Нашите орхидеи - тема 24

• 53 307
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някой питаше за жълта и оранжева хубавица. Simple Smile на Гео милев и слатинска,  срещу дюнерите има страхотна бежово-оранжева и няколко жълти. Има и нещо като полу- мини и жълта на морави
петна...

# 511
Open MouthИмпала, пишеш,ч е имаш 150 орхидеи. Еха! Те в дома ти ли са? Или имаш собствена оранжерия?
 St. Dobri искам да питам, как орхидеите ти са с толкова много въздушни корени? Това от торене ли се получава?
Аз моите не ги торя почти хич.
Да се похваля и аз с нов цъфтеж - тази цъфти за пръв път откакто ми е подарена. Дори не помня от кога я имам и от кого. И цвета и не знаех - много ме зарадва. Simple Smile
Скрит текст:

# 512
  • I want it all and I want it now.
В Кауфланд в момента има орхидеи.

# 513
никога не съм торила.
мисля, че изкарват въздушни корени в опит да си намерят поне малко влага, защото не им обръщам много-много внимание и се е случвало да откарат месец без поливане. (срам)

# 514
никога не съм торила.
мисля, че изкарват въздушни корени в опит да си намерят поне малко влага, защото не им обръщам много-много внимание и се е случвало да откарат месец без поливане. (срам)

Съвсем невярно. Заложено им е генетично в търсене на нова хранителна ( не питейна Wink ) точка в която да се хванат.

# 515
може. Simple Smile
отговарям за въпроса на Морфея защо моите имат толкова много корени, дали съм ги торила.  знам къде се дъня и предположих, че е от недополиване. Simple Smile

# 516
От хибрида е. От възрастта и от усещането за свобода! Wink

# 517
моите са като свободни кокошки Simple Smile и всичките са "дърти".

и са различни водове.
вчера се загледах, че минито е точно до една сладурана, на която цветовете са наполовина в сравнение с една друга.
значи имам три размера фаленопсиси. Simple Smile

# 518
Open MouthИмпала, пишеш,ч е имаш 150 орхидеи. Еха! Те в дома ти ли са? Или имаш собствена оранжерия?
Ще ми се да имах една кокетна оранжерийка на двора или отделна стая само за орхидеите, но не съм "дорасла" засега Wink . Повечето са разположени на маси в спалнята ми. Сигурно е време да помисля за друго решение...

# 519
  • Варна
От хибрида е. От възрастта и от усещането за свобода! Wink
И аз така мисля. Имам такива, които имат страшно много огромни и дълги корени извън саксията, имам и такива, които културно си растат само в нея. За торенето - и аз не бях торила няколко години, докато една пролет просто нито една, ама нито една орхидея не пусна ново листо! Стана юни, юли, всичките бяха като замръзнали. Започнах да торя и започнаха да пускат листа. Така че е хубаво да се тори, макар и рядко.

# 520
И моята ще има ново листо,появи се след като започнах да торя. Явно си оказва влияние. Сега ако и цъфне,цена няма да има. 😃☺

# 521
Голяма красота! В кой Бриколаж? Аз си взех от този на Окръжна много красив Фаленопсис, сухичък беше, ще му огледам корените довечера, че не го пресадих Simple Smile

Дайте експертно мнение за този спрей?

И аз да попитам за впечатления от този спрей??

# 522
  • София
Понеже на моите цветоноси се отвориха вече всички оформени пъпки, сега какво да очаквам?
6-8 месеца да си се гледаме красиви и цъфнали? Да пуснат още някое разклонение от цветоносите или е твърде нахално от моя страна? Grinning

# 523
Е малко дълъг период им даваш да им се радваш. Намали наполовина. И хич не е нахално да се надяваш да пуснат някое разклонение - възможно е.

# 524
Снимки на горе-долу една трета от цветята в момента:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт