Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 508
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Честито, не са малки. Моите се родиха 1600 и 2100 на 5 Ноември. Сега са 3180 и 3800. И са добре, гледам си ги.Бяха в ковиози. И аз много се тревожех, като бяха в болницата, в началото се хранеха със сонда, после с биберон. Всичко мина, сега друго ме притеснява, като ревнат и двете и като трябва да гинахраня и съм сама е много трудно.

# 211
# 212
Честито, не са малки. Моите се родиха 1600 и 2100 на 5 Ноември. Сега са 3180 и 3800. И са добре, гледам си ги.Бяха в ковиози. И аз много се тревожех, като бяха в болницата, в началото се хранеха със сонда, после с биберон. Всичко мина, сега друго ме притеснява, като ревнат и двете и като трябва да гинахраня и съм сама е много трудно.

https://www.verywellfamily.com/how-to-bottle-feed-two-babies-at- … same-time-4114637

# 213
Здравейте! Бременна съм в 15г.с. - разнояйчни близнаци, едното бебе е с предна, другото със задна плацента( дано правилно съм разбрала 🤔), имаме батко на 3,5г. Терминът ми е 03 юли, секцио със сигурност( вече имам едно). Имам много въпроси и много неизвестни,  въпреки, че не ми е първа бременност, но като за начало - какво ви е мнението за пренаталните кръвни тестове за хромозомни аномалии? С тази предна процента при единия близнак, ми обясниха, че амниоцентеза не може да се направи. Вие как постъпихте ?

# 214
Здравей Гери! Има ли основание да се притесняваш? Как ти е Феталната? БХС при близнаци не е показателен и моето мнение е, че ако феталните специалисти са доволни от прегледа, значи всичко е наред Hug

# 215
Здравей Гери! Има ли основание да се притесняваш? Как ти е Феталната? БХС при близнаци не е показателен и моето мнение е, че ако феталните специалисти са доволни от прегледа, значи всичко е наред Hug
Здравей , ФМ е супер и за двете бебета, няма притеснителни маркери. Притесненията ни идват от възрастта ми- 35г., но и най-вече от това, че деверът ми е със синдром на Даун.  При предишната ми бременност много обстойно ни обясниха при БХС, че случаят с брата на съпруга ми е случайност и че няма унаследяване....Въпреки това, искаме да направим всичко възможно, за да изключим подобен риск.

# 216
Според мен не си заслужава да дадете 2000 лева за пренатален тест, но ако това е единствения начин да се успокоите - защо не Simple Smile

# 217
Ние правихме пренстален днк тест на траквилити за около 900 лева. Не са малко пари, но пък ни даде спокойствие че децата ни нямат даун.

# 218
След като Девер ти е със синдром на Даун, по- добре си направете теста, за да ти е спокойно и заради възрастта ти.След 35 г. вероятността за синдрома е 1:250

# 219
  • Бургас
Има ли някоя мама със секцио, но не планирано/въпреки, че се знае че ще е секцио/. Вчера докторът каза, че ще ги чака до 38 седмица/демек докато не тръгат/ и тогава ще прави секцио......шок и ужас хаха , аз ще гръмна до тогава, сигурна съм....

# 220
И на мен ми казаха, че като тръгнат ще съм секцио понеже били с една плацента, но като тръгнаха викат ще родиш нормално имало такива индикации и съответно родих нормално

Дано да изкараш до 38 седмица, че те обикновенно тръгват по- рано.И мой съвет след 30 седм. прави редовно записи на тоновете и контракциите, че мен накрая ме претупаха и ако бях почнала да правя записи, си мисля, че можеше и повече да ги задържим, а не да излезнат в 33 и 5 дни

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 12:13 от Не се сърди, човече

# 221
  • Бургас
Секцио ще е със сигурност при мен, ама ме притеснява това чакане, не че няма да се усетя кога раждам и едва ли могат да излезнат мн бързо, ама знам ли, щеше ми се да е планирано, а 38 седмица да чакаме ми се видя късно за планово секцио.

# 222
Секцио ще е със сигурност при мен, ама ме притеснява това чакане, не че няма да се усетя кога раждам и едва ли могат да излезнат мн бързо, ама знам ли, щеше ми се да е планирано, а 38 седмица да чакаме ми се видя късно за планово секцио.
Ооо могат, могат... особено при раждала жена,ако си била нормално, а не секцио.
38 гс не е късно, ако бебетата не са много големи и ти си добре. Чакай максимално дълго. Колкото по- близо до 39-40 толкова по- добре  за бебетата. Планово секцио при нормална  бременност с близнаци обикновено правят 37-38.
Следващият ме АГ ме видя в четвъртък (35 гс) и го питах за дата, той каза няма да определям още. Даже ми се усмихна и вика едва ли ще се видим повече до раждането, макар да имах час за след 10 дни. Имах уговорка с друг лекар за спешно секцио или ако изкарам планирано и датата беше за 37+5 гс или ако искам друга дата, по- близка до 38 или в 38 гс. Двамата АГ са приятели и знаеха, даже идеята беше да раждам в другата болницата, където работи следящото ме АГ и там да дойде другият лекар. Е да, ама лапетата си избраха да тръгнат по-рано 36+2 гс.
Болките и контракциите ми почнаха в 12 през ноща, към 4 бяха регулярни на 10 Мин и по- малко, събудих си АГ с което имахме уговорка за спешно секцио, събудих си мъжа, обръсна ме човека, чантичката, натоварихме се в 5 на колата и тутур тутур 35 км до големия град. В 6 ме приеха в болницата, в патологична бременност. Тушираха ме и казаха че младежа вече е натиснал с краката, повече да не ме  бъркат, че може да стане по-лошо. 5 см разкритие имах. Контракцииите бяха на 7-5 мин. Хруснах едно нефидипинче, уж да позадържим раждането. Изчакаха да дойде мойто АГ в 8, тя искаше да включим една система и да си полежа още 4-5 дни...ама като видя че контракциите са на 3 Мин ...иии викна спешен екип. Та в 9:30 първото, 9:32 второто...

Чери, ако се притесняваш защо не те приемат седмица по-рано за наблюдение? Макар че си е стрес и за теб и за семейството. А ти имаш и друго детенце.

# 223
Аз родих с планово секцио в 37+3 демек в 38 седмица, не е невъзможно. Можех и още  да изкарам.

# 224
  • Бургас
По ПРМ вървят с 2 седмици напред а по трансфер с 1, жената де. Мъжът е точно по трансфер. Та вървят си големи. Първото дете го извадиха секцио 10 дни преди термин  3200, 52 см.....и тя голяма и мн дърпаше накрая, огромен корем имах с нея, с тези не знам. Притеснява ме най вече да не хукне докторът на почивка /ходи по това време/ и те да решат да тръгнат. И определено не искам да раждам нормално, но като ви чета, май не може да стане толкова бързо, а си спомням с предишното дете, седмица преди секциото, бях с редовни контракции подготвителни всяка вечер и се увеличаваше периода с всеки ден, та беше ясно на къде върви работата.

В болница не ми се ще да влизам, по-скоро бих ходила до лекаря ако има нещо притеснително, зад блокът ми е кабинета му. Но има време, аз започнах да го разпитвам от сега най-вече да ми е спокойно, че той ще ме изроди, да не хукне на някъде и като ми каза началото на април....направо паднах, защото тогава влизам в 38 и направо не мога да си го представя до тогава да го избутаме  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт