Любители на котки - Тема 125

• 33 418
  • 837
  •   1
Отговори
# 210
За съжаление не намерихме блъснатото коте. Минах преди и след работа, а после и късно вечерта, когато бездомните излизат. Храната, която бяхме оставили беше изядена, но може да е от другите. Викахме, проверявахме под коли и в дворове в доста голям радиус, но не го видяхме... Доста котки видяхме - като чуят стъпки и гласове се раздвижват. Но "нашето" не излезе от никъде. Явно се е смушило под някоя къща (то снощи като се загледахме под всяка къща има отвор). Довечера пак ще обиколим...

Странно ми стана, че писах на Котките на Летс Адопт и на Animal Rescue Sofia за помощ за залавянето, но нито едните отговориха, нито другите. Другите групи казаха, че нямат доброволци и помагаха със съвети. А най-големите нито дума...
щото няма да изкарат пари от тая история. Аз не ги харесвам, но понякога ми излизат спонсорираните им публикации във фейсбук и чета.

# 211
Момичета, някой има ли опит с добър вет офталмолог? Или да сте чули добри отзиви без да имате пряко впечатление?

Водила съм коте в Добро Хрумване - Борово при д-р Еленкова. Доволна съм.

Скоро четох и много добри препоръки за д-р Савова от киника Нова, но нямам лични наблюдения от нея.

# 212
Преди 10 години  д-р Савова от сегашната клиника Нова беше личен лекар на котето ми. Тогава тамън бяха отворили клиниката с д-р Кисьова. Като офталмолог към нея нямам впечатления, но като човек я харесвах. Отделно  имахме добри препоръки за нея от нейн преподавател. Но тази информация е от преди много време и нямам наблюдения върху работата и след като се разделиха ..

# 213
# 214
Здравейте,
и аз да си платя данъка в новата тема, макар и със закъснение:

Ая почти е заспала, а аз и досаждам да я снимам  Laughing:

# 215
За съжаление не намерихме блъснатото коте. Минах преди и след работа, а после и късно вечерта, когато бездомните излизат. Храната, която бяхме оставили беше изядена, но може да е от другите. Викахме, проверявахме под коли и в дворове в доста голям радиус, но не го видяхме... Доста котки видяхме - като чуят стъпки и гласове се раздвижват. Но "нашето" не излезе от никъде. Явно се е смушило под някоя къща (то снощи като се загледахме под всяка къща има отвор). Довечера пак ще обиколим...

Странно ми стана, че писах на Котките на Летс Адопт и на Animal Rescue Sofia за помощ за залавянето, но нито едните отговориха, нито другите. Другите групи казаха, че нямат доброволци и помагаха със съвети. А най-големите нито дума...
щото няма да изкарат пари от тая история. Аз не ги харесвам, но понякога ми излизат спонсорираните им публикации във фейсбук и чета.

Не ми се искаше да го казвам, но и аз си помислих същото за тях. Аз съм ги "лайкнала", следя им постовете, споделям, пращам ДМС .... А толкова постове имат за тяхната грижовност към животните в нужда... Dare2care и iCat Rescue казаха, че не могат да помогнат с доброволци, но ме съветваха как мога да го хвана, до късно вечерта  питаха как е минало, в коя клиника да го заведа, как е котето...

Както и да е.... аз днес пак ще търся...

# 216
Ох, Топче така ми се криеше, до нервна криза ме е докарвал, Ушатото пристига веднага като чуе вратата на кухнята, това е неговият земен рай, умира за храна, имам чувството, че може да яде денонощно, много е лаком.

# 217

Не ми се искаше да го казвам, но и аз си помислих същото за тях. Аз съм ги "лайкнала", следя им постовете, споделям, пращам ДМС .... А толкова постове имат за тяхната грижовност към животните в нужда... Dare2care и iCat Rescue казаха, че не могат да помогнат с доброволци, но ме съветваха как мога да го хвана, до късно вечерта  питаха как е минало, в коя клиника да го заведа, как е котето...

Както и да е.... аз днес пак ще търся...
[/quote]

Котките на Летс Адоп ми писаха много подробно. Явно нямат време да отговарят веднага. Все още обаче котето го няма... Sad

# 218
Малко смешно-страшни снимки Simple Smile

Погледът, казващ 'Дай ми СТИКИТО!'

И още една фенка на Стивън Кинг и Пениуайз Smiling Imp

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 08:08 от _Зизy_

# 219
Ушатото повърна, несмляни гранули, т.е. - цели и малко храна, аз съм на тръни, знаете ме каква съм, а и като го чух да се дави направо изтръпнах, всичко се върна за миг, не че съм го забравяла, но опитвам да подтисна съзнанието си от сутринта в която почина Топче...
Чакам го днес, мъжът ми едвам ме спря да не го заведа на ветеринар, утре ако преценя, че не е ок, заминава. Иначе котката е игрива и търси храна, най-вероятно лакомията му е големия проблем на Ушатото.

# 220
Зизу, страшни снимки Stuck Out Tongue Winking Eye
 Ивекс, дано тревогите ти да са напразно, и ушатото бързо да се оправи Kissing Heart
п. п. този поглед към небесата  - да се приема като вид молитва  за да сте здрави Innocent

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 16:41 от mimito-dobri4koto

# 221
Ушатото повърна, несмляни гранули, т.е. - цели и малко храна, аз съм на тръни, знаете ме каква съм, а и като го чух да се дави направо изтръпнах, всичко се върна за миг, не че съм го забравяла, но опитвам да подтисна съзнанието си от сутринта в която почина Топче...
Чакам го днес, мъжът ми едвам ме спря да не го заведа на ветеринар, утре ако преценя, че не е ок, заминава. Иначе котката е игрива и търси храна, най-вероятно лакомията му е големия проблем на Ушатото.
Ивексче, лакомия е. Моят дъртия е същия, тъпче се, повръща и пак мечи за храна. На 100 години стана и явно няма да се оправи...

# 222
Имам един Мишо, доста често повръща именно защото е преял.Ти знаеш де, но все пак, наглеждай го дали пие вода.

# 223
  • София
Здравейте, влизам направо с въпрос. Искаме да си вземем руско синичко коте. Имате ли идея от къде , развъдник, магазин, близси, които знаете че продават? но да е истинско, не някакво подобно намерено на улицита и просто сиво котараче.

# 224
Момичета, според вас има ли нужда да водя Пухчо на контролен преглед заради уринарния проблем? Да го видят на ехограф най-вече? От една страна е добре, пишка си, в кондиция е и не искам да го стресирам повече с прегледи. Финансовият аспект също не е за подценяване, че последният месец положението беше тежко. От друга страна, скоро ще го връщам при нашите, а както съм споменавала, там няма особено добри специалисти и ще ме гложди, че съм спестила последния преглед

Общи условия

Активация на акаунт