Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 484
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Мен към 18-20 седмица ми пуснаха кръвна захар 3 пъти на ден- на гладно, на закуска след обичайната ми закуска и след обяд. Всичко беше в норми и сега ми пускат само на гладно това е, отказах да се товаряс глюкоза.

Смятам ГД за нещо нормално, ако човек се храни умерено и не се нахвърля на храната,явно има някакъв смисъл да се дърпа инсулина от бебетата, най-вече за да качва те, то е някакъв биологичен механизъм. Естествено в днешният консуматорски свят, има доста патологии.......

# 256
Нормално е, когато е едно. Двуплодната бременност не е нормална, при човека и обичайните неща са с повишени рискове.

# 257
  • Бургас
Е чак пък да не е нормална, познавам не малко с две заченати естествено, не с ин витро и имаме две гърди, значи кажи речи до две е нормално за човешко същество да роди по пътя на някаква логика Simple Smile

Аз много се кефя на моят доктор, защото съм мега паника, въпреки, че освен че ме боли таза, до сега всичко върви ток и жица, че аз с каката дето е една и естествено зачената, имах повече дертове с бременността, 3 пъти лежах за задържане. И като го питам може ли да правя еди си какво си, той само отговаря- Защо да не може, ти си бременна, не болна.....

# 258
Офф, Чери, не ми се влиза в махленски диалог, кой какво познава. Писах сериозно, то се обърна на квартална пейка. Многоплодната бременност е патология при човека и това го казва медицината, не аз, защото познавам или не познавам някой ...

# 259
  • Бургас
Е нали за това са лекарите да следят има ли усложнения и да преценят за изследвания, ако протича нормално не е нужно да се хвърляме в излишни паники и тестове/да не говорим че товаренето с глюкоза е много тежка манипулация, мъжът ми го е правил, само дето не повръщаше от нея и 2-3 дни след това го гонеше главоболие/ , аз това го мога най-добре по принцип де......ама сякаш почнах да се кротвам с времето, като виждам че всичко тече нормално.

# 260
И аз мисля, че момичето със скъсената шийка трябва да се консултира за серклаж, все още не е късно. Моята стана такава след 20-та седмица и серклаж ми отказаха, изкарах остатъка от бременността на легло, магнерот и утрогестан, всеки ден рев, но добутах до 38-ма седмица и родих да кажем планово- приеха ме предния ден преди насрочената дата и вечерта ми изтекоха водите в болницата. Късата шийка ми причини кошмарни дни, тъй като съм загубила две бебета преди тази бременност. Най-важно е почивка, много, много лежане, никакво вдигане на нищо тежко, носех и колан по препоръка на следящата ме лекарка, шийката се запази около 21 мм до края. Не съм правила изследване за ГД.
Стискам палци на всички.
Моят доктор ми беше казал, че след 32-ра седмица е безопасно вече.

# 261
И аз се включвам в темата Simple Smile Още съм в началото, но се надявам всичко да е ОК, да устискам възможно повече и не знам дали реалистично или не, но се надявам да мога да родя естествено.
Вдигам чаша айрян за всички мами и бебета! Blush

# 262
И на мен шийката ми е най-големият страх. Беше добре последния път, но съм чувала, че можела да се скъси изведнъж. Знаете ли до кога най-късно може да се прави серклаж при близнаци?
Nicolaja, стискам палци всичко да е наред. Аз също бях при д-р Персенска. Ти в коя болница лежиш сега?

# 263
И на мен шийката ми е най-големият страх. Беше добре последния път, но съм чувала, че можела да се скъси изведнъж. Знаете ли до кога най-късно може да се прави серклаж при близнаци?
Nicolaja, стискам палци всичко да е наред. Аз също бях при д-р
Персенска. Ти в коя болница лежиш сега?
При мен за две седмици от 4 см стана 2,2.Но вече тежаха бебетата де.Иначе наскоро четох,че на някои места поставят пръстен заместващ серклажа,но не съм запозната.Ако сега бях бременна бих се поинтересувала по задълбочено.

# 264
Nicolaja, стискам палци всичко да е наред. Аз също бях при д-р Персенска. Ти в коя болница лежиш сега?

Здравейте, аз съм пациентка на д-р Персенска с близбаци и тя беше категорична за серклаж до 14 гс, понеже мойта шийка е конизирана. Имам направени 2 серккажа Етсо и макдоналд от д-р Христов. Вече съм в 33 гс  и за сега всичко е наред. Ще мерим отноео шийката на 08.01.

# 265
  • Варна
Момичета, аз съм от Варна и лежа в АГ болницата Sad разчитам на докторите тук, защото вече хич не ми се рискува да пътувам чак до София,,, в този ред на мисли много ми липсва "Надежда" там се доверявах сляпо на всички!!!! Но няма как Sad за жалост Sad Честно казано тук никой не ми говори за серклаж, може би и защото сега събота и неделя няма кой знае какви доктори,,,, А и още нещо: заради инвитрото ме водят 17седмица, а по бебета и по пункция съм си 16та Sad Незнам какво ще стане, ще видим.

# 266
Момичета, серклажа не ви е панацея, колкото може да помогне, толкова може и да навреди. Аз започнах скъсяване на шийката още в 16 г.с. ходих при 3ма доктори ( по стечение на обстоятелствата) , само един д-р Кановалова от Щерев каза - серклаж. Отидох при Дяволов в МД и той каза твърдо НЕ, каза, че с поставянето му лично при мен си гарантирам ранно раждане. Моята приятелка по легло с 2превантивно направени серклажа, ултра -мега модерните, направени в Надежда....тръгна да си ражда и роди в 31г.с. Аз бих се доверила на доктор, който е запознат от близо с високо-рисковите и патологични бременности, а не някой следил 10-20 майкии с многоплодна бременност. На тях през ръцете са им минали всевъзможните казуси. И да не се втелясвайте, защото нервите са основен причинител на контракциите.

# 267
Напълно съм съгласна,и мен доктор Дяволов ме преглежда няколко пъти и той ми е варианта в МД,ако тръгнат по рано и съм очарована и като отношение и като професионализъм.Карам лека бременност,разхождам се всеки ден,нямам серклаж,нито излишни изследвания като обременяването с глюкоза и се чувствам добре.Тежи ми вече и бързо се уморявам,но си почивам други ангажименти нямам,правя само каквото ми се иска.Напазарувала съм всичко,стаята им е готова.След раждането преди болницата ММ ще изчисти и готово.Наехме частна акушерка за първата вечер в къщи за къпането и пъпчетата и от там нататък двамата ще се учим в движение.

# 268
  • Бургас
Моя мъж я къпа дъщеря ми по клипчета в Ютюб....а пъпа не сме го пазили хич от намокряне, пръскахме само с антибактериален спрей и подсушавахме. Но ако акушерка, ще ви кара да се чувствате сигурни...ок Simple Smile

# 269
При бързо скъсяване в 16та, по-скоро ще се цели да не абортира преди 24та, не дали ще роди в 31ва, 34та или 38ма ... а изобщо да има раждане, не аборт.

Общи условия

Активация на акаунт