Консултация с Класически Хомеопат

• 175 232
  • 996
  •   1
Отговори
# 810
  • София - Варна - Бургас
Александър , имам нужда от вашия съвет .Става дума за голямата ми дъщеря - на 5г е . Трети ден поддържа 38 гр без абсолютно никакви други оплаквания. Имате ли идея какво да правя или какво може да й е ? Миналата седмица в тяхната група в детската имаше шарка , но уж отмина . Давам и само Осцилококцинум 3по 1 .  bouquet

- Като начало - Спрете Осцилококцинума!
 - една от вероятностите е, освен друга причина, и  той да "подклажда огъня" и оставете имунната и система сама да се справи, при положение че дробовете, ларинкса, носа и гърлото и са чисти.  Peace
 - А температуро-понижаважи давали ли сте и?

# 811
А температуро-понижаважи давали ли сте и?

Не съм давала нищо , освен Осцилококцинума  newsm78

# 812
  • София
Здравей Александър,

Искам да те попитам следното- моят син напоследък има доста неспокоен сън, който е свързан със силно изпотяване на главата в първата половина на нощта. Искам да кажа, че след като заспи, до 0-1 часа направо спи мокър от пот, което в никакъв случай не е свързано с неподходящо облекло. После вероятно потта му засъхва, защото сутрин вече е със суха коса и пижама, но пък има един специфичен и неприятен мирис на пот по главата и долните дрешки (само около вратлето). Имам съмнения, че може да има и трета сливица, защото от няколко седмици спи с отворена уста и хърка. Като цяло поведенито му е едно такова "недоволно"- все е намръщен  и недоволен от всичко, непрекъснато се сърди, хвърля играчките си на земята. Като цяло е комуникативен и весел, но с непознати хора е изключителен темерут. Описвам ти всичко това тъй като знам, че една преценка за състоянието на детето от хомеопатична гледна точка, зависи комлексно от много неща. Ще съм ти благодарна, ако можеш да ми дадеш някакъв съвет.

# 813
Hamaelleon , благодаря за включването! Grinning
В  Materia Medica, която имам (на Роджър Моррисън)  Oscillococcinum не е споменат. Confused
Консултирах се и  с хомеопатичния наръчник на Алисън & Антъни Бейли, където пише, че д-р Роа е вярвал, че в препарата се съдържа бактерията Оscillococcus, предизвикваща грип. Според същия наръчник Oscillococcinum няма "странични ефекти", но това ми звучи супер странно, а и  Hamaelleon споменава, че по-чувствителни пациенти може да докажат лекарството. Rolling Eyes
Д-р Гълъбов пише, че  Oscillococcinum е препоръчителен, когато няма ясни показания за други лекарства за грип (изброени са десетина други). Според него няма специфични симптоми за предписване на това лекарство.  Thinking  Hamaelleon, би било полезно, ако можеш да дадеш цялата картина, стана ми интересно.

Александър, дано не сте против, че малко поразводних темата.  Wink Мисля, че картината на Oscillococcinum би била полезна и на други майки. На мен лично ми е изписван няколко пъти докато бях бременна и преди това - ами не беше "уцелено" правилното лекарство, както се и предполага, имайки предвид, че не ми го е назначавал хомеопат. Изобщо забелязва се тенденция масово да се препоръчва  Oscillococcinum като безвреден препарат, който да се взима "за всеки случай"...изписват го хора, който нямат понятие от хомеопатия.

# 814
  • София - Варна - Бургас
MamamaEli
Цитат
Hamaelleon, би било полезно, ако можеш да дадеш цялата картина, стана ми интересно.

Александър, дано не сте против, че малко поразводних темата.

- Имам против че разводнявате темата - ако искате си пуснете тема където двамата да си "Чатите", но бъдете любезни да не е в моята тема.  Peace

# 815
  • София - Варна - Бургас
gabiplus
Цитат
Здравей Александър,
Искам да те попитам следното- моят син напоследък има доста неспокоен сън, който е свързан със силно изпотяване на главата в първата половина на нощта. Искам да кажа, че след като заспи, до 0-1 часа направо спи мокър от пот, което в никакъв случай не е свързано с неподходящо облекло.
- Това наистина са индивидуални прояви на Жизнената му сила, и които са важни за уточняване на Конституционалното му л-во, но нали разбираш че така, по интернет не може да стане.  Peace
 - Изключение е при предписване при Спешен случай, където възможните л-ва са няколко, докато при хроничен случай,  е неоходимо два до три часа първоначално Хомеопатично интервю, и  непредубедено наблюдение  Peace

# 816

Hamaelleon, добре дошъл отново!
Ще се радваме, ако пишеш по- често тук!  bouquet

Моля, но това не е МОЯТА тема и МОЯ форум Joy Mr. Green, така че след тази дочакана предсказуема реакция на Сашо аз паля джапанките и се залупвам в МОЯ си форум Grinning Mr. Green

Колкото до картината на Осцилококцинум - като я преведа ще я кача в сайта, в раздела Materia Medica - компилация, http://www.vlkomarov.info/sc/127.htm.. колкото до коментарите по темата.. това не е единственото място в крайна сметка #Crazy ММ на Морисън е малка, на Бейли не е точно ММ, грипът е вирусна инфекция (РНК-вирус от семейство Parainfluenza), а не бактериална.. да докажеш лекарство не е като да получиш странични ефекти от употребата на алопатични лекарства.. препоръчителен е при първи прояви на грип, когато картината не е много ясна.. и за превенция, където определено е препоръчителен спрямо противогрипните ваксини.. ако грипът вече е налице, но картината е неясна едно от лекарствата, които са подходящи в такъв случай е Ferr-p, Ferrum phosphoricum, но това пак хомеопат трябва да го прецени.. и т.н. Айде, останете си със здраве! bowuu Grinning Mr. Green

-----------

Да не пускам нов постинг, добавка спрямо написаното вчера.. преведена е кратката картина на Осцилопукцинума.. страничката подлежи на редакция, също и на допълване.. но все пак вече има налице някаква информация за лекарството на следния директен адрес: http://www.vlkomarov.info/sc/323.htm (Обикновено, в края на всеки документ в сайта има посочен директен адрес.. видях някъде по-нагоре, че някой е писал описателно пътя до Материя Медика..) Та така, тва е от мен, айде чао ви newsm78 Mr. Green bowuu

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 07:56 от Hamaelleon

# 817
    Мисля, че Александър и Хамелеон трябва да погледнат тази тема : ''ДИЛЕМАТА-ХОМЕОПАТИЯ ИЛИ ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА. ''  Явно е нужно мнение на специалист.  Peace

# 818
Здравейте Александър.Детенцето ми е на 1г.и 1 месец.Снощи вдигна много висока температура, първо беше 38,8, но после се покачи нямах време да я меря защото бързах да я сваля.Сега четяйки тези теми разбирам, че може би съм сбъркала давайки и лекарства като хиксалгин и свещички за сваляне на температурата.Тъй като не можахме и така да я свалим отидохме до болницата и там и беха инжекция аналгин и фенобарбитал/фенобарбитала привантивно да не направи гърч/Иначе освен леко зачервено гърло друго няма.В смисъл че няма хрема и гърдите и са чисти.Как би трябвало да постъпя в такава ситуация?Аз съм от Сливен и не знам дали в града ни има хомеопати.Благодаря Ви предварително за отговора.

# 819
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър.Детенцето ми е на 1г.и 1 месец.Снощи вдигна много висока температура, първо беше 38,8, но после се покачи нямах време да я меря защото бързах да я сваля.Сега четяйки тези теми разбирам, че може би съм сбъркала давайки и лекарства като хиксалгин и свещички за сваляне на температурата.Тъй като не можахме и така да я свалим отидохме до болницата и там и беха инжекция аналгин и фенобарбитал/фенобарбитала привантивно да не направи гърч/Иначе освен леко зачервено гърло друго няма.В смисъл че няма хрема и гърдите и са чисти.Как би трябвало да постъпя в такава ситуация?Аз съм от Сливен и не знам дали в града ни има хомеопати.Благодаря Ви предварително за отговора.

- На Лични Ви пращам координатите на мой много добър колега!  Peace

# 820
Александър, исках да ви попитам нещо относно хомеопатията и ваксините. Чувала съм, че при ваксиниране на детето можело да се даде някакво хомеопатично, за да може да се намалят шансовете за странични ефекти от ваксината. Бебето ми е близо на 7 месеца, но все още не съм го ваксинирала (освен това което направиха в родилния дом), нарочно отложих малко. Дъщеря ми, която е вече на 2г7м също не е приела последното ДТК, което също отложих нарочно, въобще и на двете деца отлагам колкото мога ваксините. Педиатърката ми е на същото мнение като моето и нямам проблеми, но в яслата напират за неслагането и вече нямам избор, смятам да ги ваксинирам. Искам да попитам има ли някакво специфично лекарство което се дава след ваксинация или се дава конституционалното на детето?

# 821
  • София - Варна - Бургас
 - Има две възможности: - Или конституционалното или Туя.

- Виж ТУК:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144101.msg3049333#msg3049333   

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 17:31 от Aleksander

# 822
Благодаря! Точно за това Туя бях чувала. Ще прочета линковете, които си предложил.

# 823
Здравейте,
Дъщеря ми на година и половина има ангина, без налепи, но започна с температура от 39,4. Сега като вдига температурата стига до 38,5. Водихме я в 5,та градска, защото беше неделя и там лекарката и изписа Ospexin. Прегледа я и ушен лекар, било само вирусна ангина, да не бързам с антибиотиците. Днес я заведох при педиатърката и тя ни даде ospamox. По принцип до сега не сме пили антибиотик. До сега и давах Angin Heel, витамини и имуностимулатори. Вие какво предписвате за ангина и кога и кой от двата антибиотика да давам. Мерси.
ПП По какво се разбира вида ангина - бактериална или вирусна.

# 824
  • София - Варна - Бургас
Цитат
ПП По какво се разбира вида ангина - бактериална или вирусна.

- Вижте, не съм специалист УНГ, но ако има хрема - ако е бистра - вероятно е вирус, а ако е жълтеникава или зеленикава - бактериална.

- Но Хомеопатията не лекува болеста, диагнозата или патогенните микроорганизми - а ЧОВЕКА! Peace

Общи условия

Активация на акаунт