ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 39 864
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
В подобно положение съм.Много се притеснявам да не се завърне ендометриозата,а скоро не планирам опити за второ дете.За момента съм със спрян цикъл.Пия Оргаметрил,а преди това бях на противозачатъчни.

# 181
Zazu, така е , но при доказана ЕМ и новопоявили се кисти , по - добре да се направи опит да се спукат , атколкато , да ги пазя и да стоя в неведение , ендометриални ли са или не ?!
*Steffie*, дано не се завръща! Сърдечно ти го желая! И аз толкова се надявах , но не би ! Не зная до кога ще пия противозачатъчните, но предполагам , че не е ок да се пият дълъг период . Трябва да се ъпдейтна по темата 😉

# 182
Явно тази ендометриоза е състояние, което въобще не трябва да се подценява. Що се отнася до кистите те трябва да се лекуват, за да се изведат от тялото максимално бързо.

# 183
  • София
Здравейте,
записвам се в темата, при диагностично лапаро януари 2018г.  откриха ендометриозни огнища, последваха 2 ivf опита - неуспешни и сега ще я "лекуваме" .
Изписаха ми 4 инжекции Lucrin, но никаде не намирам.... няма ... някой има ли информация за него и ако няма само със Золадекс ли се заменя?
Четох за страничните ефекти - направо изпадам в ужас....

# 184
Здравейте,
записвам се в темата, при диагностично лапаро януари 2018г.  откриха ендометриозни огнища, последваха 2 ivf опита - неуспешни и сега ще я "лекуваме" .
Изписаха ми 4 инжекции Lucrin, но никаде не намирам.... няма ... някой има ли информация за него и ако няма само със Золадекс ли се заменя?
Четох за страничните ефекти - направо изпадам в ужас....

Лапарото само диагностично ли беше,не изрязаха ли нещо от ЕМ?
А тръбите запушени ли са? Simple Smile

# 185
  • София
Vervam, то тръгна диагностично, но ми прекъснаха тръбите, защото са били запушени и едната с хидросалпсинг.
Много сраствания и т.н. от друга отворена операция. Не са рязали нищо...
Забравих да допълня, че освен инжекциите ме изпратиха и на барокамера, док. смята, че ще ми помогне.

# 186
Питам,защото моя док ми е казвал,че ако се стигне до инвитро,иска първо да е махнал и изгорил всяко ендометриозно огнище.Някъде бях чела,че това е и изсикване за да те приемат по фонда.С ЕМ не се правело....Но не знам колко е достоверна тази информация.

# 187
  • София
Не е достоверна. Никъде не проверяват според мен по Фонда. То и няма как да докажеш,че няма рецидив. Не може непрекъснато да правиш лапароскопии. При мен е махната и след това пак си се появи ендометриозна киста. Но заради нея имах доста лош отговор на стимулациите. Та си е добре да се обсъди с лекаря дали е добре да се изчисти преди да се правят такива.

# 188
Да,точно лекарят ми каза,че планът е такъв-изчистваме всичко-кисти,огнища,сраствания...Ако оцелеят тръбите-естествени опити веднага след това.Ако са тотално запушени-инвитро.
На мен ми допада този план,мисля,че е разумен Simple Smile Знам,че ендометриозата предизвиква възпалителни процеси в тялото , които са предпоставка за отхвърляне на оплодената яйцеклетка.

# 189
  • София
И ние така мислихме, обаче и с 2 опита като не забременях - сега трябва да вземем мерки.

# 190
Axenia,дано следващия път да е успешен.На всички момичета,които се борят за детенце пожелавам от сърце успех. Heart
На мен при лапарото ми оставиха кистата,за да имам по-голям брой извадени Я и да не се наруши резерва на яйчника.Само огнищата и срастванията са чистили+прекъсване на тръбите.Забрененях и си изкарах бременността с кистата.И аз бях чела че с ендометриоза дори и инвитро шансът е малък,но в моят случай не оказа влияние.

# 191
Axenia, все едно чета за себе си с частта , че моето лапаро си се знаеше , че няма да е диагностично. При мен проблема за отрицателния тест се криеше в матката. Имах полипи( или нещо такова) , които изчистиха  при диагностична хистероскопия. Спомням си , като гледах операцията , тъй като не бях с пълна упойка и имах тази възможност , като влезе камерата и имах чувството , че виждам голяма паяжина. Точно след хистерото успях. При мен лукрина го изписаха веднага след лапароскопията , не зная ще има ли ефект след толкова дълъг период и има ли смисъл от блокаж. Успех !

# 192
  • София
Моето лапаро беше само за тръбите, нищо друго не са правили.
Не знам, дано да действа - всъщност никаде го няма този Лукрин и ще ходя да ми го сменят, че на 28 трябва да започна.

# 193
Момичета,да ви разкажа за нещо,което стана през последните дни.Става дума за една позната,която получи остра криза -болки в десния яйчник.След спешен прием в болница и операция се установи ендометриозна киста 10 см на десен яйчник ,по-малка на ляв и зверски много сраствания.Отстранен е единия яйчник + множество сраствания.
Това,което ме учудва е,че до кризата,която е получила,изобщо не е и предполагала,че има ендометриоза.Има 2 деца,едното е на 3 годинки,никога не е имала проблеми със забременяване,износване или раждане.А положението,в което е била,едва ли е станало такова за 2 години...
Та,според вас късмет ли е това или наличието на ендометриоза не винаги е фактор ?

# 194
  • София
Аз по никакъв начин не усещах, че имам ендометриоза киста. Да беше 3 см., а не 10, но се установи с ехографски прегледи и лапароскопия, защото вече правех опити за забременяване и се следях. Иначе не знам кога щях да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт