Любители на котки - Тема 125

• 33 382
  • 837
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мише а да го храниш с месо от месарницата за хора? Обсъждали ли сте такъв вариант? А Пухчо ще яде ли? Хилс не са Ок, какви са им "лечебните" храни, не знам, предполагам като на РК. Peace newsm78

mimito, давала съм на Котуньо-маймуньо показаната от теб 1-ва снимка. Купих втора -ядец, не ще да я помирише дори. Нали казвам маймуна е моят, кратуна. Mr. Green

bruja, консерви и на предишната си котка избягвах да давам. Твоето яде защото свързва отварянето с храна. Доколко е Ок, не знам. Аз консерви не ям, избягваме до колкото можем всички в сем. ми. Peace
Не ти ли писах? опитай:Тинипик http://tinypic.com Peace

Никакви въпроси за ваксините? Rolling Eyes

# 136

mimito, давала съм на Котуньо-маймуньо показаната от теб 1-ва снимка. Купих втора -ядец, не ще да я помирише дори. Нали казвам маймуна е моят, кратуна. Mr. Green

нея не сме я купували .. ама ще си купя пак от тази Беафар , моята Китта много я харесва , пък и щом я добра , няма смисъл да сменям с друга марка
За консерви и паучове - аз не давам всекидневно , а само понякога (около 3пъти седмично) и то само половинка от паучът.. Храня я с сухата храна гранулки , най-често Оптима различни вкусове, и Леонардо Animal Paw Prints

# 137
  • София
Нашия Хари суха храна не иска. Яде само паучове и консерви. Гледам да взимам по-висок клас, колкото ми е възможно. Ще взема и малцова паста.
Започна да маркира въпреки, че е кастриран. Пишка си в тоалетната, но си вдига дупето ш го вири на стената. Не знам какво да го правя. Не го прави без да иска, а точно нарочно-виждам го.
Станал е малко по-гальовен и гушлив от преди, но не е нищо особено. Тъпче си и мърка, но тръгнеш ли да го галиш бяга.

# 138
Тази малцова паста против топки косми в стомаха ли е ?
Мога ли и аз да взема да й давам ?

# 139
  • София
Да разкажа за моя Котуньо.
Скрит текст:
Както писах преди 2 дни бях много бясна. Връщам се вкъщи и започвам да разказвам случилото се. Постепенно без да се усетя набирам октави... Mr. Green Котинка се опитва да мяука по мен, ама тук вече съвсем ме обхваща гняв, та си го изкарвам на него. Започвам да му крещя (а въобще не осъзнавам това) : ти бе, какво искаш; храня те с най-добрата храна, да не говорим колко пари съм изхвърлила под форма на месо и др. неща, обръщаме ти толкова много внимание, заради теб целият ни живот се преобърна, ядеш само от ръка, лигльо такъв. Ако не беше мъжът ми бих го зашамарила веднага. bowuu И Котуно започва да се крие зад една възглавница, естествено успява да скрие само главата Laughing , но спря да яде, без значение какво, даже любимите му неща, само пие вода, бяга ако някой иска да го гушне. ММ вика : стресира котето, я се опитай да се "разберете". В 1-я момент реших да викна ония от психиатрията с усмирителните ризи за ММ, как по дяволите ще се "разбирам" с котка Stop, после се сетих за постовете тук, какво съм гледала в нета, за Маци и снощи започнах да му говоря. #Crazy Обяснявам му, че не съм искала да го обидя, избили са ми нервите и продължавам една изповед... Simple Smile , накрая го питам : ще ми простиш ли?
Ако щете вярвайте, той отваря уста и раздалечава челюсти, както ние казваме "да" #Crazy
По-нататък дойде да се гали в мен, мъркоти, мачкоти, заспала съм, ММ казва, че цяла нощ е спал в краката ми. Сега се чудя дали да не отскоча да някой психиатър? Rolling Eyes Е как така пък чак толкова да разбира? Shocked

mimito, аз купих на моя, защото обича разнообразие в храната. Дълбоко се съмнявам до колко подобни неща имат някакво действие предвид състава им. "Лакомствата" за котки, които ги продават къде ли не, моят не яде и по-добре, като прочетох какво съдържат... Naughty

Цитат
IntRiGa_GirL
Започна да маркира въпреки, че е кастриран

Олеле! Дано и Танчето го прочете. Praynig
Пръскай с нещо отблъскващо за него. Или налепи тиксо с обратната страна -лепящата нагоре, там където не искаш да маркира, т.е. по цялата къща.

# 140
  • София
Сиси е започнала да пие вода от тоалетната. Нещя да се научи да пишка в нея, като им взех системата за пишкане в тоалетна, обаче вода няма проблеми да пие. Гадина. Трябва да не забравям да пускам капака и да се притеснявам пие ли достатъчно от купата, като и е спрян достъпа до другите източници. Не я хващам често на купата, ама не ги и дебна.
Виж Джуджи я знам кога пие, щото тя бърка с лапа във водата и ближе.
А, пие си Сиси, ей сега я хванах.
Аман от капризи и характери.

# 141
На каква възраст се кастрира женско коте?
Членувам в една група за нашата порода и досега четох,но много се обърках вече.
На 4 месеца сме иначе.

# 142
  • София
На каква възраст се кастрира женско коте?
Членувам в една група за нашата порода и досега четох,но много се обърках вече.
На 4 месеца сме иначе.

Хубаво е да се кастрира преди 1-то разгонване. Обаче, кога ще стане, никой не знае. Аз бих изчакала още месец-два, обаче с готовност за веднага за кастрация.

Оххх, водата... накупили сме кристални уж купи... пие от огромен пластмасов леген със застояла вода, който оставяме като заминем. Сърце не ми дава да го махна...

# 143
MayyaI , благодаря.
Значи евентуално декември-януари.
Ще говоря с вета да видим.

# 144
  • София
  лисичка за нищо. bouquet
Скрит текст:
Помня ти ника, ама, обаче не се сещам от коя/и/ тема/и/
Ще пиша допълнително на лс. Peace Няма да е сега-сега, че излизам.

# 145
  • Велико Търново
Mayyal, искрено ме развесели 😃 Ми разбирате се с кот и това е 😊😊 Всичко разбират те, ама си правят каквото си искат 🙄😄

# 146
  • София
Олеле! Дано и Танчето го прочете. Praynig  
Прочетох, прочетох ... И се шашнах!  Laughing Ами дано нашият случай не е такъв!  Praynig Лошото е, че засега мъжът ми е против кастрацията и действам на този фронт.  Wink

Аз съм сигурна, че всичко разбират! Може би не самите думи, но според интонацията на гласа им става ясно какво искаме да им кажем.  Wink

Тази малцова паста против топки косми в стомаха ли е ?
Мога ли и аз да взема да й давам ?
Преди 2-3 месеца някой от темата с малко коте беше казал на ветеринаря, че дава малцова паста и той се беше скарал. Давала се на възрастни животни, а не на млади. Отделно, че дългокосместите имат повече нужда от такова нещо. Разбира се, има изключения като Рафа на Котьо, която се задръсти с косми, а тогава беше хем малка, хем късокосместа. Но тя е изключение. Винаги съм гледала улични късокосмести котки и никога не съм давала такава паста.

За кастрирането ти казаха - гледай да е преди първо разгонване. Обаче имай предвид, че се разгонват най-вече февруари-март, когато и от улицата започват да се чуват специалните "песни" на котараците, независимо дали котето е на 10 месеца (родено в началото на лятото или на 6 - в края). Гледай през януари да я свършиш тази работа. Все пак разпитай и ветеринарите. Мъжките британчета ги оставят максимално дълго некастрирани, за да направят бузи. Може и за женските да има някакви "тънкости".  Wink

Нали знаете, че котките не обичат да пият вода от същото място, където ядат? Оставете купичка с вода някъде на секция, перваз или на маса, на която се качват и ще видите как ще си пийват с кеф.  Grinning 

И една телефонна снимка от снощи. Но е само снимка, защото котка "няма" на нея!  Wink

# 147
  • София
Разбират гадовете, но повече им изнася да се правят на неразбрали. Trollface

Елза преди два дни скачаше по вратата на спалнята, за да си отвори. Тропаше като кобилка. Смъмрих я, че ще събуди всички вкъщи (само аз бях станала за работа и се опитвах да пазя тишина - все пак в 5 ч сутринта ...). Тя спря да скача. Даже застана с един разбиращ поглед пред мен и измяука. Казах си "бре, т`ва добиче взе, че схвана. От тона ми ли, от какво, но схвана". Обаче след малко й обърнах гръб и веднага се възползва диването - скокна на вратата и с гръм и трясък си я отвори. Изгледа ме тържествуващо и се вмъкна под леглото. Animal Smiley Cat

Редактирам се, защото съм писала заедно с Таня и сега прочетох нейното писано. Относно космите. Елза докато беше по-малка почти всяка вечер повръщаше косми. Явно е от изключенията, които имат проблеми с тях още като бебета. Купих й тревичка, но докато тя порсне й давах едни хапченца със съдържание на трева. Чукам на дърво, към днешна дата е на 1г и 6 месеца някъде, но рядко се случва да има проблеми с космите. Трева вече й даваме 2-3 пъти в месеца. Похапва си я с апетит. Хапчетата ги отказва обаче откакто опита вкуса на тревата. Една ветеринарка ни беше казала, че за по-малки котета няма нужда от добавки - витамини, малцова паста и т.н. Били за по-големите. Затова към момента аз нищо не давам, но не знам дали е съвсем правилно.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 10:37 от pandachina

# 148
Таня,благодаря ти за мнението.
Засега няма да взимам тази паста тогава.
За кастрацията ще питам вета дали е удачно през януари в такъв случай.
А какво да купя за ресане на козинката или ръкавичка?

Нашата купа за вода е под бюрото и далеч от купата за храна и така си пие,когато реши.

# 149
  • София
Таня,благодаря ти за мнението.
Засега няма да взимам тази паста тогава.
За кастрацията ще питам вета дали е удачно през януари в такъв случай.
А какво да купя за ресане на козинката или ръкавичка?

Нашата купа за вода е под бюрото и далеч от купата за храна и така си пие,когато реши.

Мисля, че и на самите малцови пасти си пише за каква възраст са. На нас ни казаха, че е рано, когато беше на 4-5 месеца. Иначе постоянно имаме прясна трева и пасе като крава сутрин обикновено, след закуска.

Ангелина я кастрирахме на 6 месеца. За жалост се разгони два дни преди датата за кастрация и на практика го направихме след първото разгонване, веднага след като се укроти. Януари месец беше и стана супер изненадващо. При записана дата за кастрация два дни преди това започна да мяучи и не спря 4 или 5 дена1 гъзейки се и крачейки се на каквото и попадне под дупето и погледа.

Задължително обаче искаха да я ваксинират преди да я кастрират. Винаги са казвали ветовете, че е супер опасно да стои неваксинирана котка в клиника, в която все пак се лекуват болни котета и други животни.

Купете и нещо, което да обира космите и което да понася. Зимата няма такъв проблем, обаче запролети ли се, зимния кожух започва да опада и всички се напълва с косми. Ние действаме с една гумена по-твърда четка, която събира доста добре косми. Тя не я понася много, но е свикнала и успяваме да оберем по-голямата част от козината.

Общи условия

Активация на акаунт