Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои обичайни практики за грижа за новородени бебета?
Какви са някои препоръки за грижа за кожата на новородени бебета?
Какви са някои препоръки за грижа за новородени бебета с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои обичайни практики за грижа за новородени бебета?
Обичайните практики за грижа за новородени бебета включват къпане на бебето с вода и мек сапун или шампоан, като се избягва прекомерната употреба на козметични продукти. Майките споделят, че мият бебетата си веднъж на ден в различно време, без да следват стриктен график. Използването на сол във водата за къпане не се препоръчва. За грижа за кожата могат да се използват продукти като Мустела, SebaMed, Penaten и други, съобразени с нуждите на бебето.
-
Какви са някои препоръки за грижа за кожата на новородени бебета?
Препоръките за грижа за кожата на новородени бебета включват избор на подходяща козметика, като Mustela, SebaMed, Penaten и други, които са подходящи за нежната бебешка кожа. Важно е да изберете козметика, която отговаря на нуждите на конкретното бебе. Освен това майките споделят, че мазането с бебешко олио Penaten може да помогне за предотвратяване на стрии по време на бременност.
-
Какви са някои препоръки за грижа за новородени бебета с колики?
За да се грижите за новородени бебета с колики, майките препоръчват използването на превантивен чай HIPP Colic и осигуряване на шишенце капки Infacol, които те смятат за много ефективни. Освен това някои майки споделят, че са използвали чай HIPP с копър за колики и са забелязали подобрение в състоянието на бебетата си.
-
Какви са някои препоръки за грижа за новородени бебета с жълтеница?
-
Какви са някои препоръки за грижа за новородени бебета с разкритие и контракции?

!!!!!Вчера ходих при дофтора и ми каза,че няма да е този месец
Да съм отидела на 03.07.2006 да ме видел пак та да решим окончателно кога ще раждам.Ще бъда юнско-юлска мама
.На вън е толкова топло,че цял ден седя в къщи и се чудя какво да сложа в устата си.Още 8 дни.Ще стана цял
и половина.Бая ще има да
докато вляза после във форма.Е,това е за сега от мен
.Стискам палци на всички мами на които им предстои да раждат.
Отидох пак на тонове, още по- зле. Назначиха ми нови за 21:00. Да ама не стигнах до там
. Качих се, някак си, и като ме бръкна и като се развика защо са ме държали в това състояние и че съм с пълно разкритие и всеки момент мога да родя оная си глътна граматиката. Та качиха ме на една количка и в родилна зала. Там ме сложиха за малко на тонове, за да чуят бебка и ми спукаха мехура, а контакциите яки и напъни също, а акушерката ме накара да напъвам на леглото, за да види какво ставало и как напъвам, след 3 напъна ме вкараха в родилна зала, а след още 6 напъна излезе най- прекрасното нещо в живота ми, дъщеричката ми Иванна