ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 39 834
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Знам, че ще прозвучи като реклама, но не е. Ако лапарото се направи от д-р Калчев, със сигурност ще запази репродуктивния апарат и няма да маха яйчник. Щади женския организъм и много добре преценява какво да пипа. Всъщност, той с това е известен. Аз правих опити за дете 6 години и половина. Имам 3 опита инвитро като единия беше в Турция. Все неуспешни. Забременях естествено 6 месеца след лапаро при доктор Калчев. След операцията всичките ми болки изчезнаха, което ми говори, че наистина ме е почистил много добре.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 22:19 от Soraya_82

# 571
Мда..
Едно от "любимите" ми неща в тези документи е "летален изход". Буквално се вцепених като го прочетох.
Моята операция беше трансвагинална.
Изписаха ме на същия ден.
Ако имате възможност да направите такава -препоръчвам. Никаква болка. Само подуване на корема 2 дни. След 5 дни бях на работа.
Махнаха ми 1см ЕМ киста( не е повлиян после АМХ проверих😁) 1 срастване, корекция на матката и проверка на тръбите ииии обгаряне ем огнища. Гледах си видеото с голям интерес.

# 572
empress 2,
Каква хормонална терапия ? Аз имам пролактин 1200 и пия Достинекс ... 2 хапчета НА МЕСЕЦ го вкарват в граници .
Нещо друго е имало при теб , пролактина не е чак такъв проблем.

# 573
Не помня за хормоналната тетапия, пролактина ми беше най-проблем. От ученичка имах кистозни яйчници. При мен беше съвкупност от фактори. Пролактин, кистозни яйчници, доста поизчерпан яйчников резерв, високо ниво на антиспермални тела, високо ниво на NK  клетки, ендометриоза.....запушена тръба-крива тръба. Изобщо всичко възможно, което можеше да пречи на  едно  забременяване го имах:) Забременях година и половина след дипломирането на проблема у последващото лечение. От първи опит инвитро, по къс протокол, с едва три читави яйцеклетки от които само две стигнаха до трансфер и една се разви до голямата ми дъщеря:) която вече е на шест.

# 574
Въпреки високия пролактин , мойте яйчници не са кистозни, нямам проблеми, да чукна на дърво, с овулацията никакви.
Хем пролактина ми е двоен над нормата.
Може би наистина всичко е съвкупност от фактори и стечение на обстоятелствата .
Имам позната, дето чак след като роди 2 деца разбра , че има ендометриоза и над 10 см киста! Проблеми със забременяването не е имала.
Имам и друга , която е с 2 напълно запушени тръби, доказано, с лапароскопия .Тя забременя напълно естествено , даже не се беше надявала и не беше правила целенасочени опити.
Имам и друга позната , която има цикъл на 4 месеца , даже понякога и идва и на 5 , обаче колкото и пъти да реши да пропусне презерватива , толкова пъти забременява.
Изобщо ... да се чуди човек понякога това със зачеването колко против науката и лекарите върви 😊
И в крайна сметка важното е всеки да намери своята пътечка 😊

# 575
Здравейте, момичета!

Съвсем нова съм в тази тема. След необяснима болка и разни проблеми се реших на лапароскопия, за да проверим какво става. Оказа се, че имам срастване на единия яйчник с коремната стена. От операцията са изминали 8 дни и с доктора си говорихме, че може и да имам начална степен на ендометриоза. Епикризата ми все още не е готова.
Притесненията ми са, че имам абсолютно същите болки, както отпреди операцията. Четох из разни чужди страници, че болката понякога не минава веднага. Аз си мислех, че ще изпитам облекчение, но си боли.
Знам, че все пак това си е операция, но дали е нормално и на някоя от вас случвало ли й се е да я боли по същия начин и след интервенцията?

# 576
Здравейте, аз също се реших на лапаро.
Бях на преглед при Семерджиева в Адела клиник и там видяхме още кисти,  лошо ми стана. Няма какво да го мисля, ще се оперирам час по-скоро. Попитах я дали те могат да извършат лапароскопията, но тя отрече. Останах много очудена, толкова мнения за нея и Калчев съм чела тук във форума, че оперират и са специалисти. Мен ме отрязаха, защото бях на преглед при тях за първи път ли?  Не разбирам. Или вече не правят лапароскопии?!
Често казано бях толкова шокирана от новите кисти, че дори не задълбах в темата. Насочи ме към Попов във Вита и си записах най-ранния час за след 10 дена. Притеснявам се, че до тогава пък и докато насрочим операцията може още неща да се появят/уголемят...

# 577
Спокойно ...за 10 дни нищо няма да се случи.
Във форума съм чела само много добри отзиви за Попов. Всичко ще е наред!

# 578
Ами за 10 дни може да нарастнат кистите много - например с 2 см. както се случи при мен. Така че обобщенията на база личен опит са некоректни. Всеки организъм е различен и подхода и преценката следва да са индивидуални, а не теоритични.
За ваше спокойствие може да отидете на контролен преглед с ултразвук за да проследите има ли динамика. Успех!

# 579
Много е индивидуално това с нарастването. При мен от март, когато за пръв път чух, че имам ендометриоза, до юли, когато беше операцията, нямаше промяна в размера на кистите, но има и доста момичета, при които се развива много бързо.

# 580
Казах, че се притеснявам, защото между два прегледа в период 10 дена се появи нова киста. Това ми се случва за втори път. Та аз съм от тези с бързо растящите, за това се притеснявам какво ще стане до операцията...
Просто се очудих, че Семерджиева отрече да правят лапаро, а аз тук от форума знам точно обратното.

# 581
За Семерджиева не съм чувала да прави лапаро, но доктор Калчев прави със сигурност. Моето лапаро беше при него, но ползваха базата на Щерев. Освен да са настъпили някакви промени....попитайте в темата на Адела.

# 582
Здравейте предстои ми лапароскопия еъв Велико Търново при доктор Максудов поради ендометриозна киста уставиха че я имам след 9месеца опити за бебе ще съм благодарна ако някоя дама сподели опит

# 583
Здравейте на всички. Ходих на преглед при д-р Иван Лазаров в София той ми каза, че не може да установи дали вижда миома или ендометриоза и ми каза че се налагало операция т.е. лапароскопия.  Някоя от вас ако е ходила при него може ли да каже дали може да му се доверя че е наложителна тази операция? И тези от вас който са я правили  знаят ли дали тя минава  през здравната каса .

# 584
  • София
Потърси второ, трето мнение, не знам кой е този лекар, но да не може да каже какво вижда и да каже директно операция .... ами аз не бих му се доверила. Доколкото знам около 700 лв се поемат от касата, зависи къде правиш операция, доплащаш разликата до цената в обявения ценоразпис на съответната болница.

Общи условия

Активация на акаунт