Любители на котки - Тема 125

• 33 386
  • 837
  •   1
Отговори
# 150
Ваня , благодаря ти Hug

# 151
  • Стара Загора
Здравейте на всички собственици на пухкави любови:)))
Чак сега да открия тази тема пък и аз....то бива,бива заспалост:)))
От два месеца и половина вече имаме трето дете в къщата. Хубавата Фиби...британска късокосместа сребриста чинчила. На 7,5 месеца е
Много ми е миличка и много е котка...за сега. Зор имаме само с тоалетната. Тя ходи в пелети. Така си е от развъдника....от първия ден си ходи в тоалетната без никакъв проблем. След известно време започна да ака до тоалетната си на плочките и се оказа,че има кръв в акото от храната на която минахме - беше аплаус с пилешко. Както и да е...оправи се и си ходеше пак в нейната си тоалетна...до няколко дни след това и започна да пиша до входната врата:))) Сложих втора тоалетна. И нали е принцеса със синя кръв в едната пишкаше а в другата акаше:)))) От известно време не ползва тази в коридора и си пишка в тоалетната си, а ака отвън до пластмасата. Върху плочките...не знам защо. Физически е здрава защото я водих на вет.У нас нищо не е променено. Нещо поведенческо е но не знам как да постъпя. С момичето от развъдника доста говорихме...нямам решение за сега. Смених тоалетните с по-голяма...направо започна и да пикае върху плокткие, купих и закрита и там отказа. Върнах старата тоалетна и си пишка вътре...но другото отвън. Тоалетната и е в нашата втора тоалетна и там ние нищо не ползваме...т.е за котката е. Вратата е винаги отворена.
Гушкам я много /тя явно реши,че съм заместник на майка и:))))/ играем много, спи при нас /т.е когато реши де като цяло спи в хола върху единия стол/
Ако някой има някаква идея какво мога да направя....
Благодаря предварително.

# 152
  • София
Гледай да и е винаги почистена тоалетната. То, ако ходите на работа няма как през час, но аз например, чистя три пъти дневно, сутрин, веднага като стана, даже стават четири, защото веднага влизанякой да направи бучка, таа сутрин, следобед, като се прибера и преди да си легна. Големи са чистофайници понякога и не искат да ползват замърсено пространство.

# 153
И аз се записвам в котешките теми с едно сладко коте Ива.

# 154
  • Leeds, UK
Ние днес се кастрирахме и се възстановяваме отлично. 😁. Гледаме се тука, дебнем се да не се пощи на операцията. Те хората яка му сложиха ама откачи с нея и я свалих. След 3 дни ще идем на преглед. Междувременно ми дадоха обезболяващи и храна за него.

# 155
  • Стара Загора
Гледай да и е винаги почистена тоалетната. То, ако ходите на работа няма как през час, но аз например, чистя три пъти дневно, сутрин, веднага като стана, даже стават четири, защото веднага влизанякой да направи бучка, таа сутрин, следобед, като се прибера и преди да си легна. Големи са чистофайници понякога и не искат да ползват замърсено пространство.

Чистя постоянно. Тя не е с непочистена тоалетна.На пелети е....т.е когато пишка те стават на прах а когато ака ги заравя и тогава веднага чистя....освен ако не съм у нас....но има все някой от синовете у нас и има,кой да почисти.
Направо ме е хвърлила в тъча тази Фибияна

# 156
И аз имам подобен проблем с моя котарак (на около 6 месеца е)... Ака всеки път до тоалетната, на плочките.
Когато го взехме, не му сложих веднага тоалетна, защото предишните ми котки ходеха на сифона в банята и така ми беше по-удобно да почиствам... Но в сегашната ни баня не става, така че след няколко седмици му купих тоалетна и постелка от дървени "камъчета" (Cat's best). Веднага започна да пишка в тоалетната и не е имал пропуск, обаче след като се изака първите няколко пъти, където трябва, започна да ходи до самата тоалетна.
Местих я насам-натам, чистя я, слагах втора тоалетна със съвсем чиста постелка - не ще. Ако го хвана точно преди да ака и го преместя вътре -  не протестира. Издебнах го няколко пъти, преместих го, след това един път отиде сам и после пак отвън.
Освен да го заведа и на ветеринар за всеки случай, макар че не дава признаци да има проблем с изхожданията. (Четох вече, че изхождането встрани от тоалетната обикновено означава, че котката я свързва с болка или неприятно усещане.)
Може би сбърках, че не му взех котешка тоалетна от самото начало... Neutral Face
Самото акане не ми е такъв проблем, колкото това, че се мъчи да го заравя и размазва гадости по пода.

# 157
Здравейте, тощу що от терасата видях как кола блъсна коте, а то се скри под друга кола. Като избяга си личеше, че има нещо в заднага част на тялото. Сега лежи под колата и не мога да го стигна, за да го заведа на лекар. Знаете ли дали мога да се обърна към някой за помощ да го извадим под колата? Благодаря!

# 158
Успяхте ли да помогнете на котето? Disappointed Relieved

# 159
О
Потърсете  помощ от съсед  или някой който  минава  по улицата.  Едва ли ще ви откаже.  Заведе те го на лекар.

# 160
Или действаш на момента или край, организациите са пълни на макс, поели са много подобни случаи, дори не влизам в страниците им, защото просто не мога да издържа на постовете споделяни там.
Дано котето не е пострадало сериозно. Cry

# 161
  • София
Таня, имате си конкуренция Stuck Out Tongue Winking Eye :

Скрит текст:

# 162
Не, не успяхме да то хванем за съжаление... скри се в дупка и повече не се показа. Ще го търсим пак, само да се покаже. Но не знам как да се справя с диво коте, наранено и стресирано.... Пиша си с доброволци, които ми дават съвети за залавянето. Оказа се, че няма кой да помогне. Гражданска защита вече не се отзовавали на сигнали за животни, от 112 също не можаха да ни посъветват кой може да попогне... Sad

# 163
  • София
Здравейте, любителки и специалистки по котетата! След горните постове ми е малко неудобно да ви занимавам, но все пак ще питам.
Наканили сме се да си осиновим котка. Понеже ни е за първи път и нямаме опит (аз винаги съм имала кучета, а мъжът ми е израсъл в къща и знаете как гледат там на животните - да стоят отвън  Rolling Eyes), решихме да е поотрасла котка, с хигиенни навици и по-спокоен нрав. Свързах се с Лет'с Адопт и водим кореспонденция за едно конкретно животинче. Дотук добре, но като част от процедурата се включва посещение вкъщи от доброволец и оглед на евентуалния бъдещ дом на котето. Мъжът ми не остана очарован, че непознати хора ще влизат вкъщи. Предполагам, че организацията е сериозна и няма да има проблем, но все пак  - някой има ли опит с Лет'с Адопт, мога ли да им имам доверие?

# 164
лято,страхотно,ще си имате мъркаща компания.

Аз купих семена за котешка трева,дано се справя със засяването Joy
А до колко време пониква ?

Общи условия

Активация на акаунт