Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 969
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
И да кажа и аз нямам никакви стрии от раждането качих 14 кг.Мажех се постоянно с мустела и сега пак се мажа с нея. Коремът почти ми се прибра от раждането са минали 40 дни. Но иначе коремът ми е доста мек. Остава ми да сваля още 1 кг.и съм както преди да забременея. Обаче на гърдите ще им се разкатае играта от помпата. Изписахме и второто бебче на 3 Декември. Сега се чудя как ще се оправя с 2 бебета, като ревнат и двете и е ужас, колики вече имат. За сега таткото е бащинство , но като тръгне на работа ще съм сама.

# 196
Аз родих преди 22 дни и цедя между 900 и 1000 мл на ден. Цедя се по 7 пъти на денонощие защото не мига да ставам пррз ноща, а и достатъчно ще будувам като си дойдат децата че и сега да си кукувам в кухнята.
Не знам дали е добре като количество, но виждам че малко по малко се увеличава.

# 197
  • Варна
Здравейте! Аз цедя много малко - около 300-400 мл за денонощие, също по 7 пъти. А вече мина месец и половина от раждането. Нещо по специално правите ли за увеличаване на количеството?
И аз си чакам бебчетата, вече са над 2 кг - големи мъже!

# 198
Здравейте! Аз цедя много малко - около 300-400 мл за денонощие, също по 7 пъти. А вече мина месец и половина от раждането. Нещо по специално правите ли за увеличаване на количеството?
И аз си чакам бебчетата, вече са над 2 кг - големи мъже!
Ив това количество не е много за месец цедене. По добре се свържете с консултант по кърмене преди да са се прибрали бебетата и обсъдете начина на хранене и организацията на кърменето, а в момента и на цеденето. Ако е възможно да ви посети на място (когато се приберат бебетата), за да прецени дали сучат ефективно. След дълго хранене с шише в болницата е възможно да имате проблеми със засукването.
Това ви го казвам, ако искате да кърмите. Подгответе се за безсънни дни и нощи.  Изтощението ще е голямо, но няма нищо по-хубаво да гушнеш два бебока до себе си
 Вслучай че не ви се занимава има и ам.
Като за начало по колкото време се цедите и с каква помпа?
Пийте повече течности (вода, чай) - това е ключът към повече кърма. При някои жени помагат специални лактогонни чайове.

# 199
  • Варна
Vartoglava, благодаря за бързия отговор. Да, искам да кърмя и знам, че вероятно ще е трудно засукването. Цедя с електрическа помпа Медела по 15-20 мин на гърда през 3 часа. Пия чай от копър и анасон и всеки ден ям супа. Вероятно ще се наложи да търся помощ от консултант по кърмене. Благодаря!

# 200
Консултант по кървене на близнаци и недоносени -само Айла, тя говори от опит. Аз цедих между 800 -1200мл за 8 пъти. Имала съм мастити с първата ми бременност и обикновени и гноен, като с гнойния се наложи да пия АБ. Родилните контракции ряпа да ядат пред  тая болка. С близначките нямах такива ядове, то все някой на гърдите ми висеше, нямаше шанс да се препълнят. Относно засукването, нямам никакви забележки, мойте дами се оказаха същински питбули, не можех да ги разкача от себе си.

# 201
Ив, докато ги няма бебетата у дома, а и после, ако има кой да ти помага, прави всеки ден интензивно цедене по два пъти.
Примерно в 9. В 9 цедиш едната гърда 20 Мин, цедиш втората 20 Мин, после първата 10 Мин, после пак втората 10 Мин, пак първата 10 Мин, пак втората 10 Мин. Независимо, че няма да видиш голямо количество и ще си мислиш, че е на празен ход цеди. Това стимулира гърдите за повече производство на кърма. Ако имаш нервите и търпението го прави два пъти на ден, всеки ден, докато се върнат децата.
После като се върнат, ако все още не стига количеството организацията е подобна, но  ще е добре ако имаш помощ.
Аз пиех освен чайове бирена мая 3х2 и Лактил ( пак е анасон и копър).

# 202
Аз имам медела суинг и мини електрик- от минито не съм доволна, не изцежда добре и ми причинява дискомфорт. Цедя, защото децата бяха 2,060кг и 2.200кг като ги изписаха и още им беше трудно да сучат- много бързо се изморяваха, заспиваха, будеха се след 15 мин, пак сучат, пак задремят...абе цялото денонощие трябваше така да прекарваме и аз си продължих с помпата. Кърма, обаче, си имам много- 7 месеца след раждането цедя по 1200мл на 4 пъти без да ставам през нощта- вечер към 12 и сутрин в 6. Нищо не правя- при мен просто си има, но едно цедене ми отнема един час.

# 203
аз също не съм правила нищо специално, цеда обаче докато излиза кърма, което означава че прекарвам по около 45 мин на помпата за двете гърди. Моята е медела мини електрик и съм доволна, освен че е много шумна Simple Smile
Хапвам повече цитруси, основно мандарини и от време на време пия чай лактагонен.
Не знам дали цедя правилно, но започвам с едната гърда изцеждам докато спре да пуска, после минавам на другата, като спре и тя се връщам на първата като вече започвам и да я масажирам, т.к. в частта към мишницата ми остава твърдо и болезнено и установих че там има още много мляко. После повтарям същото и с другата гърда. Общо около 45 минути ми отнема, понякога и по-малко- около 30 минути.
Два пъти усещах че съм се запушила или ми е дошло по-голямо количество и имах болки: натоплих се в банята и се изцедих и проблемът отмина.
Вечерно време се цедя в 12 и сутринта в 6, не успявам да стана през ноща и за това имам 7, а не 8 цеденета за денонощие.
През деня цедя между 100-150 мл от двете гърди на цедене, а след дългата нощна пауза цедя 250-270 милилитра.

# 204
  • Варна
Благодаря за съветите момичета! Ще опитам интензивното цедене и да видим какво ще стане. Другото го изпълнявам като вас, може би си е и до натура. Хубав ден ви желая за сега!

# 205
Благодаря за съветите момичета! Ще опитам интензивното цедене и да видим какво ще стане. Другото го изпълнявам като вас, може би си е и до натура. Хубав ден ви желая за сега!
Търпение и постоянство, аз не съм се цедила по-малко от 40 мин. Имам тесни канали и кърмата трудно слизаше, нещата бяха малко на инат. Освен смяна на гърдите, за лесно цедене - топлите компреси много помагат. Първоначално взимах горещи душове, но ми отнемаше мнг време и ресурс. Смених тактиката - купих си торбички с костилки и ги нагрявах, слагаш 10 в сутиена 10 мин преди цедене и нещата се случват по-бързо, защото каналите се разширяват. Двуг трик, беше на едната гърда да сложа дете, а другата да цедя. Успех  и не се отказвай.

# 206
Здравейте момичета,
На 28.12 родих моите момчета в 34 гс. Виктор е 2430гр, Алекс - 2140гр. Секцио, след 1 седмица престои за задържане, ми изтекоха водите на единия близнак.
В кувиози са, но дишат сами, хранят се нормално. Засега всички показатели са добри и се държат стабилно за толкова малки бебета.
Няма да скрия, че ме е страх от миниатюрния им вид... Но ще се справя 😊 Виктор има жълтеница и малко обрив по тялото, но ме уверяват, че не е проблем. Ще се радвам на всеки съвет и опит, които имате в отглеждането 😁 Весело посрещане на Новата година и успешна 2019г!

# 207
Честити бебоци! Да са ви живи и здрави и много да ви радват! Аз също имам 2 момчета, които макар и родени в 36-та седмица, бяха по 2 кг на бебе. Това, което мога да ти кажа е- не се плаши- много по-здрави и жилави са от колкото изглеждат Joy

# 208
  • Бургас
Сияна, честити бебчовци, да са здрави и да растат бързо! Ще дръпнат бързо, като ги напънат сега да ги хранят, а щом като цяло са и развити, остава само малко да дръпнат на кг и се прибирате вкъщи.

И моята 3.200кг беба, ми се струваше малка, все бебета щом са здрави, другото се наваксва.

# 209
SianaKuzeva, честити рожбички, живи и здрави бъдете.
Не мога да ти дам съвет, на мен също ми е за първи път, но знам, че 2 кг си е хубаво тегло за близнаци и е въпрос на време да се приберете заедно вкъщи 🙂

Общи условия

Активация на акаунт