Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 761
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Ако обвивката на яйцеклетката е твърда, също се прави ИКСИ, ИМСИ. Не го анализирай толкова, стискай палци да си свършат работата и стигнете до успешен финал. Късмет

# 541
Ембриолозите ги решават тези работи, съгласувайки го с доктора. Ние пациентките не разбираме чак толкова, че да взимаме решение за толкова специфични неща. Поне при мен така е било, не знам при другите. Докторът ми беше разказал на новия им ембриолог какъв ми е случая и през какво съм минала до този момент преди пункцията още.

# 542
  • На остров
Боби благодаря ти за обясненията !
При нас си има сборна цена и затова не съм свикнала така, но с твоите обяснения разбрах.
2500 лв грубо го сметнах и ми се струва супер цена.
Бебка при нашите опити винаги са се оплождали нормално, но иначе ембрионите решават и при нас. Стискам ви много палци !

# 543
Не бих препоръчала Шефкетова на никоя на нашите години! Работя с лекари от 15 години, но толкова безотговорно отношение не съм срещала до сега и то само заради егото.

# 544
Не бих препоръчала Шефкетова на никоя на нашите години! Работя с лекари от 15 години, но толкова безотговорно отношение не съм срещала до сега и то само заради егото.
Би ли разказала по-подробно ?

# 545
След като изказах мнение, че не искам повече силна стимулация (хормоните ми се разбъркаха ужасно) ме остави абсолютно без наблюдение, въпреки че лх ми скача преждевременно. Чак в деня на тригера благоволи да ми пусне хормони, беше неделя и трябваше да обикаляме с мъжа ми по всички репродуктивни клиники, за да търся цетротид. В Щерев ми се накараха, че е трябвало да ми бъде даден предварително. Резултатът беше на 3 ден 50% фрагментации.

# 546
Благодаря, че сподели

# 547
Момичета, да споделя как вървят нещата при мен. Бях на преглед днес, хормоните са ОК: LH - 1.50, Прогестерон - 2.38, Естроген - 9704. Ф са си там - общо 12.
Довечера слагам Овитрел и в понеделник пункция. Смятах, че пункцията ще е точно на 36-ти час след Овитрела, има ши риск да се спукат Ф преди това?
Да ми стискате палчета. Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 13:25 от Bebka08

# 548
Стискаме Simple Smile

# 549
  • Варна
Стискаме, у нас и късметлийски лапи имаме, стискаме и тях Simple Smile
Вашите лекари коментирали ли са килограмите, с които започвате? Вашето тегло имам предвид, ако има някоя с повече кг. де, 10 -тина примерно излишни.

# 550
След като изказах мнение, че не искам повече силна стимулация (хормоните ми се разбъркаха ужасно) ме остави абсолютно без наблюдение, въпреки че лх ми скача преждевременно. Чак в деня на тригера благоволи да ми пусне хормони, беше неделя и трябваше да обикаляме с мъжа ми по всички репродуктивни клиники, за да търся цетротид. В Щерев ми се накараха, че е трябвало да ми бъде даден предварително. Резултатът беше на 3 ден 50% фрагментации.

Нещо не мога да разбера...
Значи, започнали сте стимулация с високи дози, минават няколко дни на тази стимулация, ти решаваш, че ти идва силна (??), казваш й го и тя какво? Спира стимулацията? Намалява дозите? Как разбра, че са ти се разбъркали хормоните като по думите ти чак в деня на тригера ги е изследвала? И пропуснат цитротид?

# 551
  • София
Записах си час за д-р Калчев в клиника "Адела" за началото на м. февруари.
Искам да ви попитам репродуктивните специалисти изписват ли хранителни добавки за подобряване на яйцеклетките.

# 552
  • На остров
Мира наднорменото тегло влияе отрицателно на фертилноста. При мен има изискване итм да е под 30 за жената.
 Жана аз лично знам само за една клиника в Лондон, която има и холистичен подход и изписват и препоръчват добавки преди опит.
Бебка стискаме палци !

# 553
Jana, някои изписват, други само ако ги попиташ. Персенска например ми каза ако пия нещо, да е https://fertilaid.bg/produkt/fh-pro-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/. Съставът и дозите са добри, но е много скъпо. Една опаковка е за 30 дни по листовка. Аз пия някои неща в индивидуални разфасовки, може и по-скъпо да ми излиза. В ефект почти не вярвам, но се упокоявам, че все правя нещо добро за организма. Антиоксидантите са най-важни.
На мен след стимулацията с Клостил ноември, така ми се разбърка цикъла, че се оказа вместо закъсняваща М., на 32 ден съм в ову с един доминантен (22-23мм) и 3 по-малки Ф (15-17мм). Предполагам остатъчният ефект от клостил... Имах леко зацапване на 19-20 ден и явно е било М. Flushed

# 554

Нещо не мога да разбера...
Значи, започнали сте стимулация с високи дози, минават няколко дни на тази стимулация, ти решаваш, че ти идва силна (??), казваш й го и тя какво? Спира стимулацията? Намалява дозите? Как разбра, че са ти се разбъркали хормоните като по думите ти чак в деня на тригера ги е изследвала? И пропуснат цитротид?
Предишни стимулации в друга клиника ми дойдоха в повече и тогава видях, че вече имам проблем с хормоните. След като споделих това, започнах при нея с фемара. Имах само един УЗ преглед за целия период преди пункцията и хормони чак в деня на тригера, тогава без преглед. Цетротид не намерих, успях да намеря оргалутран, но една инжекция след като лх беше вече 17 не помогна.

Общи условия

Активация на акаунт