Нашите орхидеи - тема 24

• 53 227
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Според мен означава, че препаратът действа на стомасите им, но нека се включат и хора с повече знания и време.

# 121
Имаме цял документ за класофокация на препаратите .  В базовата страница към фейсбук групата в секция препарати - първия файл. Има обща класификация и всичко е подредено и обеснено. От телефон съм и ми е трудно с клавишите. Ако може някой да копира  линка от там.

# 122
  • Русе
Имаме цял документ за класофокация на препаратите .  В базовата страница към фейсбук групата в секция препарати - първия файл. Има обща класификация и всичко е подредено и обеснено. От телефон съм и ми е трудно с клавишите. Ако може някой да копира  линка от там.
https://drive.google.com/file/d/1HUSLGF72ZRHW6zJewxcaf3UkNdPOxFCo/view

# 123
Новичко:
Скрит текст:

# 124
Взех днес две намалени фалчета и за едното хем видях, че не се виждат добри корени, се поблазних заради цвета. Сега ги махнах корите и положението с корените наистина не е добро. Орязах най-сухите и изгнили и оставих тези на снимката. Листата са свежи. Има два цветоноса с тук-там прецъфтяващи цветове. Дали да ги отрежа, за да има сила да изкара нови корени?
Мисля да я натопя във вода. Какво ви е мнението?

# 125
От това което виждам, това е младо фалче две максимум три годишно силно форсираное да цъфти. Корените му са добре и са достатъчно като количество за младото растение което е. Но сега ще трябва да го стабилизирате поне година докато стана стабилно и почне да се развива съразмерно. Погрешно на повечето схващания една здрава орхидея практически няма много корени, защото няма голяма нужда от много корени. колкото е по-нехранителна средата толкова са повече те. Орхидеите на водно е логично да има извънредно много корени.

# 126
  • София
Благодаря на _re_ge и на desi_mama за линка и инфото.

# 127

Сезонът открит с най-идиотоустойчивата орхидея.

# 128
И моята камбрия се е разпъпила. Нещо не ѝ е наред, тук там почернели листата, ама си цъфти, пуска нови булби.
След пръсканито на всички орхидеи заради гъбичното заболяване, сега са прибрани. 9 от 11 пуснаха цветоноси. Две са още бебета и нямат цветонос. Три си загинаха. Нямаше как да спася.
Новата почва, която съм взела, задържа влага доста. Ново 20. По-фини кори и повече почва е. Не ми се сменя пак. Писна ми от смяна на почва.
Не знам дали ще е удачно да пробия странично саксийките. Днес пуснаха парното и се надявам да не задържат влага вече, че доста в влажно във Варна.
Имам обаче нови 7 броя. Друга година с по 1-2 минавам, ама тая година, като чуха, че ми загиват и получих подаръци.
Дендробиум не съм гледала. Да видим ще се справя ли. Разбрах че сега ще почива от ноември до февруари и не трябва да поливам. Пуснал е от стар цветносос нов. Поне така мисля. Още не съм запозната.

# 129
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И моята камбрия се е разпъпила. Нещо не ѝ е наред, тук там почернели листата, ама си цъфти, пуска нови булби.
След пръсканито на всички орхидеи заради гъбичното заболяване, сега са прибрани. 9 от 11 пуснаха цветоноси. Две са още бебета и нямат цветонос. Три си загинаха. Нямаше как да спася.
Новата почва, която съм взела, задържа влага доста. Ново 20. По-фини кори и повече почва е. Не ми се сменя пак. Писна ми от смяна на почва.
Не знам дали ще е удачно да пробия странично саксийките. Днес пуснаха парното и се надявам да не задържат влага вече, че доста в влажно във Варна.
Имам обаче нови 7 броя. Друга година с по 1-2 минавам, ама тая година, като чуха, че ми загиват и получих подаръци.
Дендробиум не съм гледала. Да видим ще се справя ли. Разбрах че сега ще почива от ноември до февруари и не трябва да поливам. Пуснал е от стар цветносос нов. Поне така мисля. Още не съм запозната.

няма да почива, поливай си го нормално, като другите орхидеи и не се стягай - издръжливи са.
моите дендитата са два вида - дендробиум фаленопсис - изкарва дълъг цветонос (мисля, че е само централно), на него са цветчетата и дендробиум нобиле - с по няколко цвята, на къси дръжчици от "ставичката" на стъблото.
поне при мен и двата вида не изкарват нов цветонос от стария. Wink имам си нов цветонос от денди фаленопсиса. цвета е убиец - жълто зелен с винени петънца.

# 130
няма да почива, поливай си го нормално, като другите орхидеи и не се стягай - издръжливи са.
моите дендитата са два вида - дендробиум фаленопсис - изкарва дълъг цветонос (мисля, че е само централно), на него са цветчетата и дендробиум нобиле - с по няколко цвята, на къси дръжчици от "ставичката" на стъблото.
поне при мен и двата вида не изкарват нов цветонос от стария. Wink имам си нов цветонос от денди фаленопсиса. цвета е убиец - жълто зелен с винени петънца.
Нобиле е моят. Ето какво имам предвид.
Има си нов цветонос голям. И от единия от старите отрязани цветоноси излиза нещо. Какво ще да е ако не е цветонос, че не съм запозната?

Тук се вижда големият нов цветонос вдясно от стария.

# 131
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile изкарва си ново стъбло. Simple Smile

цветоносите на дендробиум нобиле изглеждат така

а на дендробиум фаленопсиса са такива

# 132
Изкарва нов ръст ( бебе, Кейки)

# 133
И... нищо не разбрах Smiley Не е смешно, но наистина не разбрах. Цветоносът не е ли именно това стебло с листата, а по него излизат цветчетата? Или грешно го наричам?
А бебето какво е? Ново растение, което също като порасне ще чакам да пусне цветчета? Но предполагам не се отделя.

Доколкото разбирам четейки сега, стеблото е това дългото с листата, а на него се появяват цветчетата, които са малки и се формират по цялото протежение. Грешно съм го нарекла цветонос, но пък на него си се появяват цветчетата.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 16:30 от Merelenda

# 134
Имам неприятният навик да карам хората да четат, на първа страница има линкове, погледнете за дендробиум нобиле, гледа се по различен начин от фаленопсис.

Общи условия

Активация на акаунт