ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 40 047
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
DES_123 интересното е, че първия лекар който ми откри кистата и каза най-вероятно каква е, ме пита дали имам проблеми при уриниране... Може да има връзка.

# 91
Здравейте, искам да ви попитам някоя от вас свързва ли ендометриозата с парене при уриниране? Понякога ми пари - поне при едно уриниране дневно. През останалите пъти не ми пари. Изключвам причината да е бактерии - цяла седмица пих антибиотици по необходимост, а и пусках преди това стерилна урина, която беше чиста. Чела съм някъде, че може да има такъв дискомфорт като симптом на ендо, макар че не съм чувала някой да се оплакава. Мерси

И аз имах такова парене по късно придружено и болки.Беше спряло след операцията и золадекса....за съжаление обаче симптоми те на ендометриозата пак се завръщат при мен

# 92
Не,никога не съм имала такова парене.Освен ,когато съм с цистит...нали Grinning
Според мен ендометриозата не би трябвало да дава подобна симптоматика,но знае ли човек Simple Smile

# 93
Аз имах само епикриза с описано хистологично изследване и протокол от заведението за насочване за лечение със Золадекс, никъде не ми пише степен.

Чебурита, одобриха ли те?

Да, нямаше проблем, за 6 инжекции. Епикризата беше много подробна с цитиран номер на хистологично изследване и описан резултат от него, какви щети са открили при операцията и какво е направено. Но явно и този протокол е важен, защото там комисия от болницата е взела решение, че трябва да се насоча за лечение със Золадекс. С него отидох и при личната и подготви документите за ЗК.

# 94
  • София
Много зависи докъде в стигнала ендометриозата. Докато лежах в Шейново за лапарото, имаше момиче с ендометриоза и по пикочния мехур. Викаха уролог от Пирогов, който асистира при лапарото.

# 95
Напълняхте ли от кистите?  Отслабва ли се после?

# 96
  • София
Аз напълнях докато пиех противозачатъчни, защото една "умна" лекарка смяташе, че така ще изчезнат кистите.

# 97
Напълняхте ли от кистите?  Отслабва ли се после?
Ако питаш за ендометриозните кисти ,няма връзка с пълненето .
Аз имам ,а съм клечка .Вчера ходих на някакво измерване на телесни мазнини и  ми казаха ,че съм под нормата .

Veseto* Какъв е смисъла  ,че аз не мога да се сетя ? 😀

# 98
  • София
Смисълът на кое?

# 99
  • София
Аз напълнях докато пиех противозачатъчни, защото една "умна" лекарка смяташе, че така ще изчезнат кистите.
Аз доколкото знам е стандартна практика да се пият 2-3 месеца противозачатъчни, за да се изключи, че са функционални кистите, преди да се пристъпи към лапаро.

# 100
  • София
Доста повече време беше, но тогава не бях толкова запозната с материята и смятах, че такова поведение е адекватно. Кистите се оказаха огромни. Пък и СА 125 ми беше 120...Но на някои неща неволята ме научи.

# 101

Да пиеш противозачатъчни и да изчезнат кистите Simple Smile

# 102
Много ясно, че ще попие противозачатъчни първо. Никой не е Господ, че да е сигурен от раз, че кистите са ендометриозни. Може пък да изчезне, ако не е. По-добре отколкото "о, това е ендометриоза, да насрочваме операцията!"

# 103
Противозачатъчните подтискат растежа на ендометриума и от там Ем не се разраства и се очаква да се свие. Иначе и аз мисля като Дес, по-добре да пробваме с ОК, от директно рязане... При мен беше дуфастон, заради опитите за дете.

# 104
Напоследък усешам лек дискомфорт при пишкане- възможно ли е да е от запушените тръби?

Общи условия

Активация на акаунт