Нашите орхидеи - тема 24

• 52 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Пак аз с моите домашни "любимци".Приложих трика с резенче краставица и познайте,малките охлювчета са живи.Някакви идеи за справяне с проблема,пресаждане или обработка с препарат?Благодаря предварително!💐

# 646
Ох, това е неприятно! За охлюви има отделни препарати. Трябва да попиташ във агропатека. Тези препарати са съвсем различни едва ли някой тук е ползвал подобни.

# 647
Привет дами! Ето и резултатът от експеримента - напълно сполучлив (поне засега 😁). Малко понадупчих орхата, дано да не се разболее нещо. Но пък стана супер яка!! 🤩

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"езичето" е невероятно.
къде я бодна?

# 649
Здравейте! Записвам се във вашата темичка. Август миналата година съпругът ми ми подари орхидея, и аз като нищо не знаеща я изтиписах директно на слънцето, листата й почнаха да вехнат. Преместих я, пресях я, пусна си нови листа и корени и дори в момента цъфти 😉 Но като начинаеща ми изникна въпроса има ли нужда от подрязване на старите пръчки? Ще се радвам да ми отговорите, а ето и цветенцето ми

# 650
  • Перник
Beauty Wolf, поздравления! Много е красива! Сега обаче ще трябва да разкажеш подробно как я направи Simple Smile

So_GooD, добре дошла! Аз далеч не съм най-големият експерт в темата, но ако под "пръчки" имаш предвид цветоносите, доколкото виждам от снимката, твоите не са изсъхнали, а и имат пъпки, така че не трябва да се режат. Аз лично режа цветонос само, когато изсъхне.

# 651
Да, да цветонос (не знах че така се казва). Тези с пъпките са нови, а зад тях има стари, та за старите се чудех дали не трябва да ги клъцна, но не мисля, че са изсъхнали. Явно по-добре нищо да не пипам Simple Smile

# 652
  • I want it all and I want it now.
Beauty Wolf
 Моля те да напишеш 😊 как го направи. Благодаря и е станало много добре.

# 653
Боцнах я със сладкарска боя 3-4 пръста под цветето без иглата да пробие цветоноса (получи ми се от втория път). Няколко пъти на ден леко натисках буталото на спринцовката, която фиксирах за опорната пръчка и остава там залепена за 2-3 дена.
Ето ви и клипчето, което е виновно за това хи-хи:  https://youtu.be/G0eQbj7uedY   

# 654
Прекрасна е, но аз лично не бих причинила този излишен тормоз. Обичам си ги като бебенца, имам 35 броя 😁

# 655
И аз, това беше от чисто любопитство дали ще се получи, а и 3 от 5-те са бели и исках малко цвят 😁

# 656
coolmommy, не ти вярваме (шегичка 😁).Дай да ги видим бебчетата.

# 657
Здравейте и от мен ето две от мойте красоти започнаха да цъфтят очаквам още 8 който са напъпили и скоро ще цъфтят пожелавам на всички много много дълготрайни цветове да красят вашите домове

# 658
Леко извънземно ми стои боядисаната орхидея. Simple Smile Предпочитам естествената красота.

# 659
В момента не са много красиви, защото чакам на всички цветовете да се отворят, нооо в следващите дни (стискам палци) това като стане ще пускам доста снимки
Засега са само тези 2 красавици 😍
[/img]

Общи условия

Активация на акаунт