Срамежлив и самотен

• 15 174
  • 365
  •   1
Отговори
# 165
qrye, не виждам проблем в "творбата" - отрязала го някаква, написал некадърен стих колко я мрази, какво толкова. Все едно я е изнасилил в парка пишете. Нормална реакция на нормален човек - не би било нормално като го отрежат да се радва (ако това беше написал, щяхте да кажете пък че е мухльо и безгръбначно). Не би било нормално и да намрази всички жени както имам чувството, че се случва с някои потребители след раздяла/развод - пренасят някакви негативни емоции от един субект на целия му пол.

Иначе не споря, че човекът изобщо не е толкова кротък и добричък, и детешонест на какъвто се прави. Но конкретно стиха не можете да го приемате за проява или белег на агресивност според мен. Също писа, че е ходил на психолог.
Скрит текст:
Вие ходили ли сте на психолог някога? Познавате ли психолог? Как точно един психолог може да помогне на някого да се "поочупи"? Кажете коя е тази психотерапия за ставане на готин сваляч, че да отворя и аз един кабинет и да направя пачката с поочупване на стари моми и ергени в свръхпопулярни машини за свалки? Нищо против психолозите нямам пер се, стига да не дрънкат на хората тъпотии за суперегото, свръхконтрола, аналната фиксация и несъзнаваното. Нищо против нямам, стига да не взимат пари за проективни тестове, които са пълен булшит. Нищо против нямам, стига да знаят, че Майерс-Бригс са две домакини без никакво образование в областта и личностовият им въпросник няма никаква научна обосновка и не трябва да се използва от сериозни хора. Какво против психолозите да имам? Принципът на десенситизацията, който му препоръчах в началото, лежи в същината на една от най-успешните терапии в психологията - когнитивно-поведенческата. Хем научно обосновано още от времето на Павлов, хем не съм му взел и един лев за съветите. Нищо против нямам психолозите - кажете ми за един, който е специализирал когнитивно-поведенческа терапия на запад и я прави както трябва, а не взима парите на хората за проективни тестове, докато им разправя тъпотии, че им липсва родителски модел. Човекът е бил на психолог и е видял, че не стават за нищо. Те не стават за нищо дори за нещата, за които трябва психолог - примерно да направят хубава когнитивно-поведенческа терапия при следродилна депресия или биполярно разстройство (неща, за които доказано има полза и то немалка полза - поне толкова ефект има колкото анти-депресантите) - пък тук за щяло и нещяло пращате на психолог, все едно е пенкелер някакъв. Аман от тези психолози значи.
Както и да е, много задълбахме, не е темата да обсъждаме автора. Питаше за съвети как да заговаря момичета, а тук го разнищиха какъв е и що е.

The Siren of Titan, готова сте за министър на истината с тези разсъждения за "кривите мисли". И Хитлер е бил nice guy. И д-р Менгеле. Убийци! Насилници! Ще ми се държат мило те, подлеци долни любезни и лицемерни.

# 166
Той е бил отхвърлен очевидно и е фикснал. Замръзнал е на този момент на отхвърлянето и затова не може да срещне друга жена. Авторе, отговори ли си коя е истинската причина да те отхвърли жената. Не тази, която е посочила, ако изобщо, а истинската причина. Може би оттам трябва да се тръгне.

# 167
O, никакъв министър на истината - то с просто око се вижда кой омазва нещата и е тотална щета. От една възраст нагоре де...Но всъщност жените усещат интуитивно кога един мъж може неусетно всичко да скапе.

# 168
Не е фикснал, момчето е смотано, хлътнал е по някаква, тя не го е харесвала и го е отрязала, мислил си е, че с рецитиране на стихове като по филмите ще я спечели - защото това внушават филмите, как жената иска да я гониш, да я впечатляваш, да правиш драматични неща и накрая става твоя.

Дрън дрън - да си хване някое нормално момиче, по-грозничко, по-семпло, самотно като него, пълно е с такива. Да се държи нормално (доколкото може), да не се пъне да застане на глава, за да ѝ е интересен, да провява повече интерес към нея и да говори за себе си и своите интереси тогава, когато тя прояви интерес към него. Ако не чете ужаси, да не ѝ досажда с Лъвкрафт. Не може момичето да се интересува от чик лит па той да дрънка за Ктхулу и плъховете в стените. Сигурно има и жени, които четат хорър и харесват Лъвкрафт, ама не е бг-мамма мястото да ги намериш и със сигурност са по-малко от мъжете.

Изкарахте го космическа наука някаква да се съберат момче и момиче. Колкото и да е смотан и бавен, с проби и грешки в реалността може да се научи, да притръпне и да си намери някоя, особено ако не се цели в най-хубавите (и плоски) момичета.

The Siren of Titan, ако жените усещахте каквото и да било интуитивно, нямаше да сте с по три брака половината в този форум. Хубаво щеше да е да усещаха жените, като баща на момиче много ми се ще да беше вярно, но за съжаление не усещате нищо, даже понякога не виждате очевиднио неща  Sad

# 169
Всъщност въобще не трябва да търси ЕДНО момиче, а да пробва с няколко, вкл. и секс. Иначе ще вземе да се вкопчи в една и тя пак ще го натири. Да пробва 5-6, за да си паснат с някоя.

Виж сега, БГ Татко, идеални мъже няма, но има някои, при които грешките са фатални. Аз съм се развела по относително леки причини. Обаче има и доста по-тежки случаи.

Иначе много се кефя на Lovecraft и всякакви видове хорър, не мисля, че това може да те направи смотан или невписан в живота.

# 170
bgtatko81, мисля, че просто не можеш да разбереш какво пише в стихорението, защото си мъж. Като момичета и жени ние навлизаме в един свят, който до голяма степен се определя от мъжете и това не е свят, който е безопасен. Няма жена, която да не е била опипвана по улиците или в транспорта, няма жена, на която да не са подвиквани простотии, няма жена, която да не се притесни, ако върви сама по някое пусто място и чуе стъпки зад гърба си.

По-привлекателните пък са подложени на постоянен натиск от желаещи да спят с тях, и не, много от отхвърлените не приемат отказа добре. Понякога е страшно и физически опасно. Точно този вой - "о, как се осмеляваш да ми откажеш, курво", е прекрасен мотив на песен, чут под една или друга форма от всяка жена. "Тъй или иначе си грозна", "аз само се шегувах", "иди си намери някой бияч, аз щях да те гледам като принцеса, но ти не можеш да го оцениш, защото си парцал" - рефрен след рефрен на фрустрирания мъжкар, който счита, че сексът му се дължи, особено ако се е "държал добре" към някоя жена. Все пак е пуснал жетони в женомашината - комплименти, обещания, услуги. А тя има наглостта да не отваря крака за него, най-прекрасният мъж на света, готов да закове краката ѝ с пирони на талашитен пиедестал. Вече с придобиване на житейски опит жените със самосъхранение си плюят на петите още при първи ноти от тази опера.

Да, била съм на психолог, да, помогнало ми е за решение на проблем, затова и препоръчвам. Ако първият не пасва - втори, трети. Това е междучовешко общуване и не винаги се формира връзка. Има и групи за самопознание, оттам също има какво да се извлече.

# 171
E това точно е страшното - способността за бързо прещракване от "ти си уникално момиче" до "долна курва". И то за съвсем нормални неща - не те кефи, отдръпваш се. Но не, не е защото не те кефи, а защото си ковра и си търсиш по-богат. Еми глупости са това.

А който бързо прещраква, той има и потенциал бързо да агресира.

Освен това настръхвам, като чуя "време за женене". Като се каже време ми е, в повечето случаи времето е минало преди около 5 години и вече е на бръзня, със закъснение и без мисъл. Съответно - и с грешки.

# 172
Ако наоколо се навъртат безработни психолози или модерните сега "коучове", ето една обещаваща ниша. Правете групи за терапия на хора с проблеми в общуването. Дори да не ги научите да общуват качествено, пак ще излязат от зоната си на комфорт, ще се запознаят с нови хора, ще се поочупят и току-виж се създали няколко нови семейства.
Идейка само...  Grinning

# 173
Ако наоколо се навъртат безработни психолози или модерните сега "коучове", ето една обещаваща ниша. Правете групи за терапия на хора с проблеми в общуването. Дори да не ги научите да общуват качествено, пак ще излязат от зоната си на комфорт, ще се запознаят с нови хора, ще се поочупят и току-виж се създали няколко нови семейства.
Идейка само...  Grinning

Със сигурност трябва да има по големите градове. Груповата терапия е изключително полезна, имала съм възможност да участвам и определено доведе до някаква промяна. Нещата, които научаваш за себе си са разтърсващи и те карат да преосмислиш поведението си, особено като видиш как хората реагират на това твое поведение в една безопасна и контролирана среда.

# 174
The Siren of Titan, напълно съгласен - да пробва, да пробва, да пробва, не с 5-6, с 50-60. За заговаряне говорим, ако стигне до секс, там вече той да си решава - ако си намери добро момиче зорлем ли да се разделя, че да "трупа опит"?

Не познавам човек, който чете ужаси, който да не се кефи на Лъвкрафт. Лъвкрафт е бащата на хоръра, истински гений, вдъхновил е много плодовити и влиятелни автори като Кинг и кой знае още колко. Но пак казвам - ако момичето чете чик лит е тъпо да му говориш за Лъвкрафт. Примерно съпругата ми не чете чик лит, но не харесва и хорър или фантастики, е за 10 години не мисля, че съм споменавал и веднъж, че харесвам Лъвкрафт - какво я интересува? Давам ѝ макс точки, че знае кое е любимото ми аниме Simple Smile Хората не е необходимо да се интересуват от едни и същи неща, особено когато се интересуват един от друг.

qrye, обяснете ми какво пише в стихотворението? Къде ги прочетохте тези неща "как се осмеляваш да ми откажеш курво"? Има, че го е излъгала и точно така звучи от репликата "може да си ми само приятел". Не съм казвал никога изброените фрази или подобни на тях, не съм опипвал никога никоя, не съм и "натискал" момиче - предпочитам да изглеждам като скромен или плах или направо смотан пред някоя, която смята, че истинският мъж трябва да я награби, когато му се усмихне подканващо (това, което тя смята, че е подканващо), отколкото да вляза без да искам в групата на "фрустрираните мъжкари". И пак не мисля, че има нормален мъж, или всъщност нормален човек, който да не е изпитвал силно негативни чувства, когато го водят за носа, подават му двусмислени сигнали, мотаят го относно какво изпитват към него и т.н. Това прави ли ни фрустрирани мъжкари, опипвачи и изнасилвачи?

Просто включвате на база съвсем човешки емоции към доста патологични и крайни групи. Съвсем човешки емоции, които и жените изпитват, какво си мислите. Че като мъж като съм рязал някое момиче (включително такива с които изобщо не съм имал връзка и не съм свалял, а съм се държал съвсем човешки и нормално) не съм чувал какви ли не неща? Включително и псувни, обиди, клетви? Няма оправдание за насилниците, но не всеки, който изпитва негативни чувства към жена във връзка с любовни отношения, е насилник. Нещо повече - не мисля, че са много хората (ако изобщо има такива), които НЕ са изпитвали негативни чувства към някого, защото са били отхвърлени, предадени, излъгани, подведени или най-малкото защото се ЧУВСТВАТ така, независимо каква е обективната истина или гледната точка на другия.

Супер за психолога, ОК щом е помогнал. Последен въпрос и да приключим с психолозите - като специалист-психолог ли помогна или с чисто човешки съвет, какъвто и непсихолог би могъл да даде?

пс. това за "груповите терапии" ми звучи малко като психодрама - не съм ходил аз лично, но съм чувал, че била готина Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 10:40 от Анонимен

# 175
Като специалист, разбира се. Стига с тези човешки съвети. Някои така от човешки съвет на човешки съвет така си забатачват състоянието, че после с години не могат да се оправят. Добронамерен можеш да си, и умен, и дори прав - но да достигнеш до човек, да му помогнеш да се раздвижи в желана от него посока е нещо съвсем друго. Почти нищо общо няма между съвет от приятелка/познат/непознат и работа с психолог.

Да, и психодрамата е готина. Пак да кажа - никой не обещава коренни промени, не са и възможни. Но могат да се поизгладят острите ръбове и най-вече да се научиш как сам да си помогнеш. Чрез самопознание и саморегулация.

# 176
...
Изкарахте го космическа наука някаква да се съберат момче и момиче...
Космическата наука ми изглежда по-ясна на мен.
На автора може би също.

# 177
ОК, приема се, ако ми потрябва психолог, ще пиша да питам за препоръки в такъв случай.

Моите впечатления от това, което косвено съм виждал (преките ми впечатления от психолози не са в ролята ми на пациент), са пълна липса на професионализъм. Сигурен съм, че някои хора си мислят, че психолог им е помогнал (иначе защо ще ходят на такива), но мнението ми е, че е напълно случайно това - поне за тези, от които имам впечатления.

На мен пък Кастанеда ми "помогна" като бях в училище - самошокирах се като заговарях красиви момичета, правих помитащо дишане и си спирах вътрешния диалог :Р Даже бях успял да имам няколко напълно осъзнати съня.

Значи ли това, че Кастанеда не е пълен мошеник и нещата, които пише, не са абсурдни глупости? Wink И че както е имало позитивно влияние върху мен прочетеното (по случайност) така не може да има крайно негативно влияние върху някой друг, който постави ударението на други неща (примерно халюциногенни дроги, тенсегритита и подобни)?

Имам позитивни впечатления от някои психиатри, от психолог - никога, поне не от клиничен психолог. Но може би просто така се е случило, не знам. Дано да има добри наистина, защото могат много да помогнат при редица проблеми.

# 178
Нормално е в пубертета да си несигурен с противоположния пол, но да го израснеш. Дали с помощта Кастанеда, дали с нещо друго. Но тук често пишат хора, които вече са възрастни и са със затвърдени характери, с видимо тежки и продължителни проблеми в общуване или адаптация. Мислиш ли, че не са чували човешките съвети преди? От близки, от приятели, ако имат такива? Достатъчно е да прочетеш коя да е тема за тежка депресия например, за да видиш колко от помощ са "човешките съвети". Някои съвети са откровено опасни. Други писачи хич не са добре и те самите. Пий чай. Направи си топла вана с лавандула. Излез на разходка. Гледай позитивно на живота. Та така със съветите. Накрая попиталият пак остава сам в мрака.

# 179
Именно - в някои случаи трябва да се направи нещо наистина парадоксално и въобще да не се "жали" сегашният Аз, защото не върши работа. И защо не халюциногенно преживяване? Някои хора си пренареждат живота така доста успешно. Особено ако са от тоя "схванат" и стегнат тип, на 30 вече като старци.

Впрочем килата не са проблем, а стойката и липсата на тонус, тип тюфлек.

Общи условия

Активация на акаунт