Срамежлив и самотен

• 15 124
  • 365
  •   1
Отговори
# 270
И колко доход е Ок за вас? 2к? 5к? 20к? Ако доходът на мъжа стане два-три пъти този на жената, може ли тогава да легне на кълка?

Доходът лично на мен не ми критерий за да изляза с някой. Излизала съм с мъж с 600 лв заплата и с 1000.
Отказвала съм и съм прекратявала връзка с  мъж с 3000 лв. заплата. Поради други причин.
Пък аз казвам, че мъжете са повърхностни. Защо избират жените по-външен вид? Откъде на къде? Това е повърхностно. Щом те могат да са такива, пък и жените можем да си имаме своите критерии  Laughing

# 271
Мъжът следва да има доход, който да покрива поне 80% от разходите на цялото семейство, пожелателно 100% и нагоре. Вече зависи семейството как харчи. Парите на жената следва да са бонус.

# 272
Елора, нито е повърхностно мъж да избира жена по външен вид, нито жена да избира мъж по доходи. И двете са важни неща.

# 273
Елора, нито е повърхностно мъж да избира жена по външен вид, нито жена да избира мъж по доходи. И двете са важни неща.
След като са важни неща, ние жените ще се правим на 'убави и ц*ицорести, а вие мъжете ще изкарвате много кинти. Резултатът - всички доволни и получават каквото искат.
Ама стиска ли ти?

# 274
Колко му е

# 275
Цитат
basila, не разбирам смисъла на примера - идеше реч да ми покаже как аз нещо не разбирам, а жените имат "нюх".
Бг-татко, именно, сам си го казал – не разбираш. Или по-скоро не разбираш избирателно.
В къси постове казах, в дълги също. Ами, стига, кой разбира, разбрал.

Широтата на ума на умен човек (и жена в това число) ще му помогне да знае, че никога няма как мнозинството жени да внасят доход в семейния бюджет наравно с мъжете (изключения има, но не и мнозинството). Такава ни е системата, такова ни е обществото, мъжете винаги са получавали и ще получават повече пари (дори и за една и съща дейност често). Да не говорим, че има периоди, когато жените нищо не са получавали, правата и т.н. знаем. Чисто исторически няма как да се наваксат тези различия. Така че не го приемам за довод "ама жена ми трябва да внася колкото мен в семейството", трябва ама дръжки.

Друго, ти и Сирената зачекнахте темата за парите, никой не се е занимавал с дохода на Автора. А и той в момента няма отношение към казуса, но има отношение към последващото му отношение с жена, дори като критерий за подбор, ако щеш. А и той влиза във възрастта, когато жените се оглеждат сериозно за семейство и надали ще гледат само сините му очи и високия ръст. Така както ти си избирал жена си да не е кифла, кокошка, посредствена фръцла, така и жените преценяваме мъжа. И не четеш внимателно постовете (но пък пишеш дълги), казах, че жените се учат (някои), не че от първия път заковават верният за тях човек по нюх. Stuck Out Tongue
Coffee

# 276
Сирената го е казала най-ясно колко - жената гледала нагоре.

ОК, разбирам, че това са форумните нагласи, но пак казвам - на повечето мъже не им е приятно да ги гледат като ходещ портфейл.

Даде се чудесен пример (макар че явно форумът има известна обсесия с IT, вероятно заради сравнително високите заплати и непретенциозни заплатополучатели). Секретарка и програмист.

Ами прощавайте много, но независимо колко получава секретарката (в някои фирми може да получава и доста много, в зависимост от нейните "квалификации"), секретарката е много по-ниско квалифицирана от програмиста.

Да вземем по-екстремен пример - сърдечен хирург и продавачка в магазин за бельо. Чисто като социален статус са на тотално тотално различни нива! А парадоксално, заплатата на един доктор на държавна работа може да бъде по-ниска от продавчка в лъскав аутлет в мол.

Какво привлекателно има в един сърдечен хирург? Безброй неща - изключително образован, интелигентен, позиция на власт и огромни отговорности, които неизбежно каляват и характер (може би не винаги по най-добрия начин, но определено е супер мъжкарска професия), огромна обществена роля, огромна - спасява човешки животи, преобръща съдби, благодарни пациети се влачат след него да му благодарят до гроба му.

Какво привлекателно има в една консултант-продавчка или фризьорка като професия? Simple Smile

Тук се абстрахираме от външност, интелект, образованост (понеже немалко хора с докторски степени работят като таксиджии, продавачки, в такава сбъркана държава живеем и т.н.). Говорим единствено за професия. И аз твърдя, че не, секретарка и програмист не са равнопоставени. Таксиджия и външен министър също. Библиотекар и посланичка в щатите също. Но библиотекар и фризьорка са си напълно на едно ниво. Библиотекар и продавачка, библиотекар и служителка във ведомство от ниско ниво. Библиотекар и счетоводителка. Какъв е проблемът? Защо един жена да може да е счетоводителка, а един мъж не? Или за една жена да е ОК да е библиотекарка, ама за мъж не? Айде стига.

Когато секретарката се сгаджоса със собственик на бизнес за милиони, тогава обикновено тя слага нещо друго на масата. И това почти винаги е външност. Което е отвратително. Не защото е лошо да гледаш външност или дори доход, а защото е крайно кофти да търгуваш външност срещу доход и социален статус! Не виждам никаква разлика между жените, които я правят на дребно тази търговия и тези, които се опитват да се продадат на едро, на абонаментен принцип.

Това имам предвид, че доходите нямат значение, социалния статус има. Хирургът ако работи в частна болница (особено пък ако е пластичен хирург) може да взима 5 цифрена заплата. Специалист-педиатър на държавна работа пък може да взима 3 цифрена. Малко по-нетипично е жена хирург, но има, дори познавам лично. Двамата могат да се подредят всякак като доход - педиатърът може да е на частно, другият (не непременно хирург) на държавно и т.н. и т.н. Единият може да е фармацевт, другият микробиолог. Отново има огромни разлики в заплатите в зависимост от това дали частно, държавно, къде, какво, как.

Абсурдно е на база заплата да се влюбва човек. Ако педиатърът и хируржата решат да правят семейство и двамата са едновременно на нископлатена държавна работа и преценят, че им трябва по-висок доход, тогава преценяват според ситуацията. Ако единият е недоволен от работата си в момента, а другият е доволен - каква е логиката доволният да я сменя за по-високо платена в частен сектор примерно, просто защото бил мъж и това колко е "успял" се определяло от заплатата?

Ако авторът си смени работата и от библиотекар стане таксиджия, за мен лично ще падне като социален статус. Независимо колко скочи заплащането. ОК може би няма да падне много - и библиотекар, и таксиджия са професионални квалификации, макар че таксиджията е доста по-формално "професионален шофьор" отколкото примерно един шофьор на камион или шофьор на рейс (апропо - еднакъв социален статус и квалификация, даже може би шофьорът на рейс е една идея по-високо, драматично различни заплати). Но не е това идеята - мама му стара тук само едри бизнесуъмънки, професорки, завеждащи отделения, зам министърки, депутатки и дипломатки ли са се събрали, че да гледат пренебрежително един библиотекар? С какво точно библиотекарят е по-зле от типичната посетителка на бг мамма?

Ето това мисля за парите. Не е до пари, а е до социален статус. Социалният статус носи след себе си пари, понякога за сметка на морал или дори закон, но винаги може да се капитализира. Абсурдно е да си гледате банковите извлечения, гледайте си социалния статус. И ако жена с нисък социален статус очаква, че трябва да си хване непременно мъж с висок - тогава недоумявам - на каква база това? Единствено като външност евентуално може да компенсира, но дори да се абстрахираме от колко е грозно това, какво правим ако човекът с висок социален статус също е с хубава външност?

Всеки може да се влюби във всекиго, но тук не говорим за влюбили се принцът и свинарката, говорим за харесване и дори пред-харесване.

Никога не е стоял пред мен въпросът с кой колко изкарва в интимния живот, защото винаги съм попадал на момичета с добър социален статус. Не защото експлицитно съм ги подбирал - така се случило. Преди 20 години съвсем не всеки имаше интернет примерно, вижте статистиките. То сега не знам дали сме минали 60% от домакинствата, какво остава 98ма. Също средата се определя от училище, специалност в университет, семейни приятели. Не съм се пазил от фризьорки и продавачки на бельо, просто не съм имал контакт с такива, защото не съм свалял случайни момичета в дискотеката, където не можеш да си кажеш две приказки. При заговаряне също очевидно става някакво пресяване. Въпреки че изобщо не съм бил толкова словоохотлив колкото тук сега, пак е имало интензивност на комуникацията, която е плашила силно по-глупави или необразовани момичета. Нито могат да ми разберат шегите, нито са им интересни темите, по които мога да кажа нещо, пък като се стигне до "с какво се занимаваш" им е било като научна фантастика на някои, буквално. Какви пари, какви 5 лева. То принципно аз съм гледал с недоверие на някое момиче с особено богати родители, които още повече го изтъква като някаква своя собствена заслуга (момиче на 20 и няколко подхвърля, че било изкарало първия си милион вчера, изкарало то ама дръжки, така е изкарало, както президетнските синове на сходна възраст си купуват хотели с банков кредит).

Така че всичко, което авторът трябва да направи, е да не се надскача. Много или дори нормално красиви момичета - не са за него. Първо той не е мистър Олимпия както стана ясно, второ красотата експлицитно или имплицитно се "търгува" срещу социален статус. Когато има търсене, има и предлагане. Супер умни и талантливи също не са за него. Да бъдем честни. Което оставя вероятно 50-60% от популацията, айде да го снижим до 20-30%, защото българките са средно взето доста хубави. Пак - това са много хиляди жени. Просто да не избира по външност, да не е мнителен, да си търси добро момиче и да не гони на всяка цена пеперуди, защото на 30 човек трябва да е една идея по-прагматичен вече - ако смята, че е апетитна хапка за другия пол - да подбира. И е нормално да подбира (тук автоматично се насмитат самотни жени, които подбирали - всичко друго би било крайно деструктивно за двойката). Но ако е средна работа - да си даде сметка за това и да се възползва, защото невървежни момичета има страшно много и огромна част от тях са прекрасни и би могъл да намери щастието си с тях.

пс. така че basila, Вие не разбирате - аз говоря точно за абсолютно същото, което и Вие казвате - социален статус. Както казвате има gender gap в заплащането и мъже със сходен социален статус получават повече от жени, но това съвсем не е желязно правило. Във вашият пример с ученическата любов нещата сигурно също биха могли да се обяснят по-добре със социален статус - Вие лека полека пробивате, успешна сте, катерите се нагоре, младежът си медитира върху пъпа. Не е до пари. Ако беше тръгнал да прави докторат и беше публикувал статия в Nature (най-престижното научно списание в света), щяхте ли да го върнете въпреки смешните заплати, които получава един докторант или пост-док у нас? Или дори в чужбина в този смисъл - разликата между професор в университет и доктор в щатите е 3-4 пъти. Но са със сходен социален статут, на едно ниво са.

ппс. Много хора споменаха парите и докато не се врязахте с някакви доста сериозни постове (и то по някаква причина адресирани до мен) в общи линии си се шегувахме неангажиращо по темата Wink

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 10:51 от Анонимен

# 277
Драги потребители, кога имате време да пишете романи?!

# 278
ОК, само не пиши толкова дълги постове. Simple Smile Че кафето ми свършва, а и не казваш нищо различно. Нерде социален статус, нерде материален.
Интелектът не винаги се определя от професията. Пак се опитваш да групираш хората, да не говорим, че направо обиждаш и открито казваш колко ниско ниво са фризьорки, продавачки. Не е хубаво, дано докато израсне дъщеричката ти да се отърсиш от тези предразсъдъци. И ми говори на ти, няма нужда от това вие.
Да, човек с образование и знания има повече избори (информирани) в живота и го минава по-цивилизовано, но никак не гарантира щастлив и успешен живот. Да се гледа отвисоко на хората само по признак професия и да им се слагат някакви оценки по десетобални и не знам какви скали, говори точно обратното, в което се опитваш да ни убеждаваш.

# 279
Различни са социален и материален. Това не го разбират много от дебеловратите момчета и техните по-рафинирани наследници. Трудно е купуването на социален статус с пари, много трудно, и не случайно е навлязла в езика думата парвеню Simple Smile

А за външност, интелект и характер експлицитно написах, че не говоря - за мен интелект и характер са по-важни (дори много по-важни) от социален статус. Като съм бил по-млад социален статус е бил на последно място, сега външност е на последно Simple Smile Давам си сметка, че ще прозвучи снобарско горното, особено на по-мнителните, но наистина си общувам с всякакви хора, не си променям поведението и отношението в зависимост от статута - както си говоря с посланик, така си говоря и със стажант, така си говоря и с фризьорка. И имам приятели от всякакви поприща вече - за мен е важно какъв е човекът, не какво работи. За катаджиите е важно какво работи, както явно и за търсещите "стабилен партньор".

Ще си говоря както си искам и Вие така говорете - както искате. Интересен аспект на комуникацията е, че често човек с висок социален статус смята, че може да говори на "ти" на човек с нисък, дори когато този с нисък говори упорито на Вие. Всички, които сме ходили на училище и сме били студенти в университет сме били свидетели. Ние говорим на некадърния доцент на Вие, че и с титла "доц. Иванов", той ни говори на "ти", че и просташки говори и грубо... Не винаги разбира се... Но често. Непознати хора си говорят на Вие, още повече ще е тенденциозно на Вас да говоря само на "ти" - ще тръгнат слухове. Stuck Out Tongue Ще ми простите, че не смятам да си давам зор да обмислям и премисля на кого мога да говоря на ти и на кого на Вие - говорете си на "ти" след като така било прието (сигурно защото на Вие е по-трудно да се псуват и карат хората, а тук това е основно забавление).

Последно: написаното от мен има много, много общо с тема, ето защо:
Живея в Балша-село където жените,които съм харесвал са обвързани,омъжени с деца.
С две думи съм зациклил
Решението за мен е пределно ясно. 30г. девствен библиотекар да спира да се големее и почва да се запознава наред с необвързаните жени в Балша, които НЕ ХАРЕСВА. Защото да НЕ ХАРЕСВАШ жена, която не познаваш ама грам, значи единствено, че подбираш по външност, а по външност не трябва да се подбира в неговия случай. Да се запознава наред и там където се получи приказката да действат. Не ме интересува дали е с мустаци, косми под мишниците и 30 кила отгоре - да се запознае, да си говори с нея като човек с човек. Ако се получи чисто човешка комуникация - да ѝ покаже картинките си с кечисти, а тя на него бродериите си и от там насетне вече да продължават както си искат. И ако след няколко години дундурка бебе от въпросната, която не харесвал, да ме покани на кръщенето. Wink

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 11:25 от Анонимен

# 280

А за външност, интелект и характер експлицитно написах, че не говоря - за мен интелект и характер са по-важни (дори много по-важни) от социален статус.

Скучните постове и безкрайни пасквили, говорят много И за интелекта, И за характера. Говорят много, ако има кой да слуша много. Пък ако може човек сам да се "чуе", цена няма да имат.

# 281
Е, значи можело, Бг-татко. Имаме допирна точка, значи. Защо са тези класификации тогава на мъжете и жените?
Не бих го посъветвала да се концентрира Автора в срещи с жени в Балша. В малките населени места хората много са стегнати и се пазят кой какво ще каже. За мен София е целта му. И да общува с различни жени – с или без статус, с деца или без, големи/малки, умни/по-глупавички. Така ще може да разбере какво му харесва или не му харесва. Да не стои в главата му всеки път при общуване с жена, че тя трябва да бъде потенциална партньорка, а да комуникира на чисто човешко ниво.

# 282

А за външност, интелект и характер експлицитно написах, че не говоря - за мен интелект и характер са по-важни (дори много по-важни) от социален статус.

Скучните постове и безкрайни пасквили, говорят много И за интелекта, И за характера. Говорят много, ако има кой да слуша много. Пък ако може човек сам да се "чуе", цена няма да имат.
Има един израз, че умните и интелигентни хора са в състояние да се изразяват точно, кратко, ясно и разбираемо. Може и да е така наистина.

# 283
Разбира се, че е така. Дано да им е дебел портфейла поне, на тия, които не могат, че ако чакат само на един въображаем интелект ...

# 284
И защо непременно трябва да са от Балша жените? Разбирам да беше от някакво затънтено родопско село, да някакви по-специфични културни традиции, с които жена, която не е отрасла с тях, да не може да свикне, ама то ставало дума за село близо до София. Спокойно можеш да се запознаваш с жени от цяла България, ако не от чужбина. Можеш да предложиш спокойствие и се;лска идилия съвсем близо до столицата.

И библиотекар не е лоша работа, за който умее да се яъзползва от това. Имаш максимум един час работа на ден, в останалото време можеш да развиеш някакви умения и да работиш спокойно други неща. Осигуровките ти са платени, имаш някаква сигурна сума за преживяване, офисът ти е безплатен, разходите ти за отопление през зимните месеци, климатик през летните и въобще комуналните ти разходи през активната част от денонощието ти ги плаща някой друг. Ако работиш само вкъщи или по някаква друга причина си си постоянно у дома, имаш поне 100-200 лева повече разходи на месец.

Общи условия

Активация на акаунт