Любители на котки - Тема 125

• 33 398
  • 837
  •   1
Отговори
# 195
Ох, влизам да споделя перипетите от тази вечер. Сега ми е смешно, ама се бях шашардисала. Малко е дълго, но пък може и някой друг да се посмее.

Та, прибираме се и гледам Изито нещо не ме посреща, лежи и гледа тъпо. Пробвам да я разиграя, една такава мързеливата. Меря температура 39.1... Не че е висока, на горна граница, а и попринцип тя винаги си е била с малко по-висока от средната температура. Давам "мократа" храна, всички ядат, но едни такива без много кеф, по няколко хапки само и се отказаха. Гледам купите със сухата храна, вътре има останала, а обикновено през деня всичко е ометено. Досипвам, грам интерес няма. А обикновено Изи е най-голямата прахосмукачка, колкото храна види, всичко изяжа. И вече ми се изправя косата. Почвам да обмислям планове към кой ветеринар да тръгваме в 20:00 часа вечерта, дали пък да не я изчакам до сутринта. Питам мъжа ми какво мисли по въпроса, как му се струва котката, той: "Ами не знам, не разбирам." И тръгна към магазина да вземе нещо като междувременно трябваше да реша дали като се върне да тръгваме към ветеринарите... И гледам я аз тази котка, лежи си, мърка ми. Меря пак температура: 38.9. ОК. Проверявам тоалетни, всичко по норма. Гледам я, странна ми е обаче. Звъня на мъжа ми да му кажа, че температурата не се покачва, ами си се движи около 39 все и нещо какво стана дума пак за храната и моят вика: НАЛИ ИМАМ ИМЕН ДЕН ДНЕС, ТА СЛЕД КАТО ИМ СИПА ТИ СУХАТА ХРАНА, АЗ РЕШИХ ДА ИМ НАПЪЛНЯ КУПИТЕ ДОГОРЕ, НЕКА ПОПРАЗНУВАТ И ТЕ!!!

Еееее, направо хем издивях, хем ми олекна. Тя милата лакомница преяла!!! То и аз да изям пет пъти повече от обикновено, ще гледам като облъчена... Пък мъжо получи забрана да дава храна на котките без съгасуване...

Ето я как се е разпльокала сега:

😆😆😆 досетих се аз, че я е почерпил, ама мислех, че е било пилешко бутче😆😆

# 196
Много се смях.Joy
Хитрушите те, могат да те изправят на нокти, знаете ме мен каква мека Мара съм, та хуквам и сама с котката на гръб.
Да ти е жив и здрав именника миличка, всичко най-добро.

# 197
Ksenya това е драскалка според мен а не катерушка. Ние у нас имаме но е купена.

П.П как слагате снимка...не успях нещо

Хера, да това е драскалка не е катерушка. Изпуснала съм да уточня, защото прикачих снимки. В случаят имаше въпрос с какво може да се облицоват дъските и от какво може да се направи самата драскалка. Сметнах, че може да е от полза за това пуснах този пост.
Относно качването на снимки, има иконка с която директно можеш да качиш от телефона. 5-та е по ред и е като картинка на пейзаж. Държа да подчертая, че става въпрос за мобилна версия, тъй като само нея ползвам. Ако искаш снимките да са в скрит текст добавяш [ spoiler ]изображението [ /spoiler ].
И за да не е спам една изморена Бел след злополучният сблъсък с една оса ...
Скрит текст:

# 198
  • София
Разсмя ме и мен. А и разпознах откачен колега животнлюб. Поне имаш подкрепа в лице на половинката.

Аз, като един в къщи, съм отговорника по храната. И като едноличен родител на дебелеещи мадами, въведох крути мерки. Сутрин купичката се вдига, кой ял, ял. Давам я пак, като се прибера от работа. Така хем ядат по-малко, хем не съм вкъщи, да ми се жалват гладни. Напазарувах им и консерви, и като сервирам вечер, няма Ама това е пастет, аз обичам паучове... Ядът и им плющят ушите. Аааа...

# 199
  • España
Да разкажа и аз как ме уплаши вчера.
Вечер затварям хола да не влиза, а тя обича да спи на дивана. Не й излизаше, подлъгахме я с храната и затворих.
Сутринта я видях за малко като мъжът ми тръгна за работа и после изчезна. Тук Лиса, там Лиса, няма я. Къде ли не гледах, виках я, дъщеря ми и тя я вика, подлъгвах я с храната, няма и няма.
Излязох навън да я търся по стълбите, мисля си избягала е като се е отворила външната врата.
Като се върнах нашата спеше на дивана, даже не беше и яла- сърдита го раздава.
Така и не разбрах къде се беше покрила така.

# 200
  • София
У нас редовно някой, разбирай Сиси, остава цял ден затворен в спалнята. Понеже не мога да спя на заттворена врата, защото започват едни серенади от мяукане и скимтете, придружени с дране по вратата и подскоци по бравата.... От друга страна, все още не съм си закачила спалния телевизор на стената, а един падна жертва на котешка гонитба, та гледам да не ги оставям там през деня сами, та изхвърлям всички четирикраки сутрин. Или поне така си мисля, защото ако не броя внимателно, заварвам Сиси вечер, направила си гнездо насред леглото.
Друго любимо занимание им е да се крият, когато проверявам дали някой бързак не се е измъкнал през входната врата. Викам, дрънкам с купи, не. Тишина и пълна липса на котки. Само кучето се подредило, тръпнейки в надежда.
Излизам, врътвам ключа, отключвам, след секунди отново отварям и виждам насреща две гадини подредени на пейката за обувки. Гадове бе, гадове.

ПП
Кучето не понася музиката на Ханибал и лае и ръмжи, ако се опитам да гледам.

# 201
  • София
У нас редовно някой, разбирай Сиси, остава цял ден затворен в спалнята.
Щом не е свършила някоя физиологична беля, си добре. Наскоро племенницата ми и мъжът ѝ са отишли за уикенда в една вила и са оставили котките сами. Не знам как са успели, но са си затворили вратата на спалнята. 2 дни са били без храна и тоалетна. От първото нищо не им е станало, но за другото са използвали новия матрак (новодомци са). Когато се чухме, все още таяха надежда, че фирмата със специални перящи прахосмукачки ще спасят матрака. Трябва да разбера дали са успели.  Laughing

Непременно затискайте вратите и гардеробите когато ги оставяте сами за по-дълго!

Епона, по коремчето се вижда как добре си е хапнала. Издула се е като балон.  hahaha

milasara, да, достойна конкуренция е!  Laughing

Patitsa Edna, котчицата не се ли показа? Дано не се е случило най-лошото!  Praynig

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 00:49 от Тaня67

# 202
  • София
Ооо, моите стискат. Веднъж 24 часа беше стискала милата, като я пуснах се изстреля като тапа към тоалетната.
Затова и не можах да ги науча да пишкат на тоалетната чиния. И двете стисат и нещат да се качът. Накрая се предадох, върнах си тяхната тоалетна и се оправиха нещата.

# 203
  • София
Елизка може да си отваря вратите като скача по бравата. Дойде си научена така.

# 204
  • София
Елизка може да си отваря вратите като скача по бравата. Дойде си научена така.

И Боги отваря. Много е смешна, защото си личи, че много пъти го прави само заради момчетата. Ако е на кеф и Наско или Киро мяукат на вратата, отива, отваря им и се връща там, където е била.  Laughing Заради нея на някои врати сме сложили ключалки. Всъщност са сложени още от времето на Мъро, но  ги използваме заради нея.  Laughing

# 205
Добро утро! Simple Smile

Четох перипетии с котаните, големи са сладури. Simple Smile

Нашата госпожица снощи реши да спи при мен.
Всичко ок, когато в 3ч. сутринта реши, че и се играе. То беше скачане, хапане на пръстите ми и какво ли още не.
Ноктенцата са и едни тънички и мънички, но пак си драскат.

И сега въпрос
С моите пръсти се старая да и ги прибирам навътре, за да не се учи да ги пуска и дере.
Не знам доколко успешно се "учи", или ако може съвети как да я приуча.
Аз съм внимателна, но децата нямат това търпение, а не искам да ги дере, когато си играят.

# 206
Нашата Елизабет си спи при нас и редовно си играе по някое време на нощта Joy
Когато не й обръщаме внимание след известно време си заспива отново и ме събужда преди да звънне алармата в 5:45 Simple Smile

# 207
За съжаление не намерихме блъснатото коте. Минах преди и след работа, а после и късно вечерта, когато бездомните излизат. Храната, която бяхме оставили беше изядена, но може да е от другите. Викахме, проверявахме под коли и в дворове в доста голям радиус, но не го видяхме... Доста котки видяхме - като чуят стъпки и гласове се раздвижват. Но "нашето" не излезе от никъде. Явно се е смушило под някоя къща (то снощи като се загледахме под всяка къща има отвор). Довечера пак ще обиколим...

Странно ми стана, че писах на Котките на Летс Адопт и на Animal Rescue Sofia за помощ за залавянето, но нито едните отговориха, нито другите. Другите групи казаха, че нямат доброволци и помагаха със съвети. А най-големите нито дума...

# 208
Момичета, някой има ли опит с добър вет офталмолог? Или да сте чули добри отзиви без да имате пряко впечатление?

# 209

Общи условия

Активация на акаунт