Любители на котки - Тема 125

• 33 396
  • 837
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ние тревата не й я оставяме за постоянно, защото събаря и търкаля  саксийката и прави мазало с почвата. Приема го като игра.

# 181
Хубаво бяло сладурче Kissing Heart

Patitsa Edna, какво стана с пострадалото котараче....
Относно цветята, аз много обичам азалия Broken Heart имах няколко разцветки... обаче като купихме котето, научих че е отровно за котки, и ги сложих на терасата, до една-две седмици ги раздадох... особено бялата, трудно ми се откъсна от сърцето, беше като дръвче с коронка Worried

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 13:45 от mimito-dobri4koto

# 182
Благодаря много!
Предишната ни котка имаше голяма катерушка на няколко нива и всякакви глезотии, но когато почина я подарихме.

Имам приятел дърводелец, който може да ми направи каквото ми хрумне, но после се чудя как да закрепя меките части. Килимчета и др. подобни.
Вие с какво ги захванахте за дървото?

# 183
Sesylle, килимчето е залепено с c200 (може и подобно на него), а отстрани ( по ръбовете), както и отдолу е захванато с такер Simple Smile)

# 184
  • София
Ваня, bruja, благодаря и на вас! Стига да ни харесат и дадат хайванчето, ще се допитвам явно за доста неща тук. Simple Smile Дано наистина и мъжът ми усети как се променя към по-хубаво атмосферата, когато вкъщи има животинче, което те чака и ти се радва.
Всъщност имате ли представа какво би било сериозна пречка за осиновяване? Аз съм доста старателна, пък съм и "сенсибилизирана" емоционално към домашни любимци, възприемам ги като друг вид хора едва ли не  Grinning  - но не знам какво е важно за даващите коте...

# 185
  • София
Лято, важно е от организацията да усетят, че наистина смятате да дарите животинката с любовта и грижите, които заслужава, а не я взимате само, за да задоволите мимолетен каприз. Може би ще се опитат да преценят дали дома ви е безопасен за котка. Например може да се поинтересуват има ли саксийни растения, които са отровни за котките (на първа страница мисля, че имаше списък на такива растения).

# 186
  • Стара Загора
Ksenya това е драскалка според мен а не катерушка. Ние у нас имаме но е купена.

П.П как слагате снимка...не успях нещо

# 187
  • София
Няма нищо страшно в тези посещения. Всъщност това сериозно отношение ме накара да се доверя на тях за котето, което осинових.

# 188
Едно от важните неща, които трябва да се знаят е, че всички прозорци и тераси или трябва да са обезопасени, или котката да бяма НИКАКЪВ достъп до тях.
Аз котка на хора с НЕостъклена тераса и нежелание да си вържат комарниците не бих дала.
Друго важно е да се види дали хората имат условия да гледат животни, да се поговори с тях за разходите, за отглеждането, как да го социализират по-бързо и т.н.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 18:31 от _Зизy_

# 189
  • София
Ами... дано останат доволни от представянето ни! Аз лично ще се постарая Simple Smile
Да не досаждам повече сега, ако ни одобрят, ще пиша!  Hug

# 190
Много се радвам, че котешкото ни семейство се увеличава.
Ваня, Ангелина, дано не бъркам името, страшно много ми прилича на наш Ушатко, като видях снимката все едно гледах Ушатото, да, шарките са различни, но такова усещане остави у мен, да ви е жива и здрава, всички любимци да са здрави, няма по-важно от това, любовта и вниманието с което ни даряват е безценно.

# 191
# 192
Ивекс, и още ще се увеличи съвсем скоро! Аз засега само чета, но съвсем скоро ще имаме кот вкъщи. Решили сме да си вземем бездомно/такова, на което му търсят дом. В комуникация сме с едни хора, дано ни го дадат. Разбирам Let's adopt! Това не е като да вземеш ел. уред и трябва да има такъв ред. Като се сещам какви психопати има и какво правят и с хора, и с животни... По-добре! Нека има.

Иначе съм израсла с котки около мен. Винаги сме се разбирали много добре, но вероятно така става, когато в целия си съзнателен живот си общувал с котьовци.

Сега новото (за мен) е, че ще е изцяло домашна котка, а не, както досега - полу-дворна, полу-домашна. Чета, всичко от първа страница изчетох. Прочетох и още доста. Засега само тоалетна и клетка за транспортиране ще вземем. Да имаме готовност да реагираме. Другото в движение. Стиснете палци скоро да разказвам и аз Simple Smile

# 193
Стискаме и палци и лапички.
Браво на вас, много се радвам, че ще дадете шанс на някоя душичка. Hug
Каквото те вълнува и терзае може да питаш тук, чакам в най-скоро време да се похвалиш.

# 194
Ох, влизам да споделя перипетите от тази вечер. Сега ми е смешно, ама се бях шашардисала. Малко е дълго, но пък може и някой друг да се посмее.

Та, прибираме се и гледам Изито нещо не ме посреща, лежи и гледа тъпо. Пробвам да я разиграя, една такава мързеливата. Меря температура 39.1... Не че е висока, на горна граница, а и попринцип тя винаги си е била с малко по-висока от средната температура. Давам "мократа" храна, всички ядат, но едни такива без много кеф, по няколко хапки само и се отказаха. Гледам купите със сухата храна, вътре има останала, а обикновено през деня всичко е ометено. Досипвам, грам интерес няма. А обикновено Изи е най-голямата прахосмукачка, колкото храна види, всичко изяжа. И вече ми се изправя косата. Почвам да обмислям планове към кой ветеринар да тръгваме в 20:00 часа вечерта, дали пък да не я изчакам до сутринта. Питам мъжа ми какво мисли по въпроса, как му се струва котката, той: "Ами не знам, не разбирам." И тръгна към магазина да вземе нещо като междувременно трябваше да реша дали като се върне да тръгваме към ветеринарите... И гледам я аз тази котка, лежи си, мърка ми. Меря пак температура: 38.9. ОК. Проверявам тоалетни, всичко по норма. Гледам я, странна ми е обаче. Звъня на мъжа ми да му кажа, че температурата не се покачва, ами си се движи около 39 все и нещо какво стана дума пак за храната и моят вика: НАЛИ ИМАМ ИМЕН ДЕН ДНЕС, ТА СЛЕД КАТО ИМ СИПА ТИ СУХАТА ХРАНА, АЗ РЕШИХ ДА ИМ НАПЪЛНЯ КУПИТЕ ДОГОРЕ, НЕКА ПОПРАЗНУВАТ И ТЕ!!!

Еееее, направо хем издивях, хем ми олекна. Тя милата лакомница преяла!!! То и аз да изям пет пъти повече от обикновено, ще гледам като облъчена... Пък мъжо получи забрана да дава храна на котките без съгасуване...

Ето я как се е разпльокала сега:

Общи условия

Активация на акаунт