Консултация с Класически Хомеопат

• 175 373
  • 996
  •   1
Отговори
# 330
  • София - Варна - Бургас
Ieppe
Цитат
Ама, кой е казал нещо за използването на литература при лечение? През цялото време говоря за това, че Александър не знае КАКВО е хемангиом и за това ползва литература. Странно ми е, че се наема да лекува нещо, което среща (чува?) за първи път! Това не го разбирам и приемам. Разбрахте ли сега? Hug Защото, по тази логика, всеки може да стане класически хомеопат, стига да има нужната програма.

Ieppe, моля те не проектирай твоето хомеопатично и медицинско незнание върху другите.
 - Не знам каква е твоята професия, но си личи че, не е медицината.

- И децата учили биология знаят какво е хемангиом, и не знам на какво се дължи твоята  агресия?

emem
Цитат
Ееее, стига сте се заяждали вече. Привеждам отново цитата - човекът казва какво определение дава неговата програма за хемангиома, а не че за първи път е чул за такова нещо от форума и е отишъл да провери.

- Да emem, аз погледнах в хомеопатичната си програма воден от желанието да и помогна и видя дали и какви Хомеопатични л-ва стоят в рубриката "Hemangioma"  а не както тя наивно заключи и беше готова вече и да обеси невинния, че съм търсил дифиницията на думата!

- А иначе Хомеопатичната ми компютърна "програмка" ( над 3 GB и струва над 1000 EUR) и е с обем на 20-тина Енциклопедии тип "от А до Я" и е отличен справочник, който пести много време.
 Справочник, само справочник - за над Сто хиляди симптома - всеки с по 20 до 500 хомеопатични лекарства... което прави над 5 Милиона думи а като прибавим и комбинацията от средно 10 - 15 симптома за един случай, може да си представите за какво става реч, отделно че, всяко Хомеопатично л-во съдържа описанието на: 5000 - до 15000 симптома...
 - Колкото за оценката ми по медицина - по Хистология при Доц. Гигова - е Отличен 5.50   Peace

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 17:21 от Aleksander

# 331
Александър, не ми е присъщо да участвам в спорове, в които ответната страна е толкова изявено груба, затова спирам. Нито съм използвава презрително наименование за програмата, нито съм ти задала аз въпроса за хемангиома. Моето момченце е глухо и проблемите му не са в сферата на хомеопатията, така че няма да ми се наложи да прибягвам до услугите ти. Много пъти казах, че не съм компетентна, за да отричам хомеопатията, програмата и каквото и да било друго. Зададох въпрос, на който ти чак в този последен пост като че ли се опита да ми отговориш. Не болеше, нали? Друг е въпросът дали отговора ти ме задоволява, но както вече казах, не държа да го получа. Предлагам да престанем вече. Не ми отговаряй на съобщението, моля те. Peace

# 332
  • София - Варна - Бургас
 Peace I beg you to hear my plea
If I could speak-I would ask you
To please look closer-and see me Peace

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 17:39 от Aleksander

# 333
Ieppe, като страничен наблюдател на спора бих казала, че твоят въпрос не беше точно въпрос, а обвинение, предизвикателство, заяждане с човека от самото начало. И грубостта беше по-скоро от твоя страна, а не обратното. Затова и предполагам не е тръгнал да ти отговаря на "въпроса", а се е почувствал засегнат и е заел защитна позиция, която ти пък веднага изтълкува като грубост. Все пак темата е за консултация и това заяждане отнема възможността на много хора да попитат нещо, което ги вълнува (ти явно не си в тази категория), докато тече това безсмислено заяждане. Но пък полезното беше, че разбрахме малко повече за технологията на диагностициране и лечение в хомеопатията. За мен лично това, че Александър ползва скъпо струваща и обемна компютърна програма не е причина да го отпиша като специалист, нито пък това, че се засегна от въпроса ти и не ти отговори с подробно обяснение веднага. Макар че твоите изказвания именно това целят - да откажат хората от неговите услуги. Не знам защо го правиш. Но не изглежда добре. Не се мъчи да ми отговаряш. Достатъчно каза вече. Няма нужда от повече грубости и нападки. Александър е пуснал темата, за да е полезен с нещо на хората, ти също опита да си им полезна, като го провокираш и тестваш знанията му - всеки си направи изводите за себе си. Хайде да продължим с полезните съвети и да не се заяждаме повече!

# 334
  • вкъщи
здравей александър,искам да те питам хомеопатията лекува ли трета сливица.на приятелката ми дъщеричката е с такава и спешно са и назначили операция,в близките 2 седмици трябва да стане.тя мнага се колебае,не знае дали да правят операцията.а детето съвсем не е толкова зле,боледува често,но проблемите,които са характерни за тратата сливица ,при нея ги няма.само от време на време я наболява ухото.
сега да те питам за моята щерка.от 2 дни е с хрема,днес започна и да накашля.личната каза,че е ларингит,но въобще не кашли през нощта,не е имала пристъпи.хомеопатката ни може да ни приеме най рано във вторник.последното и лекарство е pep 1m,пито преди 2седмици ,имаше катарална ангина.оправи се тогава буквално за 2 дни.да дам ли от него,или да чакам до вторник и нищо да не давам.

# 335
  • София - Варна - Бургас
Здравей marianamama,
 - Операцията на Аденоида може и да не реши проблема, ако след това пак рецидивира.
 - От какво и как боледува често? - защото може тази предразположеност към боледуванеда да лежи в основата на проблема, както и обратното, особено що се отнася до ушите.
 - По принцип може да опита и с хомеопатия да се разреши проблема на детето Peace

Цитат
последното и лекарство е pep 1m

- май грешно е написано, защото няма такова хомеопатично л-во: рер  ?
- както и да е, щом така добре му е подействало, би могло да се повтори, но първо потенцията е висока, за да говорим за често повтаряне и второ допуска се повторение, но при по-сериозно влошаване, не и при хрема покашляне, - според мен  Peace

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 16:49 от Aleksander

# 336
Ieppe, като страничен наблюдател на спора бих казала, че твоят въпрос не беше точно въпрос, а обвинение, предизвикателство, заяждане с човека от самото начало. И грубостта беше по-скоро от твоя страна, а не обратното. Затова и предполагам не е тръгнал да ти отговаря на "въпроса", а се е почувствал засегнат и е заел защитна позиция, която ти пък веднага изтълкува като грубост. Все пак темата е за консултация и това заяждане отнема възможността на много хора да попитат нещо, което ги вълнува (ти явно не си в тази категория), докато тече това безсмислено заяждане. Но пък полезното беше, че разбрахме малко повече за технологията на диагностициране и лечение в хомеопатията. За мен лично това, че Александър ползва скъпо струваща и обемна компютърна програма не е причина да го отпиша като специалист, нито пък това, че се засегна от въпроса ти и не ти отговори с подробно обяснение веднага. Макар че твоите изказвания именно това целят - да откажат хората от неговите услуги. Не знам защо го правиш. Но не изглежда добре. Не се мъчи да ми отговаряш. Достатъчно каза вече. Няма нужда от повече грубости и нападки. Александър е пуснал темата, за да е полезен с нещо на хората, ти също опита да си им полезна, като го провокираш и тестваш знанията му - всеки си направи изводите за себе си. Хайде да продължим с полезните съвети и да не се заяждаме повече!

newsm10 smile3501 smile3501
и аз съм на същото мнение....

# 337
Александър, моля за съвет.
Дъщеря ми е с уголемена трета сливица от 5-6 месеца /сега е на 3 г./. От около седмица има хрема и не може да диша със затворена уста, хърка нощем. В сряда бяхме на интервю при хомеопат, определи типа й като Фосфор и й даде Фосфор 1М, 2 пъти. Първите 24 часа като че ли нямаше никакъв ефект, после струва ми се, се влоши. Последните 2 нощи почти не е спала, оплаква се, че не може да диша, мята се непрекъснато.
Въпросът ми е колко може да продължи т.нар. лечебна криза и кога най-накрая ще има положителен ефект от лекарството? Съмнявам се дали въобще действа или просто болестта й се влошава естествено. Ами ако е объркана конституцията? Rolling Eyes
Следващото проследяване е чак след 18 дни, а днес в събота хомеопатът не си вдига телефона Close Иначе не бих ви занимавала със случая.
И как по принцип се разбира дали лекарството е подходящото?

# 338
  • София - Варна - Бургас
 - От ограничената информация, която давате, аз лично не видях Phos във вашия случай?

- Детето болудувало ли е от пневмония, плeврит?

- Ако искате ми пишете повече на Лични Peace

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 16:01 от Aleksander

# 339
  • София
Здравей, искам да попитам за дъщеря ми която е на 4 месеца, имаше много жестоки колики до третия, които отшумяха, но не напълно, освен това е с физиологичен рефлукс още от раждането и е на Фризовом, когато се опитам да дам нова храна или мляко  - резултатът е страшни колики и повръщане, сега вече май и зъбки ни мъчат, но голямия проблем е трудното заспиване и неспокойния сън.
Заспива права в ръцете ни с много люшкане и песни, оставиш ли я да легне в леглото или кошарата се съужда веднага и почва да плаче, освен това има много лек сън, стряска се от всичко.
Държа да ти пиша, че се роди с хеморагична болест на новороденото - повърна кръв 30ч. след раждането, овладяха го с вит.к, плазма и антибиотици.
Няма дрги проблеми от тогава, но аз не разрешавам ваксиниране все още.
Питането ми е за Хамомилата, дали е възможно да пробвам с нея и как да го дозирам?
и карциномфобия от 4 години.Ако е важно за теб, аз съм с доказана хипохондрия

# 340
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Питането ми е за Хамомилата, дали е възможно да пробвам с нея и как да го дозирам?

-Може да пробвате, но не е сигурно дали ще свърши работа, защото всеки човек е индивидуалност, и спрямо индивидуалноста се предписват хомеопатичните л-ва.
 - незнам каква потенция имате, но може да е 9, 12 15 или 30С. Разтворете две гранулки в чаша чиста вода и после с малка чаена лъжичка дайте веднъж 1/2 лъжичка, 2-3  часа преди времето за вечерния сън. Важно е 30 минути преди и след приема да не му слагате нищо в устата, дори и вода.
 - Ако влезне в "резонанс" - първо ще се успокои съня, а после и рефлукса - Успех! Peace

# 341
Александър, имам спешно питане и много ще ви благодаря, ако ми отговорите (а също и други родители, имали подобен проблем). Става дума за възпаление на окото на детето ми (3 г), определено от лекарка в МА като ечемик, който е капсулирал. Външно се забелязва малко подкожно топченце (колкото оризово зърно) на долния клепач и е леко син. Преди няколко дни имаше съвсем мъничко бяло топченце и на горния (при повдигане на клепача), но изчезна (т.е. май се множат тези неща; някои изчезват сами, други остават). Има известно подуване и на другия клепач, но не е така ясно изразено.

Предписано е лекарство Тобрадекс (антибиотик + кортикостероид), което все още не давам, защото ме притесни, че изрично пише в упътването да не се дава на деца, освен в особени случаи. Но пък трябва да действам бързо (дълго време не обръщах особено внимание). Ако не се оправи до 10 дни - оперативно лечение. Моля да ми кажете до колко класическата хомеопатия би могла да се справи с такъв проблем - естествено, бих я завела на преглед, не става дума за консултация само по интернет, но бих искала да съм сигурна, че това е правилният път. Не сме ползвали хомеопатия до сега, освен боаронски топченца, предписани от личната лекарка (но и АБ все още не сме пили, нито други силни лекарства - стигали сме само до Панадол). Притеснявам се, че ако до няколко дни не се получи нужният ефект, ще изгубим ценно време за традиционното лечение, след което ще се отиде автоматично на хирургично лечение. Предварително благодаря!

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 18:08 от emem

# 342
  • София - Варна - Бургас
По принцип ечемика не се дължи на инфекция, а най-често на запушване на мастните жлезички - до космения фоликул на миглите - два вида жлезички и една потна.
 - Ако се запуши потната жлеза - не е опасно - защото тя сама се пука и самоизлекува.
 - Ако се запуши обаче мастна жлезичка в Тарза на клепача - твърдата фиброзна пластинка в самия край на клепача - там болката е мн. силна и се налага оперативно лечение.
 - Първо трябва да се проверява за корекция на зрението, ако се налага такова, понеже това е една от причините за ечемика, предизвикано от напрежение в мускулчетата на клепачите.
 - Има различни видове ечемик, но това което трябва да знаете е:
 - Антибиотика тук не действа, освен ако няма вторична бактериална инфекция.

- САМО суха топлина! Поставяйте в-у клепачите плоско шише с топла вода в него.

- Никога не поставяйте влажни компреси, защото водата мацирира кожата  и дозапушва изхода на каналчетата на жлезичките!

Да, хомеопатията разполага с няколко дузини хомеопатични л-ва, особено ако ечемика рецидивира.

# 343
  • София
Цитат

-Може да пробвате, но не е сигурно дали ще свърши работа, защото всеки човек е индивидуалност, и спрямо индивидуалноста се предписват хомеопатичните л-ва.
 - незнам каква потенция имате, но може да е 9, 12 15 или 30С. Разтворете две гранулки в чаша чиста вода и после с малка чаена лъжичка дайте веднъж 1/2 лъжичка, 2-3  часа преди времето за вечерния сън. Важно е 30 минути преди и след приема да не му слагате нищо в устата, дори и вода.
 - Ако влезне в "резонанс" - първо ще се успокои съня, а после и рефлукса - Успех! Peace
Благодаря ти много, само не разбрах колко дни по половин лъжичка да давам и по колко пъти на ден?  bouquet Hug

# 344
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Благодаря ти много, само не разбрах колко дни по половин лъжичка да давам и по колко пъти на ден?

- Само веднъж, и ако има подобрение - НЕ се дава повече! след известно време от няколко дни до 1 месец - ако започне пак влошаване - само тогава се повтаря.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт