Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 972
  • 774
  •   2
Отговори
# 375
  • Варна
Като ви чета и направо стомаха ми се обръща Sad  моята свекърва е много властна, но го прави по тънката така, че да излезе тя светца, а аз злата снаха дето забременя и се наложи свекитата да заживеят на вилата, за да направим детска стая (все пак🙄) Дори като й споделих, че са двечки 👶👶 тя каза "Супер - едно за мен, едно за теб" От тогава като се замисля и ми се реве Sad  Много кураж ми вдъхвате като споделяте, че самички си се гледате. Браво на всички майки-героини, дано и аз съм като вас 🤗🙌

# 376
То на теб май ще ти трябват здрави нерви предимно заради свекито- бебетата може и песен да ти се видят 😳

# 377
При мен драмата е друга,никой не ме пита за помощници защото знае че няма кой и сами ще си се оправяме.Ама като чуят че няма дата за секцио и веднага се почват лекциите как така,опасно е и такива неща. Яко ме изнервят,впредвид и че вече съм притеснена и започнах да отговарям на всички че не е тяхна работа и избор.

# 378
  • Варна
В коя седмица си? От кога започваш да ходиш при док, който ще те изражда? Все пак нали с близнаци всички казват, че повечето се раждат преждевременно,,,  Щях да ви питам и има ли такива от вас, които са раждали в София, а са от друг град (аз съм от Варна) Това потам отново във връзка с преждеврененно Sad

# 379
Николая, искаш да пътуваш от Варна, в случай че започне преждевременно раждане ли?

# 380
  • Варна
В коя седмица си? От кога започваш да ходиш при док, който ще те изражда? Все пак нали с близнаци всички казват, че повечето се раждат преждевременно,,,  Щях да ви питам и има ли такива от вас, които са раждали в София, а са от друг град (аз съм от Варна) Това потам отново във връзка с преждеврененно Sad
Защо не искаш да раждаш във Варна?

# 381
  • Варна
По-скоро се чудя дали да не се запиша направо при някой израждащ там. Аз затова попитах до кога се ходи при следящия ЖК. И ми е интересно дали има някой от вас да е родил в друг град.
Моите бебчета станаха благодарение на доктори от клиника Надежда София и ми се иска там и да си ги родя. 👶👶
Чисто организационно ми е интересно как става.

# 382
35 седмица съм.При д-р Дяволов за МД се следя от 22 седмица,а при д-р Арабаджикова за Надежда от 28.Отделно си ходя и при моя АГ,който не изражда,а преглежда само на частно.Още не знам при кой от двамата,ако издържа до 38 седмица сигурно в Надежда,но преди това ако тръгнат сигурно директно в МД ще идем и няма да чакам при нужда да ни закарат до там.Все пак тамошната неонатология е най-добрата в страната.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 16:17 от Анонимен

# 383
На нас няма да има кой да ни помага. Идея нямам как ще се справим, особено ако близнаците са като първото дете. Плачливо, неспокойно, властно и жадно за внимание. И все още е диктатор. Търсела съм вината в себе си, но после като съм чела нумерология за датата на раждане, виждам и голяма доза вроден темперамент. Моля се на Бог да сме здрави аз и мъжът ми, за да се справим и децата да се родят здрави и доносени. Иначе ще е много трудно. Нямам никакви илюзии и не очаквам спокойни бебета, защото самата аз съм неспокойна.
Аз съм избрала Майчин дом за раждане. Относно Надежда, знам че ще предизвикам смут и разочаровам част от вас, но съм раждала веднъж там и кракът ми няма да стъпи в родилното отделение на тази болница. Както и имах възможност да имам преки впечатления от повечето лекари по време на престоя си, и с едно-две изключения не бих се оставила в ръцете им. Това мнение е само за родилното отделение. Репродуктивната клиника е най-добрата.

# 384
  • Бургас
Мен ще ме чакат да тръгнат и тогава ще мережат. И аз бях останала с впечатлението, че се раждат рано, ама се оказа , че масово ги доносват до 38-40 седмица, от което пък на мен ми настръхва косата, щото имам чувството че ще гръмна до тогава. И се чудя на доктора що не ми насрочи секцио ми си създава главоболия. Само си представям картинката- в 4 през нощта ми изтичат води моди, мъжът изпада в паника, трябва да вдигнем детето/щото няма на кого да  оставим/, аз да с епосъбера набързо и целият тоя катун се изсипва в болницата да ражда. Каката от там няма да иска да тръгне докато не и покажат бебетата.....и междувременно и доктор да будя. Още от сега ме напушва леко нервен смях като си го представя. Знам защо се прави, да се доносят максимално, ама.....циркът щее пълен.

Нямаме баби в града, родителите на мъжът ми са починали. Нашите са в др град и работят мощно. Сестра ми и тя чака бебе. Предишният път като родих, майка беше в болница. Дойдоха на изписването сестра ми и баща ми. Помогнаха с каквото могат, сготвиха вкъщи, порадваха ни се, гледаха бебето- колко хубаво бебе и си тръгнаха по живо по здраво. Майка дойде за около 10 дни след като се възстанови. Готвеше ми, чистише ми и като видя, че се справяме и влезнахме в ритъм си отиде. Даже е стояла през нощта да ми прави компания да не заспя , докато се цедя. Тя е много деликатен човек и никога не се е месила в отглеждането на детето и спокойно ще я изчакам да дойде пак. Ама имам разни познати и близки дето не са ми толкова и близки, които са се завайкали наистина, все едно те ще ги гледат. че чак ако дойдат наистина да помагат ще ми дойде ту мъч......

# 385
Аз родих 38-ма седмица и наистина бях пред гръмване..не можех да спя, да се движа, да ям, нищо. Аз съм от съседен на София град и въпреки близостта все ме беше страх да не стане непредвидено и да попаднем в задръстване. Чантата обаче ми беше готова още от 20 и някоя седмица (т.к. шийката ми се скъси изведнъж), за да не ми се налага да събирам набързо.
Относно Надежда, имам някои забележки, но екипът, който изроди бебетата ми беше безупречен- д-р Арабаджикова, има голям опит в израждане на близнаци, д-р Ташков, д-р Плосков- анестезиолог. Имаме съхранени и стволови клетки там.  Неонатологията в Надежда по степен е изравнена с Майчин Дом, степента се определя по наличието на определени специалисти и апарати. Това само за информация. Ясно ми е, че Майчин дом е най-известен. Споменавам го за който не знае.
На всички ви пожелавам да родите планирано хубави здрави бебета Heart

# 386
Мамита искам да ви попитам нещо, предполагам, че е нормално с напредване на бременността, но все пак.
В 32г.с. съм и от 3 дена усещам болки ниско долу, не мога да разбера, защото матката се разтяга още ли или защото вече почна да си понатежава доста. Предимно вечерно време и през ноща се случва това, като някой път се усещат и леки менструални болки. В началните месеци съм нямала никакви болежки там, затова не мога да установя от какво по-точно е . Никога до сега не ми се е стягал корема, затова не съм сиг.дали са и контракции...Ако някоя мама е усещала същите болежки бих се радвала да ме просветли какво се случва🤗
SISI отивай на доктор в майчин дом има спешен кабинет 209 и не се плаща нищо. Моите бебета така тръгнаха и едвам ги одържахме за да ми поставят инжекции те за дроб четата. По - добре да те видят, за да ти е спокойно.Относно, че една майка каза, че я чакат да и изтекат водите и тогава ще и направят секции, нз как ще изчакаш. Изтекоха ми водите и след 2 часа ги родих.

# 387
Че аз точно така започнах да раждам. Вечерта преди да легна ми изтече тапата, но не казах на никой и в 1ч се събудих от мега мощната контракция, която се повтори 2 пъти точно през 15 минути и тогава си ударих душ, като излезнах , душа продължи да тече но отдолу 🤣🤣🤣 тогава ми стана от ясно по-ясно те и контракциите мигновено се увеличиха. Ноември месец отидох да раждам по потник, докторката ме чакаше на входа и ми вика - „Да не си объркала плажа с болницата?“

# 388
По-скоро се чудя дали да не се запиша направо при някой израждащ там. Аз затова попитах до кога се ходи при следящия ЖК. И ми е интересно дали има някой от вас да е родил в друг град.
Моите бебчета станаха благодарение на доктори от клиника Надежда София и ми се иска там и да си ги родя. 👶👶
Чисто организационно ми е интересно как става.
[/quote

Здравей, аз съм от Плевен, следих си там бременноста по ЗК, но исках да раждам в Надежда, тъй като бебета са от успешно инвитро при доктор Персенска, имам направени 2 серклажа от д-р Христов от Надежда и всеки месец посещавах и много внимателната д-р Чачева. Страховете и опасенията ми бяха същите, защото пътуваме около 2часа и половина до Болницата, а сме имали случай и за 3 часа (затворен участък от магистралата, голямо задръстване в София и др).
Реших си проблема като живях в София у мойта сестра, иначе при започнало раждане не бих тръгнала да пътувам до София, затова в Плевен бях избрала да не следи добър лекар, при който да раждам ако се наложи.

Родих в 37 гс, благодарение на серклажите. След вечеря на 29.01.2019 си легнах, и след 1 час ми изтекоха водите. Направо потече река. Нито съм имала контракции, нито болка. Тръгнахме за нолницата и за 20 минути бяхме в спешния кабинет. Имах разкритие 2 см, и доктора напипа при прегледа и  ръчичката. Каза качвайте я веднага за секцио, без клизма, мина около 1 час по приемане, преглед, документи а и чакаха да мине малко време да бият кортикостероиди за дробчетата и за да ме хване упойката, но тоновете почнаха да падат понеже водите продължаваха да текат обилно и родих точно след 10 минути в 23:49 часа и в 23:50
Дежурен беше д-р Ненов, от който съм със страхотни впечатления, който дори не познавах. Секциото беше планувано за 01.02.2019г при който се падна, без избор на екип. Операцията беше лека, смяхме се доста и аз бях много спокойна. След това махане на серлаж, зашиване около 30 минути още. Децата се родиха 3080 кг и 2670 кг.

Не искам да те плаша, но можеш да имаш както повече часове след контранции до раждането, но можеш да имаш и много малко време.

Помисли и вземи правилното решение за себе си, но имай вариант и за Варна.

Днес ме изписват, но бебчетата остават поради инфекции, най-вероятно от мен (от много лекарства, евентуално неизлекувана инфекция, изкарано нещо  на крак без лечение и др. Не се знае какво е, но децата са със завишени левкоцити) а и повръщаха доста в началото. Надявам се рях да ги изпишат другата седмица. Успех на всички, които им предстои да бъдат мами на близнаци, чувството и усещането като ги видях е беописуемо и незаненимо. Минах през много трудности, препятствия, но не съжалявам и за минута.

# 389
Холи Бери, честито, да са ти живи и здрави! Големи бебчета си родила Heart
Моите води изтекоха по същия начин, без никакви признаци, без контракции, без изпадане на тапа, нищо. Контракциите дойдоха в последствие. Имала съм три сантиметра разкритие. Добре че бях в болницата, иначе щях да се паникьосам. Подготвиха ме спокойно, мериха тонове, близките ми дойдоха, операцията започна грубо след около два часа от изтичането на водите.

Общи условия

Активация на акаунт