Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 751
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
На мен след стимулацията с Клостил ноември, така ми се разбърка цикъла, че се оказа вместо закъсняваща М., на 32 ден съм в ову с един доминантен (22-23мм) и 3 по-малки Ф (15-17мм). Предполагам остатъчният ефект от клостил... Имах леко зацапване на 19-20 ден и явно е било М. Flushed
В какъв смисъл на 32-ри ден ову? Ти си чакала МЦ, но не е дошъл и вместо това имаш овулация ли?
Аз започвам да се притеснявам, защото по принцип МЦ ми и на 23-25 дни. Като стана време да идва започна да ме наболва и то точно 31.12.-01.01. Тъкмо се заядосвах, че ако ми дойде ще изпусна д-р Стаменов, ,че той се е върнал на работа на 04.01. и всичко отшумя. Не че все още е кой знае колко закъснението, днес ми е 29-ти ден, но нямам абсолютно никакви симптоми. На всичкото отгоре ми наизлязоха едни пъпки, гърдите ми на моменти са супер чувствителни. Хайде ново притеснение, д-р Стаменов каза, че трябва да пия по 150 мг. DHEA. Такава конска доза никъде не съм срещала да се изписва, всички препоръчват 75 мг. Реших да не са от това пъпките и чувствителността и я намалих на толкова, че все пак DHEA-та води до повишено производство на тестостерон.
Никога през живота ми не ми е закъснявал МЦ, нито е пропускал. Откакто го пих този Фемостон въобще не знам къде се намирам. Всичко ми разбърка и дано да се оправя, че не знам.

# 556
  • София
Ниница, всеки сам си избира лекаря.

Аз съм при Шефкетова и съм доволна, макар да ми предстои дълъг път все още.

Процентът фрагментации на я обикновено се дължи на качеството, влияе се от възрастта и куп други неща. На възраст над 40 или с ияр е трудно да изкараш я без фрагментации с цвят като на 20 годишно здраво момиче, и всяка стимулация е под въпрос.

В други клиники - в Турция например хормони не изследват.

При Шефкетова аз имам 3 стимулации с различен успех. При стимулацията, когато извадихме най-читави я почти не ходих на прегледи, а хормони изследвах веднъж. При първата - когато ходех на прегледи всеки ден и изследвахме хормони през ден уж всичко беше наред, а накрая само една я от 5.

Има хора като Щерев, които като видят жена над 40 директно казват : "аз бебета на бабички няма да правя". Шефкетова не е като него.

# 557
Здравейте, момичета! Hug
Най-после и аз имам добри новини, дано да са добри де.
Днес пуснах изследвания за започване на подготовка за трансфер.
Прогестеронът е добре - 0,9 ng/mL. Искаха да е около 1 ng/mL.
Реших обаче да пусна за последно ФСХ и останах шокирана,
даже мислех, че има грешка в лабораторията - 12,19.
От повече от 1 година, откакто съм започнала да ходя по лекари,
толкова ниско ФСХ не съм имала, 6 м. пих различни хормонални,
достигна до 68,9. И като се отказах и настроих за трансфер, хоп 12.
Бях пила Ясмин сега. Предният ми цикъл беше много странен
и оскъден, а сега ужасно обилен, болезнен и с много съсиреци,
не съм имала отдавна такъв.
Честно казано, чак се ядосах, защото не ми се преживява пак упойка,
доста силна преживях преди месец, обаче това е последен шанс за мен
и не мога да изпусна тази възможност, писах на доктора,
вика ме в понеделник на преглед, за да видим какво ще правим.
Дано не си изпуснах напразно трансфера, но каквото е писано,
вътрешното ми предчувствие беше, че няма да е този месец,
може и да се окажа пак права.
Дано да имам ф. и да не е някаква аномалия.
Стискайте ми палци. Blush
Bebka08, стискам ти силно палци! Късмет! Flowers Four Leaf Clover
Трябва точно да се изчисли кога ще е пункцията,
не само защото ф. може да се пукне, но и за да доузрее я.,
мен винаги ме викат малко по-рано и чакам, докато точно не стане часът за пункцията.
Много късмет желая на всички момичета! Heart

# 558
  • София
Браво Сиси! Стискам всички палци от сърце! Колко ти е е2, ако си го пускала сега?

И аз се глася да сменя фемостона с противозачатъчни, днес ми дойде и довечера или утре ще изследвам хормони и ще трябва да попитам какви точно ще се съгласят да ми дадат преди и по време на операцията.

# 559
Браво Сиси! Стискам всички палци от сърце! Колко ти е е2, ако си го пускала сега?

И аз се глася да сменя фемостона с противозачатъчни, днес ми дойде и довечера или утре ще изследвам хормони и ще трябва да попитам какви точно ще се съгласят да ми дадат преди и по време на операцията.
Благодаря, миличка! Heart
Да, изследвах го, за трансфера искат Прогестерон и Естрадиол.
Бива - 120 pmol/L или 32 pg/ml.
Аз за втори път пия Ясмин, първият път ми подейства зле,
свали и ФСХ, и Естрадиол под нормата, беше 1,28 ФСХ.
И при тази стойност не се разви ф. Да видим сега какво ще стане.
При мен Цикло-Прогинова даде резултат първият път.
Мога да ти купя, Ясмин или Цикло-Прогинова, ако искаш. В ТР са много евтини.
Утре вечер пътувам, пиши ми, ако решиш.

# 560
  • София
Сиси - супер е съотношението! Според мен ще те убедят за една поне стимулация този поне месец! Flowers Four Leaf Clover

Благодаря ти, милика, но имам всякакви хапчета. Просто този фемостон ми забавя цикъла и не се чувствам добре от това. Ясмин и аз съм пила, но си мислех за логест или джаз, защото са една идея по-слаби. Но може и ясмин. На докторката ще и писне от лекарствата, които си избирам и предписвам сама...

Но и без друго съм изплашена от операцията, през която трябва да мина, няма да мога да карам на фемостон повече.

# 561
Мелинда, така е всеки си преценявава сам. Знам, че възрастта ни е най-големият проблем, но при предни две процедури не съм имала повече от 5% фрагментации и са взимани мерки за лхто. Както и да е, изказах личното си мнение.
Пожелавам ти успех!

# 562
Сиси - супер е съотношението! Според мен ще те убедят за една поне стимулация този поне месец! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря ти, милика, но имам всякакви хапчета. Просто този фемостон ми забавя цикъла и не се чувствам добре от това. Ясмин и аз съм пила, но си мислех за логест или джаз, защото са една идея по-слаби. Но може и ясмин. На докторката ще и писне от лекарствата, които си избирам и предписвам сама...
Но и без друго съм изплашена от операцията, през която трябва да мина, няма да мога да карам на фемостон повече.
Моля, миличка! Hug
Дано да имам ф., само при стойности над 30 съм нямала,
но при мен всичко е възможно. Иначе докторът е голяма душичка,
гледа максимално да угоди на пациента, дори минимален шанс да има, не се отказва.
Стискам ти палци от цялото си сърце за операцията! Кураж! Heart
Ако на някой му трябва Ясмин или Цикло-Прогинова,
мога да му взема. До 20 часа утре може да ми пише.

# 563
Сиси, много се радвам за резултатите ти. Супер са и двете стойности. Стискам палци за успешен опит. По-добре да изпуснеш трансфер, който винаги може да се осъществи, отколкото да изпуснеш шанс за още някое ембрионче.
Мелинда, в какъв смисъл Фемостона ти забавя цикъла? Да разбирам, че ти идва на повече дни ли? Да не би затова и при мен да се бави? Но аз пих последното хапче в края на ноември.

# 564
Сиси, Мелинда, пожелавам ви успех с предстоящите процедури.
Боби, правилно си разбрала. Вместо МЦ, ову се оказа. Т.е. МЦ този месец е бил когато съм имала зацапване, но аз изобщо не бих го нарекла менструално кървене... Мислех го за имплантационно, правих и тестове и понеже бяха отрицателни отидох на преглед... Sunglasses тъй като и моят цикъл е 24-25 дни. Формата на Дхеа трябва да е 7 Кето, за да няма странични ефекти. Аз пиех 2х25 мг на ден. Изследвала ли си преди това Дхеа-с, тестостерон и SHBG преди да я започнеш? Добре е да се тълкуват заедно последните две.

# 565
Сиси, Мелинда, пожелавам ви успех и скоро да ни зарадвате с позитивни новини.
Момичета, според вас нужно ли е пункцията да е с пълна упойка? Днес питах анестезиолога защо е така и той ми обясни, че това в практика на болницата. При вас как се случваше тази процедура?
Сиси, колко предварително те викаха преди пункция? Ти в коя болница си?
Аз мисля, че таймиране на 36 часа е ОК, защото при двете инсеминации, които съм правила, процедурата беше на 42-43 час и фоликулите според док се бяха спукали +-около това време. Така, че най-вероятно са преценили, че на 36-ти час няма такъв риск, то иначе цялата процедура отива на кино...

# 566
Изследвала съм ги и точно въз основа на тях д-р Стаменов ми каза, че ми е нисък тестостерона. Dhea-s беше към 114, а тестостерона 0.27. Изрично го попитах дали да пия 7-кето или обикновена и каза, че нямало значение. Според него 50-те мг, които съм пила по предписание на доц. Русев било супер малка доза. Все едно съм се лекувала с хомеопатия и нищо не съм направила. Знам, че 7-кето е по-безопасната форма, но някъде четох, че при ИЯР трябва да се пие обикновена Dhea.

# 567
  • In transit
Бебка стискам палци.Hug При толкова много фоликули е хубаво да си с упойка иначе ще те боли. Така ми казаха на мен.

Сиси, желая ти много късмет! Flowers Four Leaf Clover
Като спомена Сиси за цикъла се замислих, че при мен всеки път е много обилен първите 2-3 дни и с много съсиреци. И преди и след операцията от ЕМ си е все същия. Разликата е, че сега не е болезнен. Някой има ли идея това добре ли е или не?

Тука чета често за д-р Калчев, може ли някоя добра душа да ми каже с какво е по-добър от останалите български светила и по-специално за жени над 40? Изключвам Надежда, д-р Стаменов заради нереалното чакане.

Пухче как си мила? Липсваш ми в темата! Kissing Heart

Мира и аз знам, че излишните килограми влияят на фертилността, още повече ако в следствие на това има ИР или диабет.

# 568
Благодаря ви много, момичета! Hug Heartpulse
Боби, и аз точно това си помислих, въпреки че се е понижило изкуствено
от Ясмина и едва ли ще има нещо качествено, но съм длъжна да опитам.
Ако и сега нищо не излезе, пристъпвам към трансфер,
омръзна ми вече, много време загубих, както и много средства,
но пари се печелят, както се казва, а това е последен шанс за мен с моя я.
Bebka08, аз съм в "Бахчеджи" - Истанбул. Имах предвид, че ме викат обикновено
1-2 часа преди пункцията и чакат да стане точния час, който са си изчислили,
за да вляза, защото я. доузрява. Дават ми предварително протокол,
там е описано точно в колко часа какво и кога да си бия.
После като отида в клиниката, пак ме питат в колко часа точно съм си сложила Овитрела
и чакат до минути, които те си изчисляват, не се товаря аз да мисля за тези неща,
изцяло разчитам на доктора и екипа му. Спукани ф. досега съм нямала.
Много късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover
Мики, много ти благодаря! Heartpulse
Моят винаги е бил много болезнен и до гроб ще е така май. Blush
Доколкото знам, не е хубаво да има съсиреци.
Аз имах и киста предния месец, но явно се е пукнала,
защото е нисък Естрадиолът. Ще видим в понеделник.

# 569
  • София
....
Мелинда, в какъв смисъл Фемостона ти забавя цикъла? Да разбирам, че ти идва на повече дни ли? Да не би затова и при мен да се бави? Но аз пих последното хапче в края на ноември.

Аз пия от високодозирания фемостон, 2/10, и докато го пия както ми е предписан - цикъл не ми идва изобщо. Лекарите - и репродуктивната, и ендокринологът-гинеколог, също репродуктивен с които се консултирам казаха, че нищо, малко съм се предозирала, но и така действието било правилно да ми пази яйчниците и бил най-доброто решение за мен. Предписан ми е да не прекъсвам - свършвам една опаковка и започвам следващата. След 2-3 опаковки трябвало да започне да ми идва... Аз обаче без цикъл се чувствам зле, започвам да си въобразявам, че влизам в критическата - което така или иначе не е изключено, но пък изследванията го опровергаха...

Напълно е възможно заради фемостона да не ти идва, но щом е минало толкова време от последното хапче е добре да говориш с лекаря си. Аз го спрях преди 3 дни и днес ми дойде. Това го правя за трети път и вече ми омръзна.

От това, което говорих с други лекари - противозачатъчни, особено нискодозирани имали почти същия ефект като фемостона, с разликата, че си имаш 7 дни без хапче, в които си имаш цикъл.

Отказах се от ходене на хормони утре, студено ми е и съм с грип. Купих си и аз ясмин и вече си изпих първото хапче. Когато ми свърши ще отида на преглед за назначение на ужасната операция. Така или иначе нямам никакви сили за повече стимулации и ще излъжа, ако се наложи, че още пия фемостон, но вече организмът се е адаптирал и ми е дошъл цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт