Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 504
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
Чери, ако искаш ми пиши на лични, но аз имах планово в 38-ма седмица, но при мен тръгна раждане в 37-ма г.с. и си беше баш бързо. В 2ч ми изтекоха водите , в 05:30 бях в предродилна с контракции на минута, откачах от болки и се молех вече да ме срязват и да се свършва кошмара.

# 226
  • Варна
Здравейте, искам да ви споделя моето притеснение ако може някой да ми помогне с укоражителни думи Sad в 16г.с съм и наблюдаващата гинеколожка видя скъсяване на мат.шийка - 24 мм Sad След инвитро с близнаци съм. Назначиха ми магнерот 3х1 и да продължавам с Утрогестана, който ми е отдавна назначен. Някой имал ли е подобен проблем и какво ме очаква. Много се изплаших Sad

# 227
Здравейте, искам да ви споделя моето притеснение ако може някой да ми помогне с укоражителни думи Sad в 16г.с съм и наблюдаващата гинеколожка видя скъсяване на мат.шийка - 24 мм Sad След инвитро с близнаци съм. Назначиха ми магнерот 3х1 и да продължавам с Утрогестана, който ми е отдавна назначен. Някой имал ли е подобен проблем и какво ме очаква. Много се изплаших Sad

Най- важно е да запазиш спокойствие, защото от притеснение може да получих контракции. В общия слувай те чака лежане и пазене до раждането Simple Smile няма да си първата нито последната така че ще се справиш. ако лекар прецени може и серклаж да ти направят, но това само той може да каже.
Сигурна съм че си много притеснена, но сега трябва да запазиш спокойствие и да си пазиш бебчовците Simple Smile
Успех!

# 228
Секцио ще е със сигурност при мен, ама ме притеснява това чакане, не че няма да се усетя кога раждам и едва ли могат да излезнат мн бързо, ама знам ли, щеше ми се да е планирано, а 38 седмица да чакаме ми се видя късно за планово секцио.
Могат да излезнат много бързо в 7 и 30 минаха На визитация и им казах , че чувствам болки провериха ме имах 3 см разкритие. И ми викат ей сега ще дойде екипът в 8. И в 8 имах разкритие 6 см .в 8,30 ми изтекоха водите на първото близначе и нямаше време и за клизма.9,45 се роди първото, в 9,55 второто. Раждала съм и преди това веднъж. Първият път преносих и раждах 14 часа голямо бебе, а тези бяха малки и много лесно излезнаха. Обаче колкото повече останат толкова по-добре, че сега само прегледи ни предстоят

# 229
  • Варна
Мммм, не знам, при мен беше ултра хипер бързо, доктора се изтреля по пижама да ми прави секцио.Още на прегледа им казах, че ако не се разбързат бебетата ще се родят нормално. Когато ме приеха с пукнати води бях с 4см, има няма 10 мин бяха към 6-7 см...малко ми трябваше близнаците да се здрависат с доктора по нормалния път

# 230
Здравейте момичета,бременна съм в 25г.с.с близнаци и днес на ПКК хемоглобинът ми е 104,а желязото 6.4 при долна граница 6.6.На последната ПКК преди два месеца желязото беше на горна граница.Притеснявам се,много ли са ниски стойностите им и ако са така отдавна,дали това е проблем за бебетата.На преглед съм в понеделник,а през последния месец съм качила само 1.3кг.и дали това,заедно с ниските стойности не им се отразява при наддаването.

# 231
Не е толкова зле, моят  хемоглобин беше 70 и пак оцелях. Ще трябва обаче да приемаш желязо вероятно. Аз обаче по принцип съм си с анемия, по едно време лекарката се притесняваше, че ще се наложи и кръвопреливане.

# 232
Има ли някоя мама със секцио, но не планирано/въпреки, че се знае че ще е секцио/. Вчера докторът каза, че ще ги чака до 38 седмица/демек докато не тръгат/ и тогава ще прави секцио......шок и ужас хаха , аз ще гръмна до тогава, сигурна съм....

Аз съм с непланирано секцио... Имах планирана дата за раждането /секцио/ на 14.01.19. На Бъдни вечер ме приеха за задържане и на 28.12. ми изтекоха водите в болницата. При мен имаше амбиции за 36та гс...

# 233
  • Varna
Здравейте момичета! Вчера разбрахме че ни чака двойна радост.Това ми е първа бременност след ИКСИ. Много съм щастлива, но и доста се притеснявам.

# 234
  • Бургас
Поооознаххх познаххх Simple Smile Честито и добре дошлаааа! Как се радвам само да знаеш!

# 235
Здравейте, момичета! И аз се присъединявам към вас. Бременна съм в 15 г.с. с разнояйчни близнаци.
Това ми е втора бременност, имам момиченце на 5 г. Но ми се струва много по-трудно сега и като повечето от вас, много се притеснявам.
Стискам палци да износим и родим в деветшя месец здрави, пухкави бебчета.

# 236
Спокойствие е важно много,че аз от притеснение постоянно три месеца си бях с контракции.Магнерота моят лекар ми е казвал,че в толкова ранни месеци не действа.По натам може да ги помолиш да ти го сменят с диаспорал.Само той ми помагаше на мен.16 седмица не е късно и за серклаж,но лекаря най-добре ще прецени.Шийката може да променя размерите си.Почивай си повечко.

# 237
  • Бургас
Лежане и почивка....това е. Утрогестана трябва да е вагинално ако е за шийката. Магнерота, според мен би трябвало да отпуска вече, защото плацентата е сформирана.

# 238
Здравейте! Да се отчета и аз:
вчера бях на преглед  ( 23г.с.+5 дни). Всичко изглежда наред засега-бебчетата отговарят на дните си, с 1ден разлика; тежат 623 и 673грама;  шийката още е 4мм; кръвоток-добър- и моят, и на бебчовците. С една дума, засега няма нищо притеснително,  дано да продължим така! От днес ще пия и магнезий, а Утрогестана ще го слагам докрая, за да поддържаме шийката.
Аз така и още не мога да разбера имам ли вече контракции,  или нямам. Почти постоянно чувствам най-различни болежки, но са много ниско долу в корема, имам чувството,  че по-скоро са от червата, и от натиска на тежестта. На моменти тези болки са доста силни и се притеснявам да не би да са контракции, а аз да бездействам.
Естествено и този път забравих да попитам нещо докторката. По-рано бяхме говорили, че в 24г.с.+ ще се изследвам за гест.диабет. Обаче не знам какво точно да кажа в лабораторията- там ми казват, че зависи дали докторът иска инсулин.
Вие как го изследвахте това?
И последно- докторката ми каза вчера:"Хайде да не сме максималисти и да искаме 38г.с , ама ще сме супер доволни да я докараме до 36г.с." 😕

# 239
За гестационният диабет не мога да помогна,на мен ми се размина изследването.Желязото ми беше ниско,но увеличих месото и салатите и пак е в долна граница 6,5 миналата седмица и 107 хемоглобина.И моите следящи викат още 4 седмици дръж до 36 и после когато тръгнат.Аз и сега съм спокойна че прескочих 32 седмица,за мен беше някаква психологическа граница,че всичко ще е наред след нея с нас.Снощи много се ядосах,за първи път усетих контракциите,буквално на камък ми беше твърд корема,но се наревах,2 но шпа-та и си легнах.Днес съм по добре,и излизам на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт