Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 536
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Холи, да са ти живи и здрави големите бебоци! Много да те радват и слушат!

# 391
  • Varna
Холи, честита радост! Да са живи и здрави! Blush

# 392
Холи , честито живи и здрави да сте !
Аз съм от майките на близнаци които не се възползваха от предложената помощ и с таткото си ги гледаме сами . Децата са родени на 15.01 и още не сме ги показали на никой от семействата . Справяме се ,макар на моменти да е трудно .

# 393
Здравейте момичета,ще ви помоля за вашата подкрепа и кураж.Родих близначетата ни на 01.02 в 33+5седмица.
И двамата изплакаха когато ги извадиха.Малката ссе роди 2200гр а той 2120гр.Той е интубиран защото му били направили снимка на дробчетата и не били съвсем доразвити,сложили са му и сърфектант.На мен също ми правиха два пъти терапия за дробчетата им.Казват ми че е стабилен ,но като го погледна с тези маркучи в този кувьоз и ми се къса сърцето.
Малката също е в кувьоз но е добре и втори ден е захранена.Моля ви дайте ми кураж че всичко ще се оправи ,не ми казват до кога ще е интубиран и до кога ще ги държат в тия кувьози.

# 394
Усмивка, големи бебета си родила въпреки ранната седмица, важното е че са под наблюдение. Стискам палци всичко да е наред 🤗

# 395
Холи Бери честито, живи и здрави!

# 396
Усмивка, честито! Аз не съм раждала, чакаме ги нашите бебоци, но от това, което съм чела съм сигурна, че твоите герои ще са добре! Убедена съм, че отлични лекари се грижат за тях и всичко ще се нареди! Simple Smile Прегръдки, майка-героиня! Heart

# 397
  • Бургас
Усмивка, честити бебоци. Пожелавам им да са орисани с много късмет и здраве в живота. Родени са вече във високи седмици, с мн добро тегло, трябва им само да ги закрепят и ще си ги приберете скоро. Силна бъди, сега това им трябва. Всичко ще е наред!

# 398
Честити бебоци и от мен, усмивка. На мен ми казваха, че след 32-ра седмица е безопасно вече. Бебчетата не са никак мънички нито на тегло, нито на седмици, ще се справят! А и усещат когато мама страда, стегни се и кураж, всичко ще бъде наред Flowers Hibiscus

# 399
Честито ,усмивка! Скоро да си ги прибереш у дома 🤗💙💖

# 400
Честито, Усмивка! Да са ти живи и здрави бебоците! Не се притеснявай, сърфактанта ще подейства бързичко, до няколко дни господинът ще е самостоятелен. Щом все паке изплакало бебчето става въпрос за малък дефицит и няма да му е нужно много време, за да се справя съвсем сам с дишането. А размерите им са повече от идеални за тази седмица! Чакането е убийствено и “контактът”, който нашите болници ни осигуряват с преждевременно родените бебчета е крайно недостатъчен, но пък лошите моменти много бързо се забравят! Търпение и горе главата, защото мъниците имат нужда от силна и спокойна мама!

# 401
Усмивка , честито , да са ти живи и здрави. Всичко ще е наред , и аз родих в 33 и 5 дни и бяха с по-ниско тегло 1600 и 2100, вече са вкъщи , гледам ги и им се радвам. И аз много се притеснявах , но твоите са с добро тегло, така, че няма страшно.Blush

# 402
https://Честити бебчета, Усмивка, и кураж! Аз родих близначките си на 8.12.18г в 34+1 - 1,960 кг и 1,600 кг Simple Smile първата след 2 седмици си я взехме, а втората близначка - след 4 седмици Simple Smile Няма по-голямо щастие! Не забравяй, че са малки бойци и имат нужда само и единствено от твоя позитивизъм! Аз вярвах в децата си и за миг не позволих на лоши мисли да се заселят в мен :* всичко ще бъде наред!

# 403
Здравейте момичета,ще ви помоля за вашата подкрепа и кураж.Родих близначетата ни на 01.02 в 33+5седмица.
И двамата изплакаха когато ги извадиха.Малката ссе роди 2200гр а той 2120гр.Той е интубиран защото му били направили снимка на дробчетата и не били съвсем доразвити,сложили са му и сърфектант.На мен също ми правиха два пъти терапия за дробчетата им.Казват ми че е стабилен ,но като го погледна с тези маркучи в този кувьоз и ми се къса сърцето.
Малката също е в кувьоз но е добре и втори ден е захранена.Моля ви дайте ми кураж че всичко ще се оправи ,не ми казват до кога ще е интубиран и до кога ще ги държат в тия кувьози.

Усмивка, честити бебчета. Да са живи и здрави и да радват цялото Ви семейство. Ти си благословена да бъдеш мама на близнаци и заслужаваш цялото щастие. Бъди спокойна и вярвай на лекарите, че ще се грижат добре за тях и скоро ще си ги вземеш. Силни прегръдки и много кураж. Не успяхте ли да биете кортикостероидна терапия за дробчетата?

И за да те подкрепя духом, ще ти споделя че и нашите близнаци са в неанатологията. И двамата са на системи и вливане на 2 антибиотика на Васко и вливат 3 антибиотика на Бориса. След като се родиха повръщаха и имат завишени левкоцити. Виждах ги един път на ден, за около 10-15 мин. След като стабилизираха Бориса и ми я даваха, на 2 ден започна да повръща жълто-зелено. Направиха промивка на стомахчето и тогава включиха и трети антибиотик. Опитвах се да запазя самообладиние, но и си поплаквах от безпомощност и страх, кога ще са добре, кога ще ми ги дадът. Вярвам че докторите правят най-доброто за рях, въпреки че не са от даващите много подробна информация. Мен ме изписаха вчера, а тях ги оставиха под наблюдение. Ще пускат контролни изследвания за да видят влиянието на антибиотиците. Казаха че най-вероятно ще изпишат първо Васко, а след това и Бориса, защото на нея и трябват повече дни. Мъчно ми е, къса ми се сърцето но се моля на Господ да ги пази и да ми дава сили да премина през поредното изпитание. Ние сме силни, ще се справим заради децата си.

Вяравай и носи положителната енергия в себе си за да им я предадеш. Те я усещат!

Мами, искам да Ви попитам имали мами на когато изписаха бебета им по различно време?
Интересуваме педиатъра кога посещава бебетата? И при двете изписвания ли или само при първото?

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 08:26 от bubanka

# 404
Мами този февруари явно всеки ден имаме бебчета. Вчера 03.02 ме оперираха по спешноат и станах мамче на две борбени момчета. В 32+2г.с. се родиха. Едитият 1900 а другият 2100. Нямаше време и не са ми вливали за жалост нищо за дробчетата. Добрата новина е, че са изплакали и двамата, но 2часа по-късно по-големия е изпитал леко затруднение и веднага са го включили на апаратче да му помогнат с дишането. До колкото знам им вливат антибиотици заради имунната система. Днес ми казаха, че ще ме заведът да ги видя и ще получа малко повече информация, надявам се. Момичета и аз като вас съм на тръни и страшно много се притеснявам и много добре знам какво ви е . Още не мога да се зарадвам на това, че съм станала мама от притеснения и тревоги, но вярвам, че скоро всички ще си прегръщаме бебчетата-нашите малки герои!

Общи условия

Активация на акаунт