Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 539
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
Честито!!!!!! Да са ти живи и здрави и бързо да се приберете заедно! Бързо възстановяване и на теб! Simple Smile

# 616
  • Варна
Браво момиче!
Да сте живи и здрави всичките💓

# 617
  • София
Здравейте момичета, с огромно вълнение, но и много притеснение се включвам при вас. Бременна съм в 12 г.с. с близнаци (ин витро). Имам и момиченце на почти 4 г. И макар, че много исках близнаци, сега, когато нещата са реални, все повече ми притреперва душицата.
Надявам се, че ще мога да разчитам на вашите съвети и подкрепа в това предизвикателство.
Хубав и спокоен ден желая на всички ви Simple Smile

# 618
Чери, честита радост! Страхотни мерки Wink Дай Боже на всички ни здрави,доносени бебчета и бързо възстановяване.

# 619
Честито на новородените бебчета! Да сте живи и здрави! Пиша, за да се регистрирам като близнашка бъдеща майка Simple Smile Чак ноември ми е терминът, но може и октомври да се появят Simple Smile Първоначалният шок отмина и вече сме безумно щастливи! Първи дечица ще са ни и нямаме близнаци в родовете, затова и толкова се шокирахме. Имаме хиляди въпроси и чуденки и се надявам като чета тук, да си ги изчистя. Докторът каза, че са разнояйчни, предполагам не може да се сбърка това Grinning Чух и двете сърчица на последния преглед. В събота ще отидем на друг, за да може и таткото да ги чуе. Пожелавам лека бременност на всички!

# 620
Здравейте отново и от мен 😊
Минах на ФМ в 17+4 дни, тъй като при първата имаше с кръвотока. Според професорката всичко е наред с бебоците... според нея еднояйчни и с кръвотока, НО аз имам болки ниско в ляво.. малко като се раздвижа и ме подхващат едни режещи болки Confused , които отшумяват за няколко минути след като се сгуша на лявата си страна. Някой от вас има/ имал ли е подобни болежки?
Наясно съм, че доктора е най-наясно, но ме притеснява да не се изпусне нещо...

# 621
  • Бургас
Аз имах такива, в началото, нещо се разтягаше там според мен.....знам ли.

Да се отчета най- сетне аз. Ние сме добре. Понапаснахме някакъв режим. Ядат средно на 3 часа и половина през половин час/е има и изключения де/. Смесено, кърмя първо и дохранвам. Девойката е по мъничка, по нервничка, но много жилава и напред с материала във физически аспект. Младежа е като Крали Марко, любител на цицата и така просто само да си я хапва. Яде, спи повече, кротичък и по-дебеличък. Като цяло са ми кротки много децата, не мога да се оплача. Предполагам до седмица две, съвсем ще се напаснем и няма да имаме никакъв проблем.

Аз обаче получих сериозен проблем след раждането, диастаза на симфизата/тазобедрената/ На 3ти ден след секциото, тъкмо се бях раздвижила и всичко и като ме хвана адската болка в краката и в таза и не можах да стана, да се движа пък абсурд. Свалиха ме в ортопедия и ми направиха снимка, резултата беше 1,5см разлика в костта и сухожилието е поддало. Изписаха ни на количка мен. Много кофти. Оказа се че 99.9% това се получава при нормално раждане, аз съм от късметлийките, дето със все секциото го получих. Явно от тежестта на бебетата, плюс че са две и се е отделило повече релаксин и е размекнало връзките и като цяло съм с по халтави стави и греда. Майка дойде като придружител в болницата, за да може да се грижи за бебетата и за мен докато ни изпишат, дума не исках да става да ги оставям в неонатология а аз да се търкалям безпомощно. Циркът беше пълен, но пък персонала поне на АГ отделението , реагира много на ниво и адекватно спрямо ситуацията. Поръчахме спешно колани за таза и резултата е макар и накуцвайки и с болки, поне ставам сега и ги обсулжвам бебоците. Чака ме сега повече лежане , стягане с колани и рехабилитация след това. Дай Боже да успея да се върна в нормално състояние и да си ходя нормално и без болка. Направо ме скапа психически всичко това. Да имам цялата енергия на света да се грижа не за 3, ми за 10 деца и да се тръшна така безпомощно. Изяждам се от вина. Добре, че не са ми първи деца и имам навици и като цяло са ми кротки както беше каката. Дай Боже и това да мине.

Това е на кратко от мен. Щастието е неземно иначе и кефа да ги гледам в кошарката -голям, ама явно трябва да си платя цената за това.

# 622
Здравейте,
присъединявам се към вас защото от тема строй позитивизъм, а аз не търся натоварване.
Очаквам еднояйчни близнаци и минах първия скринг и всичко е ок.Препоръчаха ми в 16  и 20 седмица отново да ме видят,  и за мое спокойствие ще го направя предполагам,че стандартно това е практика?
Имам въпрос някой посещавал ли е ЖК по здравна каса в майчин дом и при кой искам препоръки.
Казаха ми,че е задължително да се запиша заради документите който трябвало да се оформят. Търся си спокоен лекар който да вдъхва спокойствие и доверие и да не претупва въпреки,че знам че прегледите са малко и няма да разчитам на тях.
Пожелавам здрави бебета на  финала на всички очакващи мами

Благодаря!

# 623
Здравейте, включвам се в удоволствие във вашата темичка, като бъдеща майка на близнаци, сега съм в 17 г.с. Термина ми е средата на Септември, като се очаква да се родят може би през Август живот и здраве. Имам едно по-голямо детенце на 3г.Беше голяма шок за нас, като научихме, че очакваме близнаци, тай като нямаме близнаци в родовете и са заченати по естествен път. Много ще ми е полезно всичко, което пишете,като цяло за грижите около близнаци, имам опит с едно дете, но предполагам разликата е голяма когато са 2 наведнъж, а в моя случай стават 3.Пожелавам на всички много здраве и лека бременност на бъдещите мамчета.

# 624
С 3 деца си е натоварване. На мен сега ми предстои да остана сама с тримата за 4 месеца и малко се плаша, но ще се стегна, няма как.

# 625
  • Варна
Добре дошли на бъдещите майки!
Не е лесно да гледаш   близнаци, но не е невъзможно. Важно е да си създатете ред и правила, после всичко макар и трудничко се нарежда.
Аз има 4 деца (за моя радост едното е на 17 г и няма нужда от чак такива грижи)
както се казва,, в нас е джунгла,, за да влезеш в стаята трябва да си пуснал снегорин или да си прокопал пътека между играчките😁Когато готвя винаги съм на един крак и с една ръка защото едното близначе ме захапало за крака, а другото ми виси в мен, през това време голямата им сестра сътворява високо чистотен шум..... Къпането, трябва ми градска баня с поне 4 теляка и двама доброволци усмирители(нямам нито един от тях, тъй де луди не се намират)... за храненето и разходките не ми се говори, децата тепърва откриха, че падането по глава, хапането и замерянето с играчки е болезнено, но някак си това им носи перверзно удоволствие.И след това кратко описание идва ред на заспиването, след мятането на шишетата от кошарите(винаги ме уцелват, признавам им го.... много са точни) настъпва така бленувана за мен тишина Няма по хубаво нещо от това да видиш пълните кошари и легла със сладко заспали деца, толкова мило ми става, че се зареждам с енергия за следващия откачен ден🤣

# 626
  • Шумен
Добре дошли на новите бъдещи близнашки мами. Честита радост на вече родилите, пожелавам ви здрави нерви да издържите на нстоварването и незабравими мигове с малките сладурчета. С носталгия и мъничко тъга ме върнахте към онези моменти в началото преди близо 10 години, когато и аз вървях по този път Simple Smile
Предвид напредналите технологии не знам дали може все още да се объркат близнаците какви са, мен навремето мисля ме объркаха определяйки ги като двуяйчни. Но израждащия АГ длед секциото беше категоричен еднояйчни. Не ми се е налагало и дано не ми се налага да ги изследвам за това.

# 627
Има ли някакво значение какви са? Все са си твоите дечица.

# 628
Ragga, честито за близначетата, аз родих еднояйчни близначета - при тях следенето е по-често, особено ако са с една плацента. Ако имаш някакви въпроси съм на среща, моите са вече на 5 м. Имаме и кака на 7. За сега се справям гледам ги сама от сутрин до към19 ч. Трудно е, обаче е и много интересно

# 629
Благодаря за отговора madlen_.Една плацента делят, но са 2 отделни амниотичен сакчета които ясно се видяха в 11 седмица преди това доста ми изкараха акъла,че са заедно. Трудно, лесно това не ме плаши има кой да ми помага и сега работа от къщи по преценка на лекар.
Да са ти живи и здрави дечицата!
Ако не възразяваш ще ти пиша на лична.

Общи условия

Активация на акаунт