Консултация с Класически Хомеопат

• 175 235
  • 996
  •   1
Отговори
# 795
  • София - Варна - Бургас
Здравейте отново !

Възможно ли е хомеопатичните средства да се приемат с алкохол- притеснявам се да изпия дори чаша вино ...  newsm78
Благодаря Ви !!!  bouquet

- Алкохола не пречи 1-2 чаши вино, 1-2 малки ракии, НО! не и да се напиеш!  Naughty

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 11:20 от Aleksander

# 796
Здравейте, Александър! проблемите с постоянните гъсти и жълти сополи при нас са вече почти 4-5 мес, т.е. откакто детенце ходи на ясла. досега опитвахме да ги "озаптим" с хомеопатия, но все не успявахме...нещата бяха на приливи и отливи. лекувахме с Tub 1M, после минахме на 10М; а конкретно сополите, когато станаха невъобразими - Bar-c200.в един момент от яслата почнаха редовно да ми намекват, че трябва да вземем някакви по-сериозни мерки и препоръчаха да изследваме секрет от носа - излезе S Pyogenes. Тъй като личната пусна изследванията й ги показах - тя назначи Бактробан..но сякаш не ми се ще да го почваме, а да пробваме отново с хомеопатия, но с нещо по-точно и целенасочено. Какво мислиш по въпроса?! Вече не знам какво да правим, малкия постоянно не ходи на ясла, а и само се мъчи и той с тези сополи...А сега също е и с ужасно хъркане нощем, на моменти дълго време въобще не може да си поеме въздух нито през носа, нито през устата  и се буди с плач (има поставена диагноза трета сливица)...сериозно се притеснявам...Посъветвай ме какво е най-правилно да предприемем?! Вече не знам накъде... CryПредварително много благодаря!

# 797
  • София - Варна - Бургас
mama nova
Цитат
Бактробан..но сякаш не ми се ще да го почваме, а да пробваме отново с хомеопатия, но с нещо по-точно и целенасочено. Какво мислиш по въпроса?!

- Правилно сте решили да не тровите детето с бактробан, който е вид ваксинация, и който би доразбил Имунната му с-ма.  Peace
 - Ако желаете, на Лични мога да ви пратя координате на колега за Бургас.   Peace

# 798
Да питам и аз нещо. Дано не прозвучи ужасно лаично. Преди два дни детенцето ми си поряза крачето. Не разбрах и аз на какво. Мястото, нормално, е зачервено и малко подуто. Промих го само с вода, а на следващия ден и с кислородна. Тя обаче си щрапа боса из къщи,, а все пак подът не е супер чист. Ако продължи обаче да се зачервява, мога ли да дам нещо профилактично?

# 799
  • София - Варна - Бургас
Да питам и аз нещо. Дано не прозвучи ужасно лаично. Преди два дни детенцето ми си поряза крачето. Не разбрах и аз на какво. Мястото, нормално, е зачервено и малко подуто. Промих го само с вода, а на следващия ден и с кислородна. Тя обаче си щрапа боса из къщи,, а все пак подът не е супер чист. Ако продължи обаче да се зачервява, мога ли да дам нещо профилактично?

- Може да капнете на раната, тинктура от Календула, която дезинфекцира а и спомага за бързото зарастване на раната.  Peace

# 800
   Александър радвам се, че Ви открих тук. Grinning Във възхита съм от хомеопатията и се надявам, че когато имам нужда за спешни случаи мога да разчитам на Вас. В нашия град няма добри специалисти. Предварително благодаря за предоставената възможност на всички, които имат вина за това!  bouquet

# 801
Александър, бих била благодарна ако ми изпратите координатите на вашия колега в Бургас, тъй като при нас положението се очертава сериозно и даже ни казаха да оперираме не само третата сливица, а и другите две...

# 802
  • София - Варна - Бургас
Александър, бих била благодарна ако ми изпратите координатите на вашия колега в Бургас, тъй като при нас положението се очертава сериозно и даже ни казаха да оперираме не само третата сливица, а и другите две...

- Пратих Ви на Лични.  Peace

# 803
Здравейте,Aleksander!Направихме консултация,за моята дъщеря,която боледува много често,с колежката Ви в Стара Загора Мария.Понеже разговора ни продължи много дълго и детето се изнерви  Laughing не разбрах дали препоръчаната ни от нея 1 капсулка ликоподиум 30 c,която приехме,защото в момента  е здрава е достатъчна за месеца?Необходимо ли е следващият месец да и дам отново 1 капсула ако е здрава?А ако се разболее от този препарат ли ще и давам?Аз разбира се ще й се обадя при удобен момент,но реших да попитам и Вас  Embarassed като не се съмнявам в съвета й,а просто искам да си изясня   newsm78 как се процедира изобщо,за което не ми остана време да попитам.Отидохме на консултация при нея,защото детето ми боледува най-вече от вирусни инфекций и при последния грипен вирус беше на 2 антибиотика едновременно,с 2 сиропа и още 1 торба препарати.За 1г.и 4 м.е пила антиботик поне 6 пъти  Sad и се моля  Praynig да намерим алтернатива!Благодаря предварително!

# 804
  • София - Варна - Бургас
- Най-добре си питайте колежката ми Мария.
- По принцип, предписаното Ви л-во е голямо - с много симптоми и предразположения, Конституционално л-во, и докато трае подобрението не се повтаря.
 - Взема се пак само при влошаване - от КАКВОТО и да е то! - от психичен Стрес - до... обикновена настинка
 - Но пак трябва да се допитвате до лекуващия Хомеопат, защото това, което за една майка е влошаване - за хомеопата може да е ... Лечебна, лекуваща криза.  smile3529

# 805
Страхотно благодаря за бързия отговор!   bouquet Наистина ще продължа да се консултирам с нея,просто ми беше необходимо разясненито,което вече ми дадохте.Предполагам,информацията ще бъде полезна и на други майки!  Peace

# 806
  • София - Варна - Бургас
renisa
Цитат
Александър радвам се, че Ви открих тук. Very Happy Във възхита съм от хомеопатията и се надявам, че когато имам нужда за спешни случаи мога да разчитам на Вас. В нашия град няма добри специалисти. Предварително благодаря за предоставената възможност на всички, които имат вина за това!
- Ще се радвам да съм Ви полезен.  Hug

ЛАЛИ

Цитат
...Предполагам,информацията ще бъде полезна и на други майки!

- дано!  Peace

# 807
Александър , имам нужда от вашия съвет .Става дума за голямата ми дъщеря - на 5г е . Трети ден поддържа 38 гр без абсолютно никакви други оплаквания. Имате ли идея какво да правя или какво може да й е ? Миналата седмица в тяхната група в детската имаше шарка , но уж отмина . Давам и само Осцилококцинум 3по 1 .  bouquet

# 808
Осцилукокцинум  е хомеопатичен препарат, който не е получен чрез "доказване" от здрави хора, интересно ми е как е установено въздействието му.

Oscillococcinum има картина в хомеопатичната Materia Medica и се използва за превенция на грип.. не помага, разбира се, на всички, защото в хомеопатията се лекуват хора, а не болести и не винаги (в повечето случаи всъщност) едно и също лекарство покрива тоталността от симптомите при хора, болни от една и съща болест. Така че и Осцилококцинума не може да се взема просто ей така, защото при тази потенция (200 по Корсаков) някой по чувствителен може да го докаже, което като се има предвид каква е картината не би било много приятно. Така че както и във всички други случаи лекарство се взема след консултация с лекуващия хомеопат.

Фрагмент от ММ на Мърфи:

In the year 1925 Joseph Roy is believed to have observed in some conditions
of a culture the existence of a germ animated by an oscillating movement. He
named the nosode Oscillococcinum because of this fact.

These researches helped him to describe a remedy of which the clinical
experiments in the infections of influenza were carried out in particular by
Paul Chavanon. Oscillococcinum was developed by Boiron Laboratory in France.
Pierre Schmidt says Oscillococcinum is for "influenza at the beginning as a
preventive, as well as during convalescence".

Искате ли цялата картина?

# 809

Hamaelleon, добре дошъл отново!
Ще се радваме, ако пишеш по- често тук!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт