ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 40 052
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Аз имах само епикриза с описано хистологично изследване и протокол от заведението за насочване за лечение със Золадекс, никъде не ми пише степен.

Чебурита, одобриха ли те?

Да, нямаше проблем, за 6 инжекции. Епикризата беше много подробна с цитиран номер на хистологично изследване и описан резултат от него, какви щети са открили при операцията и какво е направено. Но явно и този протокол е важен, защото там комисия от болницата е взела решение, че трябва да се насоча за лечение със Золадекс. С него отидох и при личната и подготви документите за ЗК.

Чебурита, аз останах с впечатление, че си кандидатствала за финансиране за инвитро. За инвитро одобриха ли те или само за Золадекс?

# 106
Не, не съм кандидатствала за инвитро. След лечението забременях още първия месец по естествен път. Въпреки че при операцията са открили множество сраствания, вкл. към дебелото черво, дясната тръба е била силно нагъната с унищожен фимбриален апарат, а и двете тръби запушени и кой знае още какво... Но въпреки това забременях точно от десния яйчник, на който беше и киста преди това. Така че чудеса се случват, момичета. 🤗😗

# 107
  • София
Няма как да се забременее естествено с две запушени тръби. Толкова са видяли...

# 108
Е, когато съм забременяла определено не са били запушени 😁 Това е било на лапарото, след лечението очевидно са се отпушили. А да не говоря, че преди операцията ходих през половин час до WC (правила съм си изследвания не съм имала никакъв цистит, бактерии или каквото и да било друго), след лечението, а не след операцията, това също премина, което аз си обяснявам, че ми е бил засегнат и пикочния мехур по всяка вероятност, та тръбите ли няма да се запушат.

# 109
  • София
Тръби не се отпушват от хормоналното лечение. Просто не са били запушени....

# 110
Тръби не се отпушват от хормоналното лечение. Просто не са били запушени....

Напротив, запушват се в следствие на ендометриозата понякога, но това никой не знае, защото няма как да видят. Ето защо след хормонално лечение със спиране на цикъла се надяват, че ако е ендометриоза може да изсъхне и да се отпушат.
В моя случай точно това правихме, но уви. Моите тръби не се повлияха и трябваше да ги премахна заради токсичната течност която може да съберат по време на О.

# 111
  • София
Запушват се от ендометриозата, да, но не се отпушват от хормоналното лечение...

# 112
Защо така смяташ?

# 113
Информацията, че са ми запушени тръбите, я имам от хирурга, който ме е отворил и провел цялата операция. Той е с над 40 години трудов стаж и със стотици операции, така че след като казва, че са били запушени, значи са запушени. Как са се отпуши ли и как съм забременяла един Господ знае. Но ако нямаше смисъл от това хормонално лечение, нямаше да го правят. Факт е, обаче, че всеки организъм е различен и се повлиява с различен по сила ефект. От тук нататък всеки си има лично мнение.

П.п. В този ред на мисли преди време бях чела един разказ на жена, която от 10 години се опитва да забременее, а накрая последните две години й спира менструацията, тя почти се е отказала,  че ще има деца, когато един ден отива на АГ и й казва, че е бременна в шестия месец, на което, нито тя, нито лекарят могат да повярват, но е факт. Понякога просто нещата се подреждат по необясним начин и се случват. Не всичко е рационално в този живот, затова е хубав.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 11:09 от cheburita

# 114
Не знам защо някои хора се хващат СЛЯПО  за медицината и не приемат нищо по-различно...
Точно относно репродуктивните способности на една жена и шансовете за забременяване има толкова много изключения и "чудеса",че според мен дори не трябва да се говори за "правило".

cheburita, истории като твоята дават надежда на много хора Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 13:07 от Vervam

# 115
Затова я споделям, знам колко е нужно в такъв момент. Когато аз самата разбрах за кистите, а после и колко е било зле положението, когато са ме отворили /още повече, че моята киста се беше спукала, което предполагаше, че може да има от тия клетки навсякъде и "огнището" да се разпространи още/, също много тежко приех нещата. Едвали не отписах, че ще мога да забременея, какво ли не си мислех... за извънматочна бременност и тн. /Дори искам да добавя, че точно 20 дена след операцията бях на контролен преглед и ми откриха трикамерна 10 см. функционална киста на другия яйчник, лекаря се хвана за главата. СлаваБогу 1 месец, след като почнах Золадекса се резорбира, иначе ме плашеха с нова операция/. Тогава с помощта на моите близки, ето такива истории, които четях и вяра, успях да си върна надеждата... и чудото наистина се случи. 😊
Пожелавам на всички, които таят надежда за бебче, чудо като моето. 😊

# 116
Доколкото знам запушени тръби могат да се излекуват единствено и само чрез лапароскопска операция-друг начин няма. Хормоналното лечение може да окаже влияние при лечението на кисти, но не и при запушени тръби.

# 117
  • Габрово
Здравейте момичета,
Колко време след последната инжекцията (Золадекс или друга) се възстанови цикъла ви? Simple Smile
Аз минах 5 месечен курс с Резелиго (6-тата инжекция реших, че просто няма да си я поставя, страничните ефекти ставаха все по-неприятни Sad ) и сега очаквам... Simple Smile

# 118
Да, това може би е станало, при лапарото са ги отпушили.

Missing, при мен след последната инжекция 2 месеца по-късно.

# 119
  • София
Наистина не ми се спори, нека всеки вярва, в каквото желае. Но вярата в "чудото" не помага на никого по никакъв начин, ако наистина има проблем. Именно заради тази вяра много хора губят ценно време в чакане...
Ако не се доверяваме на лекарите, защо ходим при тях тогава?!

Общи условия

Активация на акаунт