Нашите орхидеи - тема 24

• 52 771
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, днес получих още една прекрасница 😋, сложих я при другите две цъфнали, но се чудя проблем ли е , че са много на гъсто

Да ви е честита и много да ви радва!Не е проблем,но аз бих я изолирала за известно време,докато не се уверя,че няма някой бонус вредител по нея.

# 706
Честит празник момичета!
Само да се похваля, На 14 февруари намазах с кейки паста към днешния ден е така ,да отбележа,че е мини!

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 14:50 от Росица Добрева 620913

# 707
  • I want it all and I want it now.
От къде да я купя в София или през интертет😊 тази паста? Благодаря

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 14:55 от Syn

# 708
Би ли написала, коя е кейки пастата и от къде да я купя? Благодаря

# 709
  • Русе
Честит празник дами! Бъдете обичани и усмихнати.
Ето и моята скромна градинка засега. Чакам и другите да цъфнат.

А това е моята слабост спасена от смърт в магазина

# 710
  • Видин
Честит празник! Бъдете щастливи и обичани!

Много красоти в темата, много!

парашутани, прекрасни са. И мъничетата и това бижу Мини Марк Heart

# 711
Дами, моля за съвет! От 1 седмица е над вода, само едното коренче леко я опира. Във водата днес видях някакви ципички или люспички ли да ги нарека не знам, такива безцветни, което ме навежда на мисълта че има гниене. Какво трябва да направя според вас?? Мисля че корените не са достатъчни за кори, а си имам и бебе.

# 712
  • София
Здравейте честит празник на всички.Извинявайте,че така се натрапвам в темата,но тази вечер ми подариха орхидея,едното цветче леко ми се вижда увяхнало незнаех,че не трябва да се полива отгоре и направих белята.Въпроса ми е какво трябва да направя за да не загният коренчетата и да не задържи вода.Предварително благодаря.

# 713
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако се е задържала вода в центъра се опитай да я попиеш с тампон за уши.
виж и първа страница Wink ако и сле това имаш въпроси - питай Simple Smile

# 714
Дами, моля за съвет! От 1 седмица е над вода, само едното коренче леко я опира. Във водата днес видях някакви ципички или люспички ли да ги нарека не знам, такива безцветни, което ме навежда на мисълта че има гниене. Какво трябва да направя според вас?? Мисля че корените не са достатъчни за кори, а си имам и бебе.

Добре изглежда коренчето,ако започне да гние ще си промени цвета и ще омекне.Водата може да я сменяте от време на време. Добре го бяхте сложили и във водата.Бих го държала на водно докато пусне още няколко коренчета,но аз съм фен на водното отглеждане и реанимация.В момента имам около 10на фалчета във вода,една от които е само с едно коренче което е потопено,скоро видях, че пуска и второ.

# 715

Това малкото коренче не е ли ново? Simple Smile на мен ми изглежда добре

# 716

Не старо е, но не растеше изобщо. Като цяло цялата орха беше в застой от 7-8 месеца, нямаше никакви признаци за растеж. А пречи ли, че е на водно в пластмасова саксийка или трябва да е стъклена?!

# 717

Не старо е, но не растеше изобщо. Като цяло цялата орха беше в застой от 7-8 месеца, нямаше никакви признаци за растеж. А пречи ли, че е на водно в пластмасова саксийка или трябва да е стъклена?!

Според мен не пречи, но по-добре някой по знаещ да каже. Аз не съм фен на водното. Един път го правих и хвърлих орхата.
Има група във Фейсбук, "мисия орхидеи" там има много съвети как да я спасиш. По-добре виж и там за всеки случай

# 718
Аз моите съм ги сложила в стъклени буркани,защото са по-стабилни.По броя на новите коренчета и листа мисля,че живота на водни лилии им харесва.Две в момента пускат и цветоноси.Общо взето досега почти година отглеждам и спасявам на водно и няма жертви засега.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 10:17 от Sunshine29

# 719
Има група във Фейсбук, "мисия орхидеи" там има много съвети как да я спасиш. По-добре виж и там за всеки случай

Това вече е обидно. Втори пост подред за последните две страници със съвети къде и какво да се прочете,  все едно ние тука доматите ги ядем с колците. С какво тук сме по-лоши от Мисия орхидея. Ние също си имаме фейсбук група Нашите орхидеи , която за момента се смята масово за една от най-дружелюбните, неконфликни и  информативни групи от този формат.

Въпросната кейка си е екстра за засаждане, има си достатъчно корени. Просто трябва да се избере подходящия размер саксия. За да кажа колко да е диаметъра и дължината на подходящия съд ми трябва калибриране на кейката. Колко са й листата като размер и най-дългата корен.

Цитокининовата паста е нож с две остриета. Повярвайте че ако едно цвете ще цъфти от спяща пъпка, то ще го направи и без да мажете с това. Ако няма да цъфти, то и цяла пипета да измажете, все тая. Приложението върху цветоноси е излишно.

Честит празник момичета!
Само да се похваля, На 14 февруари намазах с кейки паста към днешния ден е така ,да отбележа,че е мини!

Ако минито е истинско мини то няма какво да прави в тази саксия. Все едно да се посадите 20 сантиметров бонсай в кофа. Минито никога няма да порасне голямо а голямата саксия може да доведе до загниване заради задържане на влага. Минутата да доста крехки в това отношение.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 12:41 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт