да е всичко, може да е нищо.

Лекаря ми нищо не може да ме просветли, понеже сме в грипна и всички ЖК са забранени до сряда вкл. Иначе естествено, че щях да отида при него, но все пак реших да си пробвам късмета и тук!

# 371
Сиси, от спешен кабинет няма да те върнат. Редовни ЖК са отменени, но ако има проблем ситуацията е спешна. Ако имаш съмнение за контракции се обаждаш на АГ да те погледне или отиваш на спешен кабинет- там няма значение дали е ден, нощ, уикенд, грипна епидемия или извънземна инвазия.

# 372
По повод хапчетата...наша близка неколкократно ми намекваше, че бебетата имат такива ужасни колики (от сутрин до вечер рев до 5-ти месец), защото съм пила много хапчета през бременността и химията трябвало да излезе от някъде...е само това ми липсваше да слушам неспала, неяла и тн.. По повод бабите, живеем с майка ми в момента и ми е огромна помощ- готви, чисти, пази бебетата докато пазарувам или съм на зъболекар. Никога не ми се е бъркала и е огромната ми подкрепа за кърменето.

# 373
Сиси,аз също съм на мнение,че всяка болка или неразположение трябва да се види от лекар.В тези седмици вече нещата се случват доста бързо.Пробвай със частен лекар.Може и да е напразно,но поне да си спокойна.

# 374
Сиси, от спешен кабинет няма да те върнат. Редовни ЖК са отменени, но ако има проблем ситуацията е спешна. Ако имаш съмнение за контракции се обаждаш на АГ да те погледне или отиваш на спешен кабинет- там няма значение дали е ден, нощ, уикенд, грипна епидемия или извънземна инвазия.

Така и ще направя, ако се почуствам по зле 🤗

Общи условия

Активация на акаунт