Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 980
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Щом са с една плацента задължително през 2 седмици на лекар, като всеки път ги гледайте на видеозон, разликата между двете най-много трябва да е 20%

# 631
Здравейте момичета, през времето се записвах в какви ли не теми тук... днес е най-щастливият ми ден, защото разбрах, че чакам близначета.Много съм щастлива, не знам какво ме чака, но дано всичко е наред🤗

# 632
Ирина, очаква те нещо неописуемо прекрасно и трудно Simple Smile лека бременност и да знаеш че няма мама на близнаци, която да не се е справила Wink

# 633
Мами искам съвет моите момчета са на 20 дена хранят се смесено и на АМ и на кърма, обаче от няколко дена се запичат, вчера личната ми каза за медилакс микро клизма, направих им и се изходиха, но днес отново се мъчат. Преди това пробвах с термометър и не стана. Незнам от какво става така, а ми е жал да ги гледам че се мъчат. Ще съм много благодарна ако някоя знае й ми даее съвет какво да правя.

# 634
  • Варна
 Не знам какво АМ използваш, но ние използвахме Фризовом с рожкови,то е точно за тези проблеми, дори няма да ти повръщат

# 635
Не знам какво АМ използваш, но ние използвахме Фризовом с рожкови,то е точно за тези проблеми, дори няма да ти повръщат
Използвам Пренан за недоносени, казаха ми да го пият до края на април.

# 636
  • Бургас
НАН и Аптамил запича много. Давай им пробиотици и смени млякото с някое по хубаво.

# 637
  • Варна
Доста време бяхме на Пренан, не сме имали такъв проблем. Сменихме го като поотраснаха - не ходиха по голяма нужда с дни, сега отново го смених с нан комфортис и сме ок. И нашата лична препоръча клизма, но това не решава проблема кардинално. Опитайте с масаж на коремчето, гимнастика на крачетата с леко притискане към коремчето и по-често поставяйте по корем.

# 638
Наталия и моите пиха 2 месеца аптамил пре заедно с кърма, дори 1 месец бяха само с едно хранене аптамил и се запичаха. Личната ми каза, че клизмата не е решение, защото много лесно привикват към нея. Затова всеки път купувахме различен пробиотик, за да не привикват към него. Давахме отделно и биоамика(много помогна). Няколко пъти се изхождаха чак на 4 ден. Лекарката ми беше казала, ако не се изходят на 4 ден, да и звънна, но до там не се стигна. Сега вече всичко е наред, вършат всеки ден тази работа от 1 до 3 пъти. Сега вече пият само Аптамил 1

# 639
  • София
Здравейте, минах БХС в 13 г.с. + 1 ден. Взеха ми и кръв за изчисляването на риска от генетични аномалии, но сега чета, че биохимичните изследвания (с вземане на кръв) са възможни само при едноплодна бременност.
На вас кръв вземаха ли ви?
Притеснила съм се, защото преизчисления риск ми е за бебе 1 - 1:566, за бебе 2 - 1:698.  Дали може това да е меродавно? Възрастовия риск ми е 1:108, на 38 години съм.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 20:38 от Petkata80

# 640
Да се похваля! Във вторник, в 37г.с. +2дни, с планирано секцио се родиха и моите чудеса! Юнакът- 2490гр/49см, а госпожицата-2420гр/45см. Добре сме и тримата, малката върна към 200гр, но казват, че е нормално. Сега се опознаваме взаимно и чакаме скоро да се приберем вкъщи😊

# 641
Пухче, честито да  са ви живи и здрави.                         
                                                                    Относно БХС, аз не съм правила, защото ми обясниха, че дава много отклонения при многоплодна бременност, амниоцинтезата, е по-точна. Имало и някакво друго изследване, което било много скъпо, но не се поинтересувах и нз. Какво е. Отиди в 16 седмица на 4D (фетална морфология) да видят назалните гънки, тогава ще ти е по - спокойно. Иначе, ако си с двуяйчни близнаци, тези стойности са нормални(да са различни) . Да не дава господ при двуяйчните може единия близнак да има синдром, а другия да няма. Докато, ако са еднояйчни стойностите трябва да са еднакви, съответно или двете са болни или не. Станах половин доктор, докато бях бременна. Но иначе не се притеснявай. БХС е процентна стойност, дори и да си с по-ниски стойности или да си 1 на 100 000, не е гаранция, че ще има такова заболяване или ще няма. Ако всичко е наред при феталната морфология, според мен всичко ще е наред. Ако държите да сте сигурни разпитайте, за по-сигурния метод. Дано да съм ви била полезна. Единственото, което ще ви посъветвам е да си карате спокойна бременност и да не мислите глупости, а да се наслаждавате на всеки ден и да ходите честичко на прегледи разбира се.

# 642
Пухче, честито, да сте здрави и бързо да се напаснете 🤗
Аз правих БХС, но резултатите ми бяха чудесни. Беше част от пакето ми, отделно от това бях при една от най-добрите лекари в областта, и не съм имала притеснения. Ако нещо те притеснява иди за още едно мнение.

# 643
  • Бургас
И аз направих БХС на близнаците, добри си бяха резултатите, но ако имаше отклонения- следва амнио. Общо взето като при всички.

# 644
Честито Пухче! Hug

Petkata80, БХС наистина е направен за едноплодна бременност, тъй като се измерва общо количесто на два хормона в кръвта, а при нас те са повишени и няма как да се знае кое бебе каква част от хормона генерира.
Другото е, че финалната оценка е вероятностна и се определя на база множество фактори и както виждаш, възрастовият фактор ти е почти на граница и реално той дърпа тотала надолу.
Границата се определя като 1:100, а както виждаш твоите показатели са доста над нея и не следва да се притесняваш, ама грам.
Аз бях доволна от феталната и не съм се интересувала как е бил изчислен риска при мен. 2 седмици по-късно на прегледа док ми каза, че били наред, но пак не запомних цифрите какви са.
Ако все пак се притесняваш, си направи някой от неинвазивните тестове - взимат ти кръв и по ДНК се изолира тази на бебетата и се гледа директно дали има проблем с трите най-често срещани хромозомни мутации или не. Но е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт