Любители на котки - Тема 125

• 33 392
  • 837
  •   2
Отговори
# 165
и аз трябва да взема да купя семена да посея тревичка...за колко време незнам- ще питам една позната, която скоро ми показваше как котката й се радва на изникналата трева, ето я :

а котката постоянно ли има достъп до тревата, или се дава примерно веднъж дневно да си "пасе" Stuck Out Tongue Winking Eye прощавайте за глупавия ми въпрос, ама и аз за пръв път имам котка, и досега не съм сяла такава тревичка
п.п. а ако я хареса така както малцовата паста, и я опасе всичката... Rolling Eyes

# 166
mimito, какъв прекрасен котак....
Тревичката му я оставяй да си пасе колкото иска. Те не прекаляват.
При мене изниква за около 5-6 дена, но предполагам, че зависи от това колко слънце има. Поливай я по малко и често

# 167
Здравейте, любителки и специалистки по котетата! След горните постове ми е малко неудобно да ви занимавам, но все пак ще питам.
Наканили сме се да си осиновим котка. Понеже ни е за първи път и нямаме опит (аз винаги съм имала кучета, а мъжът ми е израсъл в къща и знаете как гледат там на животните - да стоят отвън  Rolling Eyes), решихме да е поотрасла котка, с хигиенни навици и по-спокоен нрав. Свързах се с Лет'с Адопт и водим кореспонденция за едно конкретно животинче. Дотук добре, но като част от процедурата се включва посещение вкъщи от доброволец и оглед на евентуалния бъдещ дом на котето. Мъжът ми не остана очарован, че непознати хора ще влизат вкъщи. Предполагам, че организацията е сериозна и няма да има проблем, но все пак  - някой има ли опит с Лет'с Адопт, мога ли да им имам доверие?

Добре дошла в котешките редици, лято, страхотно решение да осиновите по-голямо коте, защото те по-трудно си намират дом, сладките малки бебета са осиновяват по-лесно. Моя приятелка си осинови коте от Лет'с Адопт, много е доволна, продължиха да й помагат със съвети дори след като си взе котето вкъщи, защото тя вече имаше едно коте и в началото не се спогаждаха. Точни бяха и не е имала никакви проблеми.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 11:56 от Овна

# 168
лято, посещението е нещо, което по мое мнение трябва да е по закон дори. Ако ви одобрят ще подпишете и договор за осиновяване.
Няма от какво да се притеснявате. Ще дойдат да видят условията, ще дадат предписание как да обезопасите к т.н.

# 169
  • София
Благодаря ви за отговорите! Simple Smile Ще уговарям значи посещението. И мъжа ми, който още е някак сепнат от идеята за домашен любимец, но се надявам животинката да го спечели и успокои. Simple Smile

# 170

Диването Joy

# 171
Здравейте на всички. Simple Smile
Преди няколко дни взехме безпородно коте, малко на 2месеца.
Справя се успешно с адаптирането, дори си откри място, на което да се крие, когато му писне да го гушкаме. Simple Smile

Искам да взема или направя котешка катерушка, за да може да свиква още отсега, както и да си има място за точене на нокти.
Ако някой си е правил, може ли да ми каже с какви материали е облицовал дъските? Както и какво е използвал за да направи драскалката?

# 172
Калинас, не е моя тази котка, на една приятелка е...
това е моята

а тава е котаракът на съседката, снощи го снимах

# 173
  • София
Лисе, внимавайте с цветята - доста цветя са отровни.

Лято, страхотно решение сте взели! Няма страшно. Толкова усилия и средства се хвърлят за всяко спасено коте, че си е съвсем ОК посещението. Аз като дарител редовен там се радвам, че имат процедури.

Нашата е с постоянен достъп до трева. Сама си е изградила навик кога и колко да си пасе. Много е смешна. Като и сложим новопорасналата трева се тресе от кеф и нетърпение.

# 174
Ваня,само две растения имаме вкъщи,на терасата са повечето.
Но специално за тези прочетох,че са ок да съжителстват с тях любимците.

# 175
  • София
Аз да си кажа, че у нас е пълно с орхидеи, които са противопоказни, ама нашата освен да ги налага с лапа сутрин, че да се събудя друг интерес към тях няма. Обаче как ръфа карамфил.... а аз как обичам карамфил и винаги садя - едвам го спасяваме на балкона, до който тя няма достъп. Момината сълза също обожавам и се оказа отровна за котки. И какво ли още не напълно неподозирано.

# 176
Ние имаме една роза сложена в спалня,която не използваме и котето няма достъп до там - китайска е.
А другото е гардения.
Четох в нета,че не са опасни,но да се допитам и до вас ?
https://zadoma.rozali.com/dom/stainite-rasteniia-i-domashnite-liubimci.html

# 177
  • España
Лято, ние взехме 3 годишна котка преди седмица. Вече е добре адаптирана, кротка е, гальовна. Доволна съм от решението  да вземем възрастна котка, както писаха по- горе, те имат малък шанс за осиновяване. И моят мъж не беше много ентусиазиран в началато, сега като се върне от работа първо за Лиса пита.
И един въпрос- какъв вид пясък слагате?
Аз в началото взех най- обикновен, без миризма. Има толкова различни видове, чудя ако го сменя с друг вид дали ще иска да го използва?

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 13:19 от bruja

# 178
Справя се успешно с адаптирането, дори си откри място, на което да се крие, когато му писне да го гушкаме. Simple Smile

Искам да взема или направя котешка катерушка, за да може да свиква още отсега, както и да си има място за точене на нокти.
Ако някой си е правил, може ли да ми каже с какви материали е облицовал дъските? Както и какво е използвал за да направи драскалката?

Сесил, аз не съм сглабяла, само съм поправяла разпиляна драскалка, та обвивах с въже. По-здраво е от това, което слагат по принцип и издържа на набезите. За да видиш към какъв тип драскалки проявява интерес по-добре вземи за начало някакви по-малки и евтини - една хоризонтална и една вертикална. Но се подготви, че може и грам да не ги отразява Grinning Моят Шошо си има един праг негов у дома и там си точи ноктите. Бела обича вертикални.

# 179

Ние правихме нашата, тоест приятелят ми я направи Grinning. Основана е от стар кухненски плот, облицована е с пухкаво килимче. Самата драскалка е направена от дърво, като е облицована в сезалово въже. Имаме я от половин година и Бел я ползва всеки ден по няколко пъти. Много съм доволна, защото си остри ноктите само на нея. Често дори обича и да поспива на килимчето. Ще покажа и снимки нагледно как се получи, но са от бебешкият и период Blush
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт