"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 175
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета имам 2 дни закъснение от известно време ми се повдига сутрин болят ме зърната вчера ъимах остри болки в корема но нямам цикъл само бяло течение бременна ли съм, дали това са призраци на бременност ? Кога мога да си направя тест за бременност забравих да спомена преди 3 дни ми капна и една капка кръв много розов цвят

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 12:15 от Malka taina

# 121
Направи си тест. Симптомите на начална бременност и предменструалните не се различават. Не съм чувствала нищо необичайно в първите седмици, дори и месеци на бременността.

# 122
Направи си тест. Симптомите на начална бременност и предменструалните не се различават. Не съм чувствала нищо необичайно в първите седмици, дори и месеци на бременността.
Повечето момичета така се разбирали че са бременни по гаденето и по болките в зърната а аз не мога щото малко дни закъснение

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 13:43 от Не се сърди, човече

# 123
  • София
Направѝ си тест, дистанционно няма как да знаем дали си бременна или не си.

# 124
  • В градината...
Направи си тест.

# 125
Щом имаш закъснение може да направиш тест Simple Smile

# 126
Скрит текст:
Здравейте, момичета  понеже не можах да разбера как да пратя въпроса си точно в бога питам тук.  От вече 8 месеца с мъжа ми правиме опити за бебе, ходила съм 2 пъти на лекар и двата пъти ми казаха, че всичко си е наред, но вече започвам да се притеснявам, защо не се получава гоня си овулацията.  Започнах да пия Ф. К.  на 26.09 и се надявах все пак нещо да се получи, но пак нищо. Вече се отчайвам.
Този месец трябваше да ми дойде на 15. 11,  аз всъщност се надявах изобщо да не идва, но уви даже подбрани с 1 седмица.
Нормално ли е това мое положение и въобще да продължавам ли да пия тази Ф. К. тъй като това е 2ри месец от както я пия. Благодаря предварително на всички които ще ми дадат съвет. 😥

Обикновен гинекологичен преглед беше на 21 години съм.

[/spoiler]

По принцип се препоръчва да се изчака 1 година опити и, ако не настъпи бременност, да се посети репродуктивен специалист, т.е. трябва да отидете в репродуктивна клиника, а не при обикновен АГ. С обикновен АГ преглед не може да се установи дали има проблем. Това може да се установи със специализирани изследвания, които ще ви назначат в клиниката. И все пак, 8 месеца опити не са много време, затова изчакайте още малко и тогава посете специалист.

Продължавай да пиеш фолиева киселина. Тя не се пие за да подпомогне забременяването, а за да има запаси от нея, когато забременееш. Тя е изключително важна за развитието на плода през бременността, затова се препоръчва да се пие поне 2-3 месеца преди забременяване.

# 127
А на колко си години, ако е удобно да споделиш?

# 128
Повечето момичета така се разбирали че са бременни по гаденето и по болките в зърнат...
Във филмите да, в реалността гадене, ако въобще има такова е на по-късен етап. Едва при половината от жените се получава, при мен нямаше.
Болките в гърди/зърна са си нормални преди М, така че и те не са фактор, по който да се съди.

Ако имаш закъснение - тест.
Ако нямаш - чакаш датата и ако не дойде - тест.

# 129
А на колко си години, ако е удобно да споделиш?
18

# 130
Привет, имам нужда от съвети... Имам симптоми за бременност ,имам спазми, гърдите ми станаха ужасно твърди и болезненни... Получавам главозамаиванее , уморенна съм ,постоянно съм гладна ,подут корем и много други. Направих си тест за бременност ,но е отрицателен. Цикълът ми трябва да дойде около 20-ти ноември ....

# 131
  • София
Симптомите, които описваш и оставащото до началото на следващия цикъл време, повече ми приличат на симптоми на овулация.

# 132
Симптомите, които описваш и оставащото до началото на следващия цикъл време, повече ми приличат на симптоми на овулация.
Възможно е ,но интересно и защо ми се повдига от време нс време😶

# 133
  • София
Също от овулацията. А може и от друго. Ако имаш 10-12 дни до следващия цикъл, тестът щеше да е положителен, защото щеше да си бременна още от миналия месец. 1-2 дни след овулация (при стандартен цикъл) няма как да имаш симптоми.
Повдигането при бременност обикновено започва от високото ЧХГ (над 1000-2000 единици), а тестовете за бременност улавят над 25 единици.

# 134
Момичета,да си задам все пак и аз тъпия въпрос- обезателно ли гърдите трябва да са чувствителни,болезнени и набъбнали в начална бременност?
На някое момиче случвало ли му се е обратното-обикновено преди цикъл да има болезнени гърди,а месеца,в който е забременяла да са били необичайно "спокойни"?

Общи условия

Активация на акаунт