Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • На остров
Добре дошла Жана !
Зависи къде искаш да направиш опит, къде живееш и разни други неща които биха повлияли на избора ти.
Ако се борите за първо детенце може би ДЯ е добър вариант за да не загубите ценно време  и пари в напразни надежди и

# 511
Здравейте, момичета,

Приемате ли нови попълнения, че аз съм си точно за тази тема предвид, че вече имам 4 отпред в цифрата на годините?
Минаха някак неусетно 5 години в опити за второ дете, но не и не. Минах през една БХ, после пък не стигнахме до сърдечна дейност. Всичко с естествени опити. Направихме всякакви изследвания и излезе носителство на мутантен ген за тромбофилия.
След това няколко години нищо не ставаше и решихме да пробваме с инсеминация, успешна от първи път. Всичко се развиваше супер до един момент. За съжаление се наложи прекъсване на бременността в 14 седмица. И така още една година мина за да се възстановя. И ето ме тук...
Миналият месец пробвахме с инсеминация, но неуспешно. И реших, че нямам повече време, ще стрелям с тежката артилерия.
На стимулация с Мериоферт от 29.12. съм, по 150 единици сутрин и вечер. Днес бях преглед, има 3 ф в ДЯ и 5 ф в ЛЯ, от който всъщност винаги са били бременностите ми.
Хормоните ми са:
Прогестерон - 0.875 nmol/l
Естрадиол - 3122 pmol/l
LH - 1.97 IU/l
Уж били ОК според лекарката.
От днес продължавам с Мериоферта и включваме Цетротид. В петък пак на преглед.
Някой имал ли е странични ефекти от стимулацията? Мен ме боли глава и ми е малко замаяно, особено непосредствено след слагането на Мериоферт.

Пожелавам на всички бързи положителни тестове от процедурите и дано скоро всички да се прехвърлим в други теми с пухкави финални резултати Simple Smile.

# 512
  • На остров
Бебка добре дошла !
Стискам палци това да е вашият опит !
Защо се наложи да прекъснете бремеността в 14 седмица ?
При мен от стимулация ме боли глава, и качавам кг.

# 513
  • Варна
Хайде на късмет да сме новите попълнения Simple Smile
Аз пия тука едни билки и си мисля, дали да направя хормони на 3-5 и след О, заедно с АМХ преди да ида на първа среща в клиниката.
Какво мислите вие?
Според мен е важно да покажа положението към момента, а не да разказвам. Последните две спермограми на мм са в киниката, в която мисля да отида.

# 514
Хайде на късмет да сме новите попълнения Simple Smile
Аз пия тука едни билки и си мисля, дали да направя хормони на 3-5 и след О, заедно с АМХ преди да ида на първа среща в клиниката.
Какво мислите вие?
Според мен е важно да покажа положението към момента, а не да разказвам. Последните две спермограми на мм са в киниката, в която мисля да отида.

Мира, според мен си насрочи преглед при лекаря, който си избрала и нека той да ти каже какво да пуснеш като актуални изследвания. Иначе рискуваш все нещо да липсва.
Ако не е тайна, коя клиника си избрала? С ММ всичко наред ли е?

# 515
  • Варна
Bebka, последната спремограма на ММ е нормална, но той е болен от псориазис. Спремограма се влияе от тежестта на заболяването към даден момент.
Като казвам хормони имам предвид, как да кажа - стандартните. 
Как да искам от лекар мнение и решения без да му покажа факти и то във форма, която адекватна - актуални изследвания и история назад.
Клиниката няма да коментирам тук. Искам и ще се доверя на интуицията си в момента.

# 516
  • На остров
Мира ти искаш съвети но не искаш да споделиш клиниката Wink.
Аз бих направила изследвания след консултация с клиниката така ще се избегне излишното.

# 517
  • Варна
 Simple Smile Е да де, питам ви за нещата, за които искам съвети. Клиниката не е от тях.

# 518
  • На остров
Да не е за теб, но за някое друго момиче може да е. Иначе се получава много едностранно Simple Smile.
Тук коментираме и споделяме опит във всяко отношение ( клиники, изследвания, цени, лекари, добавки, хранене и какво ли още не)

# 519
  • Варна
Аз още нямам опит за споделяне, имам конкретни въпроси - тях задавам.
Когато имам какво (резултати, впечатления) ще споделя.
Ще отида на първата среща максимално готова с информация и показатели, графики на бт и каквото още имам.

# 520
  • На остров
Досега никой лекар не искал при мен графика на БТ. По скоро при първичният преглед на втори или трети ден на МЦ се броят антрални и това плюс определените от докотра изследвания дават начална картина за преценка как да се процедира.
Обикновено първото инвитро е по скоро опознавателно, но има и шансове за успех от първият път разбира се. Всичко е много е индивидуално.
Както и да го въртим годините са основният фактор в наш минус.

# 521
Обикновено всяка клиника иска нови изследвания, които да се направят при тях.
Дори имунологични изследвания са ме карали да правя пак въпреки, че при тях няма промяна с времето - имам предвид панелите за носителство на мутантен ген.
Но както в писала Две в едно, всеки случай е индивидуален.
И въпреки това аз съм научила страшно много от момичетата, които споделят своята история тук..

# 522
  • София
Добре дошла Жана !
Зависи къде искаш да направиш опит, къде живееш и разни други неща които биха повлияли на избора ти.
Ако се борите за първо детенце може би ДЯ е добър вариант за да не загубите ценно време  и пари в напразни надежди и
От София съм. Имам едно дете. ДЯ не ми е вариант. Не съм се спряла на никоя клиника. По скоро търся лекар, който да ми пусне всички необходими изследвания и да ми каже кое е най-добрият вариант за мен. Аз вече бях в една ин-витро клиника на консултация и там ми казаха да се опитвам да забременявам нормално като вероятността това да се случи не била голяма. Затова търся сериозен акушер-гинеколог, който да е наясно с проблеми като моите. Също така приемам и съвети за хранителни добавки
Благодаря предварително за отговорите.

# 523
  • На остров
Опитите за естествено забременяване не пречат на другите неща.
В София има избор от няколко клиники, но аз лично нямам опит с нито една от тях. Ако трябваше да избирам може би бих избрала Малинов но срещата с даден лекар би била определеляща.
Надежда е много чакането и на нашите години това е от значение според мен но имат добра слава.

# 524
В Надежда се чака само при д-р Стаменов. Ако днес ми е първи ден от цикъла ме записват директно за утре.

Общи условия

Активация на акаунт