ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 40 046
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен. Моята лапароскопия беше в началото на октомври. Имах една много стара киста, няколко нови и завишени туморни маркери. Месец по-късно си взех епикризата и се оказа ендометриоза. Цикълът ми е странен след операцията. Вторият дойде 25 дни след операцията, а 18 дни по-късно ми зацапа и пак дойде. Сдобих се тези дни със Золадекс и ще ходя другата седмица да ми я сложат.
Моля за повече информация как ви понесоха инжекциите. Аз дори противозачатъчни не мога да понеса и съм ги спирала след 2-3 дни, а с това нещо 6 месеца не знам как ще се справя. Притеснявам се най-вече от това, че може да предизвика някакви проблеми със сърцето, аритмии и т.н
На 31 съм иначе, но за сега няма изгледи за бебе уви.

# 76
Аз след моята лапароскопия бях на лукрин за спиране на цикъла. Беше преди 6 години но си спомням, че на моменти доста усилно ми ставаше и ме обливаха вълни.

# 77
  • Варна
Аз бях 6 месеца на Золадекс и нямах никакви проблеми сериозни.
Точно като при теб зимата започнах Залодекса и първата си топла върна дойде подарък на връх Коледа . Очаквах топлите вълни и ти приемах спокойно Simple Smile
Има разни добавки , който биха ти помогнали . Попитай Денис в темата за iherb и добавките Wink

# 78
Аз бях на Золадекс, имах си доста топли вълни, и други неприятни моменти, но няма как, трябва и през това да се мине. В твоя случай си добре, ще бъде през зимата, когато ти стане топло, се поразсъбличаш, от 1-2 до 10-ина мин. обикновено е минало и пак се обличаш. Със сърцето, аз лично, не съм имала проблем, а съм с пролапс на клапата, мисля, че и в листовката не се споменава за нещо такова. Най-добре си я прочети, има я в нета, там всичко е описано. Не е толкова страшно, всичко минава. Успех с лечението!

# 79
Много ви благодаря,  дами.
Обещала съм си да не се лигавя и мрънкам,  но притеснявам се,  признавам.

# 80
Здравейте, момичета, тези от вас които са подавали документи за фонда, могат ли да ми дадат информация дали все още хистологичното изследване е задължително или е достатъчно да пише, че ендометриозата е 3 или 4та степен?

# 81
Аз имах само епикриза с описано хистологично изследване и протокол от заведението за насочване за лечение със Золадекс, никъде не ми пише степен.

# 82
Само със степен,дори да е четвърта няма да стане.Искат хистология задължително,за да дадат одобрение.

# 83
  • София
Няма как да се докаже ендометриоза без хистология.

# 84
Здравейте, искам да ви попитам някоя от вас свързва ли ендометриозата с парене при уриниране? Понякога ми пари - поне при едно уриниране дневно. През останалите пъти не ми пари. Изключвам причината да е бактерии - цяла седмица пих антибиотици по необходимост, а и пусках преди това стерилна урина, която беше чиста. Чела съм някъде, че може да има такъв дискомфорт като симптом на ендо, макар че не съм чувала някой да се оплакава. Мерси

# 85
Аз имах само епикриза с описано хистологично изследване и протокол от заведението за насочване за лечение със Золадекс, никъде не ми пише степен.

Чебурита, одобриха ли те?

# 86
Аз имах "хроничен цистит" според всички лекари при които ходих. Оказа се, че съм имала уреаплазма от години, нелекувана с подходящ антибиотик. Още не е минало достатъчно време и тъй като съм бременна и ходя непрекъснато до тоалетната, не мога да кажа със сигурност дали това е било причината. Но определено усетих разлика след лечението.

# 87
Аз също от известно време усещам парене и съм пускала стерилна урина- резултатът е без растеж. Но аз също съм чувала, че ендометриозата може да даде такава симптоматика, разбира се при положение че са изключени уреа- и микоплазма. Аз лично съм правила ДНК  изследване на цервикален секрет, но на уретрален не съм. Когато ми се случи, варя чай от мечо грозде и ми минава. Забелязала съм, че когато не пия вода ме дразни повече.

# 88
  • София
Аз имах подобно парене, чиста микробиология и урина, но ми направи впечатление, че се появява малко преди цикъл.

# 89
Уреаплазма и въобще нещо като супер подробна микробиология (пакет на Генига -Фемифлора май се казваше) съм правила март. Пишеше абсолютно нормална флора. Нямаше никакви плазми, а паренето го имаше по това време. След това пусках стерилна урина, обикновена микробиолгия и тн. Всичко наред. Пила съм антибиотици бая тая година. Покрай 3 пунцкии и една операция. Освен това болки няма, само паренето след пишкане понякога, което не е някакво ужасно или нещо такова. А и аз пия сууупер много водя и всякакви бъбречни и бактериални проблеми (вкл. цистит) са почти невъзможни при мен...

Общи условия

Активация на акаунт