Консултация с Класически Хомеопат

• 175 224
  • 996
  •   1
Отговори
# 825
Няма никаква хрема, само зачервено гърло. Да си продължаваме ли с ангин хила? Има ли и други подобни хомеопатични.

# 826
  • София - Варна - Бургас
Няма никаква хрема, само зачервено гърло. Да си продължаваме ли с ангин хила? Има ли и други подобни хомеопатични.

- Angin Heel не е Класическо Хомеопатично лекарство, тъй като е Полипрепарат - смес от няколко л-ва!

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 13:32 от Aleksander

# 827
А температуро-понижаважи давали ли сте и?

Не съм давала нищо , освен Осцилококцинума  newsm78

Днес бяхме при педиатъра - леко зачервено гърло и НИКАКВА шарка. Температурата постоянно се качва до 39 и сама спада, без температуропонижаващи .Спрях Осцилококцинума , както ми казахте . Дайте ми съвет , какво да правя от тук нататък newsm78

# 828
Здравейте!
Искам да попитам повлияват ли се хроничните съсътояния от хомеопатията. Майка ми е с хроничен хепатит, премина един курс на лечение, но за съжаление вирусът не е изчезнал.

# 829
  • София - Варна - Бургас
криста
Здравейте!
Искам да попитам повлияват ли се хроничните съсътояния от хомеопатията. Майка ми е с хроничен хепатит, премина един курс на лечение, но за съжаление вирусът не е изчезнал.

- Да, разбира се че може!  Peace

vikuna  - Писах ви на Лични.  Peace

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 17:40 от Aleksander

# 830
    Здравейте, Александър. Попадна ми книгата на д-р. А. Гълъбов "Хомеопатия за всички". Все още не съм я прочела цялата, но от това което прочетах, останах с впечатление, че и той препоръчва даването на различни хомеопатични лекарства заедно в някои случай, което според класическата хомеопатия не е правилно. Другото нещо което ми направи впечатление е че не е описано по колко гранули се дават от дадено хомеопатично лекарство за вътрешен прием, само е споменал потенцията и през колко часа. Означава ли това, че се дава само по една гранулка от лекарството?  Ще съм ви благодарна ако можете да отговорите на въпросите ми.  newsm78

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 16:37 от DEZIRELA

# 831
  • София - Варна - Бургас
 - Здравейте DEZIRELA! и благодаря за въпроса.
- Първо прочетете хубаво заглавието на книгата, а то е: „ПЪРВА ПОМОЩ С ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСИЧКИ” после прочетете книгата докрай, осмислете я, вижте съществената разлика между Спешен и хроничен случай, и тогава формулирайте въпроса (или критиката) си.  Peace

- По втория Ви въпрос отговарям така:
-  Хомеопатичните лекарства НЕ се пият или гълтат! - тъй като действието им не е Химическо, и затова не се търси количествено насищане, не се налага да преминават през стомашно-чревния тракт и оттам в кръвта.
Приемат се в устата - най-добре под езика!
Лечебния ефект на хомеопатичното л-во е в Информацията, която се пренася чрез вълново поле, което прониква през лигавицата на устата.
 - Затова често въздействието е почти мигновено - от няколко секунди - до няколко минути.
Затова и няма значение колко гранулки или капки ще приемете 1, 2, 10 или 20.
 - Както няма значение колко тома “Под игото” ще ви дам – информацията във всичките томове (или гранулки) – е една и съща.  smile3529

- Тук е и капиталната грешка на лекари, доценти, професори, На'учни работници, тъй като те търсят Материална Субстанция в хомеопатичните лекарства и ..... разбира се не я намират! LOL!  Rolling Eyes
 - Но ние, хомеопатите ги питаме - а каква е Материалната Субстанция в техните дебели томове На'учна литература?
 - Нима е в целулозата и печатарското мастило?...   Thinking

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 19:04 от Aleksander

# 832
    Здравейте, Александър. Попадна ми книгата на д-р. А. Гълъбов "Хомеопатия за всички". Все още не съм я прочела цялата, но от това което прочетах, останах с впечатление, че и той препоръчва даването на различни хомеопатични лекарства заедно в някои случай, което според класическата хомеопатия не е правилно.

Гълъбов е описал в тази книга основно спешни състояния при различните видове травми и наранявания на тъкани. До колкото съм запозната специално лекарствата за травми в хомеопатията (Арника Хиперикум, Ледум и т.н.) са едно от изключенията, които се дават в зависимост от вида на травмата, а не с оглед индивидуалността на човека, освен това са и от малкото изключения, които се допуска да се комбинират едно с друго ако се наложи.  Grinning

# 833
  • София - Варна - Бургас
AQ , DEZIRELA
 - Разбира се че при спешен случай може да се даде едно л-во, и след известен интервал - друго.
 - Например непосредствено след изкълчване, първо да се даде Arnica, но след едно денонощие - да се продължи с Ruta, Ledum или Apis - според симптомите и модалностите.
 - Също, при спешен случай, може да се дава едно и също хомеопатично лекарство с няколко повторения.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 15:41 от Aleksander

# 834
- Също, при спешен случай, може да се дава едно и също хомеопатично лекарство с няколко повторения.
това предизвика в мен въпроси...означава ли, че при други случаи /остро състояние, примерно/ не се правят повторения?

# 835
 Благодаря за отговорите, но в никакъв случай не става въпрос за критика, само за изясняване. Ще се постарая да я прочета внимателно тази книга и ако имам въпроси пак ще питам. Значи от това което казвате, няма зна4ение дали ще дам 1 или повече гранули( за капките е описано).  Като цяло тази информация наистина е ценна, защото за съжаление се случват неприятни инциденти и е хубаво, човек да може да помогне по един или друг начин. Искам да попитам също как да разберем, че сме на прав път, дали лекарството наистина действа или трябва да се обърнем към специалист, защото нещата могат да се влошат. Т.е дали давайки лекарство не трябва едновремено и своевремно на потърсим и лекарска помощ. Може ли да се прилагат тези методи едновременно с др. лекарствени средства предписани от лекар или хирург в случай на сериозна травма?

# 836
  • София - Варна - Бургас
това предизвика в мен въпроси...означава ли, че при други случаи /остро състояние, примерно/ не се правят повторения?

- Аз специално не давам, (по изключение - но ниски потенции)
обаче последователите на Марио - дават и то потенции от порядъка на СМ (100М) че и повече, с повторения през 15мин. ?!...

- "лекуван" съм на времето по този начин и доста съм изстрадал от такива експерименти, така че Мерси!

- И така аз съм си "научил урока" и впоследствие вече сам съм се взел в ръце  Peace

# 837
Здравейте! Синът ми е на 5 м. и от 2 м. е с диагноза атопичен дерматит. Преди 10 дни състоянието му изключително се изостри, бузките и въобще цялта му главичка беше в сълзящи екземи. Детският дерматолог ни назначи лечение с мехлем, приготвен на базата на адвантан/кортикостероид/, деавит и др. съставки, както и орално-капки Фенистил. Детето почти се оправи, само около устата останаха пъпчици. Днес при посещение лекарят ни назначи още 10 дни лечние с гореописания мехлем+локоид, който пък е хидрокортизонен препарат. Според множество изследвания, които изчетох, хомеопатията в повечето случаи влияе положително при нашия проблем. Въпросът ми е дали моментът за започване на подобно лечение в момента е най-удачният, при положение, че заболяването е все пак в някаква степен маскирано от кортизонните препарати и хомеопатът няма да може да се запознае с действителното състояние на детето. А лечението с кортизони предприех, защото състоянието му, както вече казах, беше изключително изострено. И, ако може, да ми дадете някакви насоки как точно протича и на каква база се провежда лечението при атопичния дерматит.
Предварително благодаря и се извинявам, ако темата вече е била разисквана, но нямах възможност да прочета цялата тема.

# 838
Лечебния ефект на хомеопатичното л-во е в Информацията, която се пренася чрез вълново поле, което прониква през лигавицата на устата.
 - Затова често въздействието е почти мигновено - от няколко секунди - до няколко минути.
Затова и няма значение колко гранулки или капки ще приемете 1, 2, 10 или 20.
[/color]

Здравейте! След като няма значение количеството гранули, защо препоръчват от монопрепаратите на Боарон винаги по пет, а от Осцилококцинума- по цяло флаконче? Дали ефекта наистина ще е един и същ, ако се дава само по една гранула или за Осцилококцинума по 1/3 /например/ от количеството ?  Thinking

# 839
... защо препоръчват от монопрепаратите на Боарон винаги по пет, а от Осцилококцинума- по цяло флаконче? Дали ефекта наистина ще е един и същ, ако се дава само по една гранула или за Осцилококцинума по 1/3 /например/ от количеството ?  Thinking
на нас никога не са си препоръчвали по 5 гранулки...аз съм вземала по 1, а дъщеря ми по 3 /да си призная не знам защо така са ни ги давали/. А Осцилоконцинума е по цял флакон, за да си купиш пак Wink Давала съм по 4-5 гранулки, ефектът е същия.

Общи условия

Активация на акаунт