Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 78 482
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте!

С моята съпруга наскоро разбрахме щастливата новина, че очакваме две мъничета (двуяйчни) Simple Smile Скоро влизаме в 10 г.с. и имаме назначена фетална морфология при д-р Чавеева след 2 седмици.

Понеже не успях да намеря искам да попитам дали тук има някоя полезна тема (или статия) за изследванията, които стандартно се правят при многоплодна бременност?

Мерси предварително!

# 271
Да за наша сигурност и увереност я наехме,на някой може и да звучи странно,но и двамата не сме пипали или грижили се за бебе,майки нямаме за помощници,бабите ни са стари.Той откровено си казва,че ще го е страх да ги пипа като са мънички,аз все още не знам дали ще имам нужната увереност още от началото.

# 272
  • Бургас
И ние нямахме помощник никакъв/и до ден днешен нямаме/, ама явно мъжът ми е смело сърце.....а и нямаше как да я оставим неизкъпана. И то като няма кой......действаш, даже си мисля че е по добре така, много бързо влезнахме в час с всичко и той и аз. Сега с близнаците екшъна ще е още по голям, ама поне имаме опит.

# 273
Всички го казват това за помощта,но докато сам не се убедиш не вярваш 😁Все си мисля,че няма да ми стигат ръцете с двамата 😊

# 274
  • Варна
Всичко е инстинкт и рутина, няма начин да няма начин. Ще се справите. Аз гледам 4 деца и болна майка, да, на моменти изкуквам, но освен луда съм преди всичко майка.Не е лесно, но като си създадете режим всичко ще е точно.

# 275
От личен опит  - серклажът не е панацея... Аз имах серклаж с предходна бременност с близнаци. Износих ги до 35г.с./36г.с, но развих инфекция и възпаление на плацентата, което доведе до фатален край за двата плада, защото бяха с обща плацентата. Освен това усещането от серклажа към края е отвратително - дърпа и боли / поне при мен/.

Сега с тази бременност нямах серклаж и ми беше по-добре - правих няколко микробиологии и изследвания на CRP за всеки случай. Нямах нито бактерии, нито възпаления. Но родих в 34гс. Серклажът крие рискове от подобни инфекции. Като бомба със закъснение е.

Доверете се все пак на лекар с опит при паталогични бременности. Успех желая!

# 276
Благодаря ви за отговорите! В сряда съм на лекар и ще видим как е положението. Страхът ми за шийката е породен от предходното раждане, когато имах жестоки разкъсвания, включително на шийката т.е. вече не е като нова и не знам колко би издържала. Но ще поживеем и ще видим. Ни съм хич фен на серклажа, но ако например 2 или 3 лекари са единодушни, че се налага, разбира се ще го направя. Мисля си, че с близнаци не правят в по-късни седмици напр. след 17-18, струва ми се доста рисковано.

# 277
  • Варна
Момичета, радвам се, че предизвиках дискусия за да се чуят повечв мнения. Аз лежа в момента в патологична, най-голямата болница в този край на България и няма как да не се доверя на докторите тук. Гледаха ме вече 3ма и казаха, че няма как да се наемат на такова нещо, защото рабира се тази интервенция носи свпя риск. А при мен реално е имало само 1 замерване тази седмица!!! На базата на какво да ме шият Sad  Истината е, че при многоплодна бременност НАБЛЮДЕНИЕТО е много важна ТОЧНО за да сме спокойни и да нямаме притеснение, че нещо може да стане, а да се реагира на време ✌️ и между другото ме питаха постоянно дали ми е първа бременност.
Аз се чувствам по - добре, спокойна съм, че ме наблюдават и гледам напред. А ако продължи да се скъсява мисля, че дори няма и да ме питат 😜 Важното е, че знаме какво да следим.
Спокойствие и на вас, мили момичета. Достигане до щастлив финал ни е целта на всички 💕❤️🤗

# 278
Здравейте момичета и от мен, отдавна не се бях включвала 😶
Вчера бях на преглед при доктора, който ще ме следи от тук нататък и ще извърши секциото. В 29+3г.с съм и до сега да чукам на дърво съм нямала никакви проблеми. Пия единствено витамини и магнезии. Това което ме претесни е, че докито иска да вади моите мъже към 36г.с. а на мен ми се щеше поне към 38г.с. да стане. При положение, че за сега вс е ок и нямам никакви оплаквания и бебоците са добре, не виждам защо иска да ги вади рано. Като го попитах, той ми отг., че след 36г.с. ставало рисково за мен и децата, но не е ли цялата бременност таква като се замисли човек....Много ми се ще да останат малко повечко.....😔

# 279
  • Варна
Здравейте момичета и от мен, отдавна не се бях включвала 😶
Вчера бях на преглед при доктора, който ще ме следи от тук нататък и ще извърши секциото. В 29+3г.с съм и до сега да чукам на дърво съм нямала никакви проблеми. Пия единствено витамини и магнезии. Това което ме претесни е, че докито иска да вади моите мъже към 36г.с. а на мен ми се щеше поне към 38г.с. да стане. При положение, че за сега вс е ок и нямам никакви оплаквания и бебоците са добре, не виждам защо иска да ги вади рано. Като го попитах, той ми отг., че след 36г.с. ставало рисково за мен и децата, но не е ли цялата бременност таква като се замисли човек....Много ми се ще да останат малко повечко.....😔
За моженето може, но си е доста тежко на края, сега гледай да минеш 34 г.с а от там вече каквото сабя покаже.

# 280
Ами знам, че ще е тежко, но да ви кажа ли за сега не ми се струва много, справям се аи корема ми не е хич голям😀, което е доста странно, но пък бебчетата вурвят добре, последно в 28г.с бяха по 1300

# 281
Аз съм 33 гс и съм без планувано секцио.Ще държа до последно на естествено, всички индикации са на лице при мен.Тежи ми като се преуморя,но разходки си правя вече по кратки и внимавам със снега.Не пазарувам вече и не нося нищо освен чанта с документи и дребни неща,ако си харесам нещо с моя ходим когато е свободен.Накупихте ли всичко?Аз уж да, един списък имах, ама все си мисля че забравям нещо важно.Моите мъже бяха 1720гр. и 1880гр. в петък на прегледа,аз съм 17 кг. качила вече.

# 282
Здравейте на всички , и аз скачам във темата за близнаци. Имам кака на 3г и очаквам близнаци(момчета)  с термин 12/06/19. ☺

# 283
Привет и от мен!
Днес влизам в 26г.с. Моля, споделете, вие имате ли болки ниско в корема? На мен на всеки преглед ми казват, че абсолютно всичко е наред. Но почти постоянно имам най-различни болки в корема,  и като вървя, и като лежа.  Много редки са моментите без да ме боли нещо. По принцип съм с  висок праг на болка и си търпя, но пак се чудя-нормално ли е? Не мисля, че са контракции, а усещането е по-скоро все едно вътрешностите ми не са в ред😕

# 284
Боли ме всичко,понякога заедно,понякога се редуват.Всичко е изтикано от огромната матка и притиснато,нормално да има болежки.Понякога и таза самите кости ме болят или горните мускули на краката.Нормално е ако болката отшумява при почивка.Ако стане постоянна или силна и продължителна ми каза АГ на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт