Нашите орхидеи - тема 24

• 53 296
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Уауууу това е невероятна красота! HeartHeart Eyes

# 526
Благодаря Hug !
На живо изглеждат по-добре, виждат се отделните цветчета, на снимките излезе по-скоро гора от пръчки Joy .

# 527
Дай Боже всекиму такава гора! Аз нямам място за подобно удоволствие,но някога ще си направя една стая само с цветя и ще си живея там. Joy

# 528
Импала.райска горичка си имаш!

По-напред споменахте за торене.
Да почвам ли и каква тор да си купя?Нещо по-семпло да е,да не объркам дозата...
За първи път гледам орхидеи и уча от вас.

# 529
  • София-в сърцата на моите деца
Снимки на горе-долу една трета от цветята в момента:
Скрит текст:

Виждам ,че ги гледате в непрозрачни саксии! Така ли е? И отдавна ли са така?

# 530
Ох , невероятна красота.

# 531
  • София
Еха, Impala, мащабите са внушителни... Голяма красота! Heart Eyes

# 532
По-напред споменахте за торене.
Да почвам ли и каква тор да си купя?Нещо по-семпло да е,да не объркам дозата...
За първи път гледам орхидеи и уча от вас.
Аз ползвам тор,като този спрей,който беше показан,но за поливане. Една капачка се разтваря в 1,5л. вода и поливам и другите цветя. Добре им е,а орхито писах,че пуска още едно листо от както поливам с този разтвор. По един път седмично сипвам съвсееем бавно и по малко,като видя,че изтича в чинийката,изливам да не загние.

# 533
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Impala, нямаш милост!

# 534
Благодаря ви, радвам се да ви зарадвам Hug !

Виждам ,че ги гледате в непрозрачни саксии! Така ли е? И отдавна ли са така?
Засадени са в обикновените прозрачни пластмасови саксии, но са сложени в керамични кашпи, за да са стабилни. Особено за старите растения е задължително - полягват към светлината, листата натежават много и растението лесно се прекатурва.

# 535
  • Русе
Извинявам се ако е писано, какъв препарат против акари е добре да се вземе за орхидеи? Листата са ми нагризани и снощи видях микроскопични червени движещи се неща. Предполагам, че са акари.  Чакам ги почти всички да цъфнат и само тоя проблем ми трябваше.Angry
Impala, благородно завидях. Десет фалчета имам и тях не мога да гледам правилно.

# 536
Impala, приказна красота имаш. Heart Exl Все така да ти се отблагодаряват за грижите, защото не мога да си представя колко внимание и правилни грижи изискват, за да са толкова богати на цвят.

# 537
Извинявам се ако е писано, какъв препарат против акари е добре да се вземе за орхидеи? Листата са ми нагризани и снощи видях микроскопични червени движещи се неща. Предполагам, че са акари.  Чакам ги почти всички да цъфнат и само тоя проблем ми трябваше.Angry
Impala, благородно завидях. Десет фалчета имам и тях не мога да гледам правилно.

Парашутани,погледни в библиотеката има материали за акарите.Чела съм коментари,че се пръска със Санмайт и Ортус срещу акари,може и в някоя агроаптека да попиташ. Вземи си повече от 1 препарат,успех в борбата!

Страхотно райско кътче си имаш,Impala!😍

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 16:20 от Sunshine29

# 538
  • Русе
Библиотеката не се отваря. Изписва, че файла е преместен в кошчето.
Предприех крути мерки с изнасяне на терасата и яко опръскване с БИ 58. Дано да оживеят цветенцата и дано тоя препарат да трепе акари. И дано да не изтрепя домочадието.

# 539
Пробвай през фейсбук за библиотеката, чрез търсачката там също може да намериш доста инфо.Може и БИ-58 да свърши работа,аз бих напръскала отново след 5 дни,по възможност с друг препарат.Терасата открита ли е?Не е ли малко студено навън за орхите?

Общи условия

Активация на акаунт