Защо е толкова трудно да си намериш половинката в живота?

• 12 492
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
Не съм писала подобно нещо. Не разбирам какво имате в предвид.

# 106
Не съм писала подобно нещо. Не разбирам какво имате в предвид.

Това, което исках да кажа е че когато има чувства и желание за компромис една връзка просъществува (без значение, дали единия слушал рок, а другия чалга). При мен тази комбинация не проработи защото нито един от двама ни не направи компромис с другия.

# 107
   И аз не мисля, че мога да направя компромис със стила на слушане на музика. Ако партньорът ми слуша чалга или метъл, не мога просто да започна да слушам такъв стил музика, само и само да се получат нещата между мене и него. Това е за мене изневяра на принципите си.

# 108
Боже... ама ние не сме никакви меломани. Нито живота ни е музика и песни. За какви компромиси става дума?   Музика пускаме по поводи и ни е все тая каква е.

# 109
Боже... ама ние не сме никакви меломани. Нито живота ни е музика и песни. За какви компромиси става дума?   Музика пускаме по поводи и ни е все тая каква е.
На мен ми е интересно... Може да е стереотип, но поне около себе си съм забелязала, че хората, които слушат чалга (главно) и хората, които слушат... да речем метал или класическа музика са сякаш от различни светове. Някак си манталитета е различен, всичко е различно. Но говоря само от собствен опит. Може би хората, с които съм говорила са били твърде "чалга", пък твоят приятел да не е точно така.

# 110
На мен ми е интересно... Може да е стереотип, но поне около себе си съм забелязала, че хората, които слушат чалга (главно) и хората, които слушат... да речем метал или класическа музика са сякаш от различни светове. Някак си манталитета е различен, всичко е различно. Но говоря само от собствен опит. Може би хората, с които съм говорила са били твърде "чалга", пък твоят приятел да не е точно така.

Точно в десетката! Това са хора от различни светове с различни нагласи и мироглед.

# 111
Баааххх чак нагласи, че и светове.. Хора на колко години сте? Ми не е луд фен, който денонощно слуша телевизия Планета и чака с нетърпение новия сборен албум. Нито пък аз съм на всеки фест в Каварна. Живота на големите е доста по различен. Базира се в ходене на работа, битовизми, оцеляване и т.н.т. И като сутринта като си пея "Ду хаст мих" не му преча. Нито пък бих отказала покана в заведение с жива музика пък ако ще да звучи Шушана там. Важното е да сме щастливи един с друг, каква чалга к'ви пет лева.

# 112
Баааххх чак нагласи, че и светове.. Хора на колко години сте? Ми не е луд фен, който денонощно слуша телевизия Планета и чака с нетърпение новия сборен албум. Нито пък аз съм на всеки фест в Каварна. Живота на големите е доста по различен. Базира се в ходене на работа, битовизми, оцеляване и т.н.т. И като сутринта като си пея "Ду хаст мих" не му преча. Нито пък бих отказала покана в заведение с жива музика пък ако ще да звучи Шушана там. Важното е да сме щастливи един с друг, каква чалга к'ви пет лева.

Музиката не определя характерите ви. Ако бяхте запалени фенове, наистина връзката ви би била обречена. Без лоши чувства.

# 113
Да запалени фенове в друго. Ама им нещо не здраво в това да си запален фен според мен. Нямала съм никакви гаджета луди фенове на нещо си. Не бих изтърпяла такъв.

# 114
  • Sofia
Аз пък не знам къде ги срещате тия хора, които са със строго специфичен музикален вкус и не желаят да слушат нищо различно. Около мен всеки слуша почти всичко.
Самата аз писах по-назад, че няма музикален стил, който да ми е неприятен. Според повода и мястото, мога да се кефя на почти всяко парче, което се пусне, независимо дали е рок, рап, чалга, ретро или нещо друго.

# 115
Скрит текст:
Аз пък не знам къде ги срещате тия хора, които са със строго специфичен музикален вкус и не желаят да слушат нищо различно.
Около мен всеки слуша почти всичко.
Скрит текст:
Самата аз писах по-назад, че няма музикален стил, който да ми е неприятен. Според повода и мястото, мога да се кефя на почти всяко парче, което се пусне, независимо дали е рок, рап, чалга, ретро или нещо друго.

Така е, защото съзнателно или не се обграждаме със себеподобни, за да ни е по-комфортно.

# 116
Аз пък не знам къде ги срещате тия хора, които са със строго специфичен музикален вкус и не желаят да слушат нищо различно. Около мен всеки слуша почти всичко.
Около мен пък всички слушат рок, нищо че сме дърти вече или може би точно за това Simple Smile. Не е толкова важна самата музика, но тя често върви с определен мироглед и ценности. В компанията ми няма кифли и мачовци, няма парадиране, нито комплексиране, заради материално състояние. Повечето от тези хора наистина се грижат за природата, толерантни са към различия, ненавиждат мачо патрЕотизма и т.н. Просто тези неща статистически често вървят в комплект. Чалгарите, които познавам, са точно обратното и разбиранията им са много далеч от моите. Това всъщност има значение. Макар и част от тях да са висшисти на добри позиции, си простеят и Бай Ганьовщината си избива. Разбира се, имам близки познати и колеги, които харесвам и не слушат определен музикален стил. Но хората, с които "се сдушвам" обикновено се оказват от моята порода, дори и като сме се срещнали, като костюмари на служебен коктейл. Нещо като тези, които имат домашни любимци.

# 117
Имам куче и котка, приятелят ми няма.

# 118
Едва ли някой човек с разсъдък е останал в днешно време с убеждението, че може да не работи и ще може да има какво да яде. Но май се е питало нещо друго в началото на темата. По въпроса със собствения дом - който под 30 успее да си купи жилище без ипотека го считайте за голямо стечение на обстоятелствата. Останалите ако имат такъв, то той е наследствен. Повечето хора живеят на квартира.

# 119
Е какъв е проблемът на ипотеката? Може доста да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт