Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 498
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
мишленце, а защо ти се размина изследването за ГД? Има ли някакви фактори, които определят кога се налага да го правим, и кога е излишно? Аз си мислех, че е препоръчително за всички.
Аз желязото  не съм си го проверявала. Хемоглобинът ми е добре, в нормите.

# 241
На всеки 2 седмици си правя изследвания и глюкозата ми никога не е била над 4.Следящият каза че е излишно,а сладко ям няколко пъти в седмицата,явно е до огранизъм.Отделно съм с ниско кръвно,някак си цял ден на захар само не мисля,че щеше да е добре за мен.

# 242
puh4e05, аз около 24 гс пуснах изследвания за ГД след ФМ 2 и повишени околоплодни води. Правих обременяване с глюкоза и изследвах глюкозата и инсулина. Реално, ако на ежемесечните кръвни изследвания захарта ти е ок, нямаш казус с водите или други неща, свързани с ГД, за какво да го правиш.
В крайна сметка при мен излезе инсулинова резистентност и просто спрях или макс ограничих сладкото и тестото. Разбира се, след консултация.
Стискам палци да нямаш казус със захарта 🙂

# 243
Ами досега при кръвните захарта ми е била в норми,  за водите вчера ми казаха, че са добре. Като че съм чела някъде, че при ГД бебетата вървят по-големички, а моите май не са. Освен това аз за последния месец съм качила няма и 1кг. Имам още седмица-две да помисля дали да го правя това изследване. То ако при + резултат се спира сладко и тестяно, по-добре да ги намалям отсега ( превантивно☺)

# 244
ОГТ е редно да се прави при всички двуплодни бременности. Плацентата и без това "издърпва" инсулина, а когато са две плаценти - съвсем. Единичната стойност на кръвна захар на гладно не е показател за ГД и не може да се съди по нея дали има или няма риск. Риск има дори и само заради двете бебета.

Понякога е само диета, но при лоши показатели се правят и други тестове, някои бременни се поставят и на инсулин.

# 245
Ясно, значи ще го направя, най-малкото за собствено спокойствие. Остава да попитам докторката какво точно да изследвам.

# 246
  • Варна
Здравейте, искам да ви споделя моето притеснение ако може някой да ми помогне с укоражителни думи Sad в 16г.с съм и наблюдаващата гинеколожка видя скъсяване на мат.шийка - 24 мм Sad След инвитро с близнаци съм. Назначиха ми магнерот 3х1 и да продължавам с Утрогестана, който ми е отдавна назначен. Някой имал ли е подобен проблем и какво ме очаква. Много се изплаших Sad
Спокойствие е важно много,че аз от притеснение постоянно три месеца си бях с контракции.Магнерота моят лекар ми е казвал,че в толкова ранни месеци не действа.По натам може да ги помолиш да ти го сменят с диаспорал.Само той ми помагаше на мен.16 седмица не е късно и за серклаж,но лекаря най-добре ще прецени.Шийката може да променя размерите си.Почивай си повечко.
По съвет на моята докторка отидох на преглед в АГ болница. Приеха ме поне 3-4 дни да ми вливат системки Sad и понеже е събота - неделя това е за сега! За серклаж никой не споменава. Мен от него много ме е страх Sad За лежането е ясно, няма да ми е проблем Simple Smile Само и само да успея да задържа бебчовците👶👶 Притеснена съм доста, но и съм готова на всичко за тях ❤️

# 247
Аз съм с висока кръвна захар и от години взимам Метфогама 500 по едно на ден. Обременяването не ми мърда другата седмица, но ми е малко странно защо го правим, като така или иначе следим захар и взимам лекарства.
За проверка за захар може да си пуснете гликиран хемоглобин - той дава инфорамция за динамиката на захарта последните 3 месеца.

# 248
nikolaja - 24 мм шийка в 16та е много малка дори и за едноплодна бременност. Консултирай се за серклаж, според мен. Ако твоята лекарка не споменава нищо, потърси друг.

# 249
Моята докторка каза да се изследвам за ГД в 24-26г.с., а не по-рано. Обясняваше ми, че понеже плацентата еди-си какво, ама явно не съм сметнала за важно да го помня. Просто и вярвам.

# 250
Плацентата разгражда инсулина и майката влиза в недостиг, тоест диабет.

Понякога не се налага лечение, само диета, но все пак е важно да се знае дали има такъв наличен или очакван, защото той предизвиква повтарящи се инфекции, изоставане в растежа, дори и фатален край.

# 251
nikolaja - 24 мм шийка в 16та е много малка дори и за едноплодна бременност. Консултирай се за серклаж, според мен. Ако твоята лекарка не споменава нищо, потърси друг.

Така е , посъветвай се с др.лекар

# 252
Бъдещи мами искам да ви кажа да си брененеете спокойно и всичко ще бъде наред, няма по-добро лекарство за успешна бременност

# 253
  • Някъде там...
И аз не можех да си представя, че ще устискам до 38 г.с., но устисках. Хем бях с контракции от 5 месец, на лекарства и постелен режим вкъщи. Планово секцио в първия ден на 38 г.с. Едва дишах вече, толкова огромна бях. Децата бяха с добро тегло - 2800 и 2850, но незрели. И си отвисяхме 13 дни в болницата... жълтеница, трудно захранване, повръщане, голям спад в теглото, системи. Та колкото по-близо до термин, толкова по-добре.

За притесненията, и аз много се притеснявах. Втора бременност след ин витро, първата приключи в 17 г.с., усложнения при стимулациите, животоспасяваща операция по спешност в 9 г.с. с близначките. Умирах си от ужас ежедневно и си докарвах контракции. Лекарят ми изписа капки глог мента и валериан. Някъде около твоята седмица започнах и с магнезия, а с влизането в 6ия и с гинипрала. Имах и едни лепенки, които се лепяха, от Турция се купуваха, те много ми помагаха за контракциите.

Шийката ми следяха на всеки преглед, с ехограф, не мануално. Дължината й не е постоянна, ако лежиш, ще се удължи, ако си права или седнала, се натоварва и скъсява. Но наистина е къса за седмиците ти, а тепърва идва голямото натежаване.

# 254
  • Варна
Благодаря ви за отговорите. В болница съм и мисля, че така е най-добре. Ще има визитация чак понеделник и ще ги питам, но реално няма друго какво да направя Sad

Общи условия

Активация на акаунт