Нашите орхидеи - тема 24

• 53 338
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Това е идея. Не знам как става, но ще накарам децата.

# 436
Цъфка от градинката ми:
Скрит текст:

# 437
Impala, завидях Yellow HeartYellow HeartYellow HeartYellow Heart

# 438
И аз си завидях Joy . Това е най-пищният домашен цъфтеж от тази мултифлора досега. Но едва ли е моя заслугата, просто времето е много благоприятно.

# 439
  • София
Здравейте, нищо не разбирам от орхидеи, но през годините са ми подарявали много , все с инструкциите, че трябва да са в прозрачни саксии.

Преди две години, пресадих една в непрозрачна, където орхидеята се чувства прекрасно и цъфти с месеци, та мит ли е това с прозрачните саксии?

От къде да си купя по-интересна орхидея, има ли някое изложение на което да се представят орхидеии и ще има ли такова в близките месеци?

# 440
  • на острова на мечтите
лурдизията. Още малко и че цъфне.

И бебка не ще да ми я качи.

# 441
... мит ли е това с прозрачните саксии?
Не точно мит.
Някои орхидеи, напр. фаленопсис, могат да фотосинтезират и чрез корените. Но основно разчитат на листата си.
Т.е. могат да се отглеждат в прозрачни саксии, но не е задължително.

# 442
За мен не е мит.Не случайно фалчетата ги продават в прозрачни такива, изключение правят цимбидиумите,дендитата и др.Това не значи обаче,че не могат да оцелеят и цъфтят в непрозрачни,както е и при теб.Прозрачните имат много повече предимства пред другите,освен това важно е саксийката да има добра проветривост за да не се задържа влага,което да доведе до гниене.
Хубави разцветки можеш да намериш вече навсякъде дори в големите супермаркети.

# 443
  • Сф
Аз в една фб група гледам, че продават големи красоти, но още не съм купувала

# 444
И аз досега не съм купувала по този начин. Предпочитам магазини, където мога да видя цветето, или някои оранжерии.

# 445
Дааааа, двата "съмнителни" корена се оказаха гнили на по 3 участъка... Довечера обстоен преглед, още едно "къпане" и слагам в сухи кори... Ще оцелее, надявам се Simple Smile въздушните корени са пораснали видимо за седмица, но аз толкова много я полях с топсина, че направо й утолих жаждата Smiling Imp

# 446
  • София
За мен не е мит.Не случайно фалчетата ги продават в прозрачни такива, изключение правят цимбидиумите,дендитата и др.Това не значи обаче,че не могат да оцелеят и цъфтят в непрозрачни,както е и при теб.Прозрачните имат много повече предимства пред другите,освен това важно е саксийката да има добра проветривост за да не се задържа влага,което да доведе до гниене.
Хубави разцветки можеш да намериш вече навсякъде дори в големите супермаркети.

Направо не знам как оцелява, тази орхидея.... метална саксия, без дупки. Рядко поливане, в периода на цъфтеж поливам веднъж седмично. Торя единствено с едни пръчки от Лидъл, които от 2 години седят по саксиите без да ги сменям. Вкъщи, мъжа ми е цветар, аз само се мъча да уморя подарените ми орхидеи  ooooh!

От кои цветарници купувате орхидеи? Големите вериги продават едни и същи, на мен ми се иска нещо по-различно....

# 447
Едни и същи... но аз имам 4 мноооого различни взети ей така Wink Последната ми луничава красавица с два цветоноса, единия разклонен, стоеше в Била зад други 5 "скучни" (разбирай - цветове, които вече имам)... Другата с втория крив цветонос, също ми се показваше иззад другите... преди 2 седмици в Бриколаж имаше страхотни прелести, щерката едва ме "извлачи" оттам без покупка Innocent
Да похваля луничавата, пусна още едно разклонение на цветоноса Relaxed

# 448
  • София
преди 2 седмици в Бриколаж имаше страхотни прелести, щерката едва ме "извлачи" оттам без покупка Innocent

Ще мина през Бриколаж значи  Mr. Green

# 449
Имам около 150 различни орхидеи. Стотина са обикновени, останалите - видови. Така че намират се и без много усилия по обикновените магазини.

Общи условия

Активация на акаунт