Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 767
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Точно т. нар. осиновяване на готови ембриони ми беше интересно къде го има.

# 121
123, на там ли си се запътила, към осиновяване на ембрион? Понеже Америка е крайна спирка за хора които не живеят тук, може да пробваш със създаването на ембрион от донорски материали. Проучи и тази възможност. Само да допълня, че тук да осиновиш ембрион е около 15 хил долара и отделно около 3-5 хил е трансфера.

# 122
Виктория, не, на тоя епап не планирам осиновяване на ембрион, поне при мъжа ми уж всичко е ок и не се налага, а и аз още не съм се отписала. Имам навика да мисля нещата от възможно най-лошата им страна, та се чудех, ако при мен нещата не вървят добре, а и при мъжа ми се бъгясат, дали не е по-добре да е с вече готов ембрион вместо да се търсят двама донори.
Това са си някакви мои налудни мисли, породени от това, че ми е мъчно, че се унищожават читави ембриони.

# 123
Да, права си, погледнато от тази гледна точка си е унищожаване. Но от друга страна, колко хора биха били готови да си оставят ембрионите в ръцете на други. Макар че реално тези, които са стигнали до осиновяване на ембрион, ще са свръх отговорни. Не го мисли чак толкова далечно, давай по етапно.

# 124
  • На остров
Ясно аз имах в предвид Донорски ембриони от донори, които няма общо един с друг.
Аз пожелавам успех на всички независимо как ще се случат нещата.

Ваня а дъщеря ти как ще кандидатства за фонда в България, ако живее постоянно в Англия ?

# 125
  • София
Щом има българска лична карта и отговаря на критериите може да кандидатстеа.

# 126
Никакъв проблем нямаше за кандидатстването,въпреки,че съпруга й е чужденец а тя няма здравни осигуровки тук .Проблемът ни беше да изискаме хистология от операцията,но след много имейли и това стана.Шест месеца се занимавах със Заклети преводачи.
Две в едно и за теб това може да е вариант....съвета ми обаче е да направиш пълномощно на твой близък,който ще се занимава с това.Ако имаш въпроси пиши ми на лични.Аз всичко бях организирала ,младежите ми трябваха за два часа,колкото да направят преглед,спермограма , да дадат кръв и да положат няколко подписа.

# 127
  • На остров
Ясно аз мислих, че е само хора живеещи в  страната. Както е с еднократната помощ за деца например.

Няма кой да се занимава при нас, а и както казах ММ не е склонен за чужбина.
Отделно не знам какви са критериите, ние се водим неизяснен, няма причина открита. Ставам на 41 след няколко дена и това също е фактор за фонда вероятно.

# 128
  • София
43 е границата.
За неизяснен се искат 4 неуспешни процедури.

# 129
Това за живеещи в страната, касае помощ от съответната община. Там трябва освен всичко да имате 3г минимум адресна регистрация и двамата на едно и също място. Някаква такава глупост беше.

# 130
  • На остров
Няма аз да се възползвам от бг фонд, не ми се вижда ок за мен и моите разбирания.

# 131
Ваня а дъщеря ти не ли е излекувала ендометриозата ? Доколкото знам се лекува оперативно и после с хормонална терапия. Пожелавам успех и дано това е тяхният опит!
Според мен е много по лесно за дя, де, или осиновяване ако двойката няма собствени деца.

Виктория решихме да пробваме натурално няколко месеца след януари, и ако не се получи един наистина последен асистиран опит през лятото със собствени материали, дя не се дискутира. Не сме решили къде обаче ще е  опита?
Аз искам в чужбина а ММ не. Като компромис се съгласи на ЮК, Дания, Норвегия. Опитвах да ги убедя за Турция няма шанс да се навие за там, сега работя за Чехия да видим дали ще се съгласи. Той всъщност е убеден, че ще успеем натурално.

Започнах да пия добавки отново. Ще започна и фвртилити йога скоро. Намалила съм почти изцяло въглехидрати и захари. С плодовете ми е най трудно но се залъгвам с малини.
Януари ще си пусна всички видове хормони и така.
две в едно каква йога практикуваш,аз след първата пункция неуспешна,започнах да се храня и да приемам неща за качеството на яйцеклетката и сега си имам едно замразено ембрионче с добро качество🙏Но искам да практикувам и йога четох че добре действа,може ли да споделил?!Благодаря и успех♥👶🏼

# 132
Не разбирам Две в едно ,от етични съображения ли ,или от гледна точка на успеваемостта в  България?Разбира се не си длъжна да ми отговаряш.

Няма аз да се възползвам от бг фонд, не ми се вижда ок за мен и моите разбирания.

# 133

Шапка ти свалям, ако причината да не ползваш фонда е защото можете да си позволите вие да се  самофинансирате, а фонда е за семейства или самотни родители, които наистина нямат възможност да си платят.

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 00:25 от -INA-73

# 134
Няма да влизам в полемика,защото всеки сам знае себе си.Дъщеря ми работи и учи едновременно в България,после замина да учи в Шотландия и там се запознаха.Работи от скоро и не могат в момента да си позволят процедура в Англия,която не е родина и за двамата.Процедурата в Турция и самолетните билети и хотела платих аз...няма да пиша на колко места работя от години!Вижте в колко часа днес е първия ми пост.Въпреки това не мога да събера скоро за нова процедура.Не съм ощетила държавата или пък частно лице с един лев през целия си живот!Щом закона го позволява,мисля че е обмислено.Не смятайте ,че един опит по Фонда в България и един платен опит в Турция не излизат долу-горе същите пари и не мислете,че ако можеха да си го позволят нямаше да направят опит в Англия,без да се чудят как да нагласят самолетни билети,цикъл,отпуски.И това,че работят в Англия значи,че могат да си позволят всичко.Е,след време може и да могат,но тогава ендометриозата ще е довършила яйчниковия резерв.
Исках само да помогна на Две в едно,а не някой да се почувства,че дъщеря ми ще прави процедура на негов гръб.

Общи условия

Активация на акаунт